sobota 1. dubna 2023

McChicken Okurka, McDonald's

!!! TENTO ČLÁNEK ANI TOTO PROMO NENÍ APRÍL !!!

McDonald's představil svoje nový promo. McChicken buď s okurkou nebo s rajčetem. A já se rozhodl přinýst vám na něj tak kvalitní a propracovanou recenzi, jak kvalitní a propracovaný je tohle nový promo. Tak tady je.


!!! TENTO ČLÁNEK ANI TOTO PROMO NENÍ APRÍL !!!


McChicken Okurka chutná jako McChicken. Jedno kousnutí chutná jako McChicken s okurkou.

!!! TENTO ČLÁNEK ANI TOTO PROMO NENÍ APRÍL !!!


Cena 109 samostatně, 175 v McMenu.

!!! TENTO ČLÁNEK ANI TOTO PROMO NENÍ APRÍL !!!

Nedoporučuju.

Whisky BBQ Wrapper, KFC

American Soul

V USA denně vypustí duši víc než sedm tisíc Američanů. O slušný procento se snaží jejich školství, ale na takový fast foody mít nebude. Ty dodávají velkej počet a hlavně těch největších duší. No a trochu nasát tamní atmošku a nějakou tu americkou duši můžeme teďka i my díky KFC. American Soul už tady byl. Čtyři roky zpátky a tehdy měli mimo jiné Dark BBQ Pocket. Pamětníci si možná ještě vzpomenou na Mega Pocket Barbecue z roku 2012. Obojí podobný dnešní novince a obojí celkem nuda. Ale doba pokročila. Dneska máme Wrapper, uvnitř jsou hranolky a místo obyčejné BBQ omáčky máme Whisky BBQ omáčku. Alespoň jeden z našich fast foodů se za ty léta posunul správným směrem. Tak jdeme na recenzi.


Whisky BBQ Wrapper podle webu obsahuje jemný kuřecí maso, šťávu z limety, čedar, slaninu, nakládaný okurky, smaženou cibulku, hranolky a whisky omáčku. Já bych ten webový popisek trochu poupravil. Jemný kuřecí maso je smažený stehenní maso a šťáva z limetky je vlastně majonéza.


Starej dobrej Mega Pocket byl super. Hlavně pak s pepřovou omáčkou. Jeho konec jsem sice pomalu obrečel, ale Wrapper mi taky sedí. Wrapper je totiž vždycky nacpanej k prasknutí tak, že klidně můžete oželit těch pár hnusných tlustých hranolek v menu a koupit si Wrapper samostatně jako menší oběd. To jsem taky udělal. Však na co utrácet za hranolky samostatně, když těch pár hranolek máte uvnitř.


Co oproti starýmu Mega Pocketu trochu zamrzí je maso. Dřív kuřecí prsní, dneska kuřecí stehenní. Proti slepičím nohám nic nemám, ale prostě to prsní bylo víc masitý. Každopádně perfektní, křupavej a pikantní obal se nemění. Kuřetem se nešetří a budete ho mít přes celej wrap.


Kromě kuřete ucítíte ještě jednu hlavní chuťovou a hlavně voňavou linku. Už po prvním zakousnutí vám nos oblaží Whisky BBQ omáčka. Je to v podstatě obyčejná BBQ omáčka, ale má obrovskou sladovou vůni. K samotné Whisky má samozřejmě daleko. Vůní mi mnohem víc připomínala Sládkovu limonádu než kdejakou Whisky nebo Whiskey.


Od zbytku surovin tam bylo od každýho něco. Pár kyselých okurek, pár hranolek. Slaniny jsem našel jeden přepečenej srolovanej kousek až tam dule. Po různu rozházanej tam byl nějakej ten sýr a ještě tam bylo celkem dost majonézy. Nebo šťávy z limetky? Ne. Za mě to je obyčejná majonéza. A smaženou cibulku si upřímně ani nevybavuju.


Celkovou chuť tvořilo hlavně kuře a Whisky BBQ omáčka. Zbytek ucítit šel jen tehdy, pokud jste ho v puse měli zrovna víc. Kyselá okurka se dokázala občas prosadit. Ta slanina taky, bohužel té tam bylo na můj vkus málo. Majonéza dodávala spíš kluznost, ale jsem rád, že tam byla. Kdyby tam byla jen BBQ omáčka, tak by to bylo suchý a kdyby dali BBQ omáčky víc, tak zase přebije všechny chutě. Takže kombinace trochy BBQ a trochy majonézy beru jako kombinaci povedenou.

Whisky BBQ Wrapper je fajn. Nečekejte žádnej výstřel do vesmíru nebo nějakou extrémně ujetou jízdu, kterých nám KFC poslední dobou dopřálo víc než dost. Je to stará dobrá klasická kombinace kuřete, BBQ omáčky a majonézy. Kombinace je to celkem obyčejná, byť lehce ozvláštněná, povedená a cenově řekněme přijatelná.


Samostatně za Whisky BBQ Wrapper dáte 162 korun. Uvnitř máte hranolky a na obyčejnej menší pracovní oběd vám stačit bude. V menu se dostanete nad dvě stovky a to už je dost. Možná kdyby KFC zapracovalo na kvalitě hranolek a jejich množství, mluvil bych jinak. Ale Whisky BBQ Wrapper za ochutnání stojí. Pokud máte rádi kuře a BBQ omáčku, nemůže vás zklamat. Pokud teda nemáte odpor k okurkám nebo tak...