úterý 25. srpna 2015

Grill Classic Sendvič, KFC

KFC GRILL

Přiznejte se. Kdo tady rozesílá moje fotky do provozoven fast foodů s poznámkou, že mám moc rád slaninu? Jak jinak si vysvětlit, že už podruhé jsem dostal slaninu někde, kde být neměla. A tentokrát tam přihodili i sýr. Tak kdo? Nikdo? Škoda. Já opravdu rád slaninu... Ale k věci. Po opravdu špatně složeným kousku od McDonald's (viz recenze níže) jsem začal házet okem ke konkurenci. A i když zrovna letní akce od KFC není kdovíjak lákavá, jednou to přijít muselo. Rozhodl jsem se ochutnat Grill Classic, kterej nejspíš nahradí/nahradil Brazer. Brazer ačkoliv nebyl kdovíjak super sendvič, měl naprosto boží pepřovou majonézu. Jak se KFC popasovalo s jeho náhradou?


Začnu pěkně od začátku.Už u pokladny mi dali na tác sendvič s otázkou, jestli nevadí, že bude se slaninou a sýrem navíc. Samozřejmě zadarmo, protože to "špatně zadali". Celkem dlouho jsem vážně přemýšlel, což podle jejich výrazu opravdu nečekali, a pak souhlasil. Proč jsem vůbec přemýšlel? Ono vytahovat suroviny navíc ze sendviče (kvůli pořádné recenzi) není až taková sranda a stojí vás to minimálně tři ubrousky a kus úcty u okolo sedících. K tomu zapomněli na moji odpověď "sebou", takže mi to balili zpětně a ani jim nedošlo, že k bramborové kaši je super lžička (nebo vidlička). Naštěstí si toho moje třetí oko všimlo, takže nakonec jsem odcházel i s plastovou lžičkou. Ta byla ale nejspíš na zmrzlinu podle tvaru. Většinou ke kaši dávají vidličku. No zkrátím to. Zmatek jak cyp. Že by až moc brigádníků přes léto? Po druhé za sebou zaměstnanci nevěděli, co dělají. Asi to vedro.


Ale zpátky k jídlu. Grill Classic Sendvič obsahuje marinovaný kuřecí maso, sýr Goudu, rajče, salát, majonézu a to všechno je v ciabattě. Rozdíl od Brazera? Majonéza místo pepřové majonézy a marinovaný maso místo lehce kořeněnýho. Na rovinu a na rychlo. Maso je lepší, omáčka horší. Zbytek je stejnej jak u Brazera.


Trochu rozeberu i ten sýr navíc a slaninu, když už si o to tak hezky řekli. Slanina nebyla nic moc. Kdybych ji nazval průměrem, asi bych ji moc nehanil. Tady se může KFC od McDonald's učit. A co ten světlej sýr? Ten můžete vidět na obrázku. Ten sýr byl... byl vyloženě odpornej. Chutnalo to jako sýrová náhražka, která není ani z mlíka. Jeho odstraňování nebyla zábava ani pro ruce (furt se rozpadal) ani pro pusu. Ani bych se nedivil, kdyby to byl ten sýr, co mi chuťově tak neskutečně vadil v Qurritu. Do tohodle sendviče si můžete sýr a slaninu zjevně přiobjednat za peníze. Nechte si ode mně poradit a opravdu to nedělejte.


Co původní suroviny? Ciabatta je z bílé mouky a tahle mouka tam jde i hodně cítit. Jedná se o chuťově celkem silný pečivo. Zároveň je pevný a svoji funkci plní dobře. Za mě celkem dobrá volba. Rajčata a salát plní svoji funkci výborně. Klidně by tam zeleniny mohlo být i víc. Majonézu asi netřeba moc komentovat. Prostě majonéza. Co si zaslouží obsáhlejší okoloopis je maso. Maso je marinovaný. Podle webu KFC ucítíte "aroma kurkumy, koriandru, kmínu a chilli". Já bych chuť popsal jednodušeji. Chutná to jako kuře v kterékoliv kupované BBQ marinádě. Zmíním třeba tuhle od Maggi. Já cítil hlavně papriku a koriandr. Když budu hodně machrovat, tak bych vyjmenoval i saturejku. Chilli vůbec a kmín taky vůbec. Tu kurkumu možná trochu. No hlavní je jedno. Marináda není špatná a kuře po ni opravdu chutná. To dodává kuřeti celkem silnou chuť a je to chuťová primadona tohodle sendviče. Jednoduše tam není silnější chuti. A co je na tom nejlepší? Kuře opravdu chutná jak z domácího grilování a k tomu všemu bylo celkem šťavnatý.


Ale dělá to z tohodle sendviče něco vyjímečnýho? Ne. Nedělá. Je to technicky výborně ugrilovaný kuře v obyčejné, ale dobré, marinádě vložený do bílé hutné housky s majonézou a trochou zeleniny. Láká vás tenhle popis? Tak si na něj zajděte. Pro mě je to bohužel průměrný sendvič, který ničím neoslní. Já fandil pepřové majonéze v řadě Brazer. Nejspíš nejsem ani cílová skupina tohodle sendviče. Od toho jsou tady lidi menší tělesné konstituce, z kterých nekape sádlo při chůzi do schodů. Plus všechny ostatní produkty z řady Grill obsahují salátový okurky, což je zlo. Zlo povídám! Je teda jasný, kam a na koho tahle řada míří. Ale pokud budu mít chuť na něco lehčího, nepikantního a kuřecího, možná po Grill Classic Sendviči zase sáhnu. A nebo nejspíš taky ne, protože si dám radši pikantní Hot Wings.

Cena je 89,- samostatně a 129,- v menu. Množstevně a kvalitou cena odpovídá.

PS: Na ostatní produkty řady KFC Grill nečekejte. Salátový okurky patří do salátů, ne do sendviče.

neděle 16. srpna 2015

New York Classic, McDonald's

Stars of America

Double Beef Kick je zpátky! Tahle recenze bude lehce atypická. Ne kvůli tomu, že tenhle sendvič už tady byl v trochu jiné podobě. Ale exkluzivně pro tuhle recenzi jsem se se vrátil do dětských let (zhruba dva roky zpátky) a maloval si do obrázků. Určitě už to nemůžete vydržet a chcete vidět moje malůvky. Tak jdeme na to.


New York Classic má obsahovat dva plátky hovězího masa, dva plátky sýra, dva plátky rajčat, pár kyselých okurek, trochu červené cibule, salát, hořčici a majonézu. To všechno v housce. Teď jsou na čase obrázky. Zvláště si povšimněte krásného průniku množin zobrazeného vzájemně invertovanými barvami. Excelentní dílo!




Po téměř detektivní práci smíchané s těžkou dedukcí jsem dospěl k následujícím závěrům. New York Classic obsahuje dva plátky hovězího masa, dva plátky rajčete, dva plátky sýra, dva plátky slaniny, jeden kousíček červené cibule, stopový množství hořčice, negaci okurek, kýbl majonézy a trochu salátu. To všechno v housce. Jakožto správný detektiv jsem se dopátral i k viníkovi. Vrahem je kuchař!


Jednotlivý suroviny asi moc rozepisovat nemusím. Maso je stejný jako u americkýho bratra, Roadhouse Classica. Celkem dobrý. Sýr je super. Salát není špatnej. Slanina byla boží, ale ta tam být neměla. Od půlky jsem si ji pln výčitek vyndal, aby byl sendvič víc autentickej. Na okurky jsem samozřejmě zapomněl (ale pořád mi vrtalo hlavou, že tam něco chybí). Sendvič jako celek chutnal opravdu, ale opravdu nudně. Nudnější už je jen pořad Volejte Novu. Nejlepší na sendviči byla kombinace masa a sýra. Bohužel smícháním s kýblem majonézy a vlastně ničím jiným to bylo takový... takový eeeehh. Mělo to hodně blízko k Cheeseburgeru. Ten ale stojí 25,- a za ty peníze stojí. New York Classic mě stál 100,-  a za ty peníze nestál. Ani kdyby byl 1+1 zdarma. Prostě nuda plná majonézy. Ještě k tomu špatně složená. To nemohl snad skládat ani student filozofické fakulty. Naskládat suroviny na housku podle obrázku (!) se učí už v prvním ročníku.

Co k tomu dodat? Za 100,- samostatně (140,- v McMenu) jsem dostal nepovedený burger. Nemůžu teda doporučit. Možná kdybych tam měl cibuli, hořčici a okurky... Dejte si radši Roadhouse Classic a doufejte, že vám ho bude skládat někdo, kdo zvládne omalovánky pro druháky.