úterý 21. prosince 2021

Smažák Fresh, McDonald's

ýýr is hýýýr 

Třicet osm miliard let Češi čekali na návrat McSmažáku z roku 2012. Alespoň to tak vypadalo na půlce Facebookových vláken McDonald's. To bylo jen "Vraťte nám McSmažák!", "My chce McSmažák!" nebo "McSmažák na hrad!". Takhle se lidi nervali ani za původního Big Tastyho. A já stál tak nějak bokem. McSmažák jsem měl asi dvakrát v životě a upřímně mi to stačilo. Kdybych chtěl smažák v housce, zajdu si do legendárního hladovýho okna v ostravských Třebovicích mezi paneláky, kde dělají smažený tvarůžky v housce s ďábelkou. Tam nad ránem končila každá správná studentská kalba. Ale smažák v housce v podání McDonald's? Na chuť? No uvidíme.


Smažák Fresh, jak zní jeho novej honosnej název, obsahuje smaženej sýr, omáčku a salát. To všechno je v malé housce. Tohle je spíš taková chuťovka než regulérní jídlo, tak se nebudu ani nějak extra mazlit s recenzí.


Smažák Fresh dostanete v nové housce na Cheeseburger. O nové housce už tady byla debata, ale recenze jako taková asi ne. Houska je nově tmavší, lesklejší, pevnější, hutnější a chuťově trochu výraznější. Taková sladovější a pečivovitější. Největší změnou je ale ta barva. Jestli za tím jsou nějaký ústupky brněnským mladíkům netuším, ale cílem byl asi vzhled briošky, aby to nebylo od pohledu moc laciný. Ale nevím. Za mě to působí spíš až uměle a chemicky. Ale nerozpadá se, drží tvar, chuťově nijak neruší, tak proč ne. Prostě houska.


Salát moc komentovat asi netřeba. Nasekanej na malý kousky, takže vám bude lítat všude ze sendviče, ale je čerstvej, křupavej a vodnatej. Co víc očekávat od salátu. Množství celkem v pohodě. Smažák samotnej už sem popsal v recenzi na Cheese King Jalapenos dole. Jeden z těch lepších polotovarových smažených sýrů, nejspíš od Pribiny. Chutná po eidamu, na začátku se krásně táhne a má trochu větší vrstvu strouhanky. To mi trochu vadilo. Celková vrstva strouhanky je skoro stejná jako samotná vrstva sýra. V Cheese King Jalapeno vám to může být buřt, protože tam máte třicet osm miliard surovin, ale tady to jen s houskou a omáčkou působí dost rušivě. Vlastně baštíte trochu sýra se strouhankou a houskou.


Naštěstí tam ale máte ještě omáčku. Omáčka je vlastně tatarka se spoustou nasekaných okurek. Nasekaných McDonaldovských okurek. To sebou přináší jednu, pro mně, nehezkou věc. Omáčka chutná docela dost po kopru. To moc nemusím. Další minus je síla omáčky. Je silnější než samotná chuť sýra. To znamená jediný. V puse jako první věc ucítíte omáčku, kyselkavou chuť koprových okurek a až potom rozeznáte chuť sýra. Jestli je to škoda nebo ne záleží na vašich chuťových preferencích. Já moc nefandím ani smažáku ani kopru, takže pro mě tenhle sendvič není. Každopádně jestli vy milujete smažáky a remuládu (tak by tuhle omáčku nazval skopčák v květované havajské košili), tak Smažák Fresh je přesně pro vás. Zbytek? Ať radši zvolí Tasty Cheese...

Cena je 49 korun samostatně a nějakých 69 korun s malýma hranolkama nebo pitím. Cena asi ospravedlnitelná, ale můj favorit je halt jinde...

1 komentář:

  1. Drahé Mckak ze sebe dělá Michelin reštiku, ale to fakt není v zahraničí by si tydle objednávky nedovolili .

    OdpovědětVymazat