čtvrtek 19. července 2012

Krkovička naložená ve víně

Málem bych sem zapomněl hodit jeden hodně povedenej recept. Jde o krkovičku naloženou ve víně s kořením. Určitě stojí za vyzkoušení. Místo krkovičky se marináda hodí i na hovězí nebo zvěřinu.

Suroviny:
2 pořádný plátky masa
2 dcl červenýho vína
4 lžíce oleje
stroužek česneku
2 bobkové listy
lžíce cukru
tymián
barevný pepř

Všechny suroviny (kromě masa) smíchejte dohromady. Česnek propasírujte. Maso si naklepte a vložte do marinády. Nezapomeňte maso naložit minimálně den předem. Druhej den můžete maso hodit na gril nebo na pánev a udělat do měkoučka. Já jako přílohu zvolil pečený brambory s česnekem a tymiánem a bylo to moc super!


Žádné komentáře:

Okomentovat