Vítězná bageta ze soutěže MasterChef
Pavlína Lubojatzky, jméno asi nejvíc hejtované prsatice českých televizních a internetových luhů a hájů. Její osobu a dekolt ale nechme stranou a mrkněme se na její bagetu, s kterou vyhrála jedno kolo soutěže MasterChef. Loni byla bageta přeplácaná a bylo tam tolik surovin, že ji dokázal správně poskládat málokdo. Strhla se obří lavina nespokojených zákazníků a na Facebooku měla Bageterie co dělat. Letos tak soutěžící měli jasně daný maximální počet surovin. A? A vlna na Facebooku je ještě větší. Bageta má momentálně přes šest tisíc komentářů a článků o autorce je plnej internet. Takovej ohlas nemělo ani zmenšení Big Tastyho... Stojí ten humbuk za to?
Bageta se jmenuje Kuře & salsa a obsahuje kuřecí maso, nakládanou cibuli, čedar, omáčku z paprik guajillo, salsu pico de gallo a zakysanou smetanu. V televizi byla bageta původně v tmavým pečivu, ale na promo obrázcích je bageta ve světlým pečivu. Já volil světlý. Taky na začátek musím podotknout, že bagetu jsem si bral domů. Cesta ji dala zabrat, takže fotky berte trochu s rezervou.
Takhle bageta vypadala po rozbalení a lehké zpětné redistribuci surovin. Za mě asi v pohodě. Bageta byla pěkně nacpaná a barevná jak izraelský příspěvek do Eurovize. První zakousnutí do bagety mně překvapilo. Bohužel nemile. Bylo v něm maso a to maso bylo... bylo obalený v nějaké divné šedohnědé směsi naprosto neurčité chuti. Nějaký kmín, drcený koriandr nebo nějakej kořen. Opravdu netuším, ale směs to byla nedobrá a dost pochybuju, že přesně tohle jedli porotci. Maso teda nezaujalo.
Zbytek už je ale o dva řády lepší. Nakládaná červená cibule je jemně nakyslá a parádně křupne. Pico de gallo, směs rajčat a koriandru, přidává bagetě super svěží rozměr a dobře si rozumí se zakysanou smetanou. Omáčka z paprik guajillo se bohužel celá vcucne do bagety (minimálně pokud pár minut poleží v sáčku). Cítit ve zbytku ale jde. Hlavně díky její jemné pikantnosti, která pak provází celou bagetu společně s chutí klasické papriky. Čedaru si tam všimnete spíš očima. I když je ho tam dost, tak chuť cibule se salsou ho celkem snadno přebije. Škoda, že cibule se salsou nedokázala přebít i tu chuť masa. Hlavní chuťovou linku bagety tvoří rajčata, koriandr, pikantnost, divný koření z masa a cibule se zákyskou.
Kombinace surovin je docela povedená. Pavlína tuhle kombinaci měla určitě promyšlenou dopředu a jde to znát. Bohužel ji Bageterie Boulevard zabila jejím provedením masa, který se válí v čemsi, co mi opravdu nesedlo. Znova si tak tuhle bagetu dávat nebudu. Což je škoda, protože zbytek byl celkem fajn. Cena je 129 samostatně a skoro dvě stovky v menu. Být tam lepší maso, tak samostatně za ty peníze stojí. Příplatek 60 korun za ledovej čaj a pečený americký brambory za ty peníze stát nebude asi nikdy. Celkově bagetu můžu doporučit snad jen fandům fast foodu a MasterChefa. Přecejen málokdo chce dát 129 korun za bagetu s prapodivným masem.
neděle 31. května 2020
Caesar Beef, McDonald's
Maestro BURGERS
Dámy, pánové a osoby neurčitého pohlaví. Udělal jsem vám to, co nám všem udělalo oddělení inovací u McDonald's. Sprostě jsem se na vás vysmolil. Takže recenze na Caesar Beef bude asi tak skvělá, jako jejich nový promo aka přidej slaninu.
Byl dobrej. Konec recenze.
Dámy, pánové a osoby neurčitého pohlaví. Udělal jsem vám to, co nám všem udělalo oddělení inovací u McDonald's. Sprostě jsem se na vás vysmolil. Takže recenze na Caesar Beef bude asi tak skvělá, jako jejich nový promo aka přidej slaninu.
Byl dobrej. Konec recenze.
Přihlásit se k odběru:
Příspěvky (Atom)