sobota 4. prosince 2021

Swiss King bagel, McDonald's

ýýr is hýýýr 

Přituhuje. Venku, ve vzduchu, na silnici, všude. I v konkurenčním boji. Celej rok na nás všecky fast foody prdí, ale jakmile se blíží Sýrová sezóna, tak se McDonald's neštítí ani nekalých praktik. Týden před začátkem Sýrové sezóny najednou vzplane konkurenční Burger King v ostravské Nové Karolině. Náhoda? Tak určitě... Těsně po začátku Sýrové sezóny se díky vládním opatřením zavřou foodcourty a McDonald's s vlastníma prostorama se tak najednou stane jedno z mála míst, kde si můžete sednout a v klidu se najíst. Náhoda? Tak určitě... No radši se v tom přestanu rýpat, než mě najdou utopenýho v sudu vroucího ementálu...


Sýrová sezóna u McDonald's byla posledních pár let jen o Swiss Kingu a Cheese Kingu s hermelínem nebo smažákem. Poslední opravdovou novinkou byl Raclette King neuvěřitelný čtyři roky zpátky. Když nepočítám možnost tuningu sendvičů a šílené sýrové výzvy. Takže každá, byť lehká, obměna přijde vhod. Letos jsme dostali pikantní Cheese King místo toho s hermelínem, po devíti letech se vrátil vylepšenej McSmažák a jako právoplatnou novinku jsme dostali Swiss King bagel. Snídaňovej Swiss King? Ano prosím!


Na promo obrázku je Swiss King bagel strašně sexy. Lesklej bagel s dírou uprostřed, křupavá slanina, masíčko, mastná a smažená bramborová placka, plátek ementálu a pořádnej kydanec sýrové omáčky. Skutečnost po rozbalení? Nic moc. Na první pohled jen suchej bagel s plackou. Pfff. Po odkrytí deklu to bylo o chlup lepší, ale pořád dost nuda.


Ale tož hlavní je chuť, tak jdeme na to. První kousnutí, suchej bagel s bramborovou plackou. Zdravá fit snídaně, vločky, ovoce, krabičkový diety, dělená strava a všechny tady tyhle sprostý slova jsou rázem mimo hru. Tady jedem pořádný hutný pečivo a smažený bramborový placky. Další kousnutí maso a slanina, ale pořád sucho. Trochu sýra, ale ten vláhu nepřinese. Suchý je i třetí a čtvrtý sousto. Omáčkou se prostě šetřilo.


Jakmile se člověk začne blížit středu, začne se v puse objevovat i omáčka a život je hnedka veselejší. Navinulá, lehounce smrdutá a středně nakyslá sýrová majonéza je jedna z nejlepších věcí v tomhle jinak nudným, chladným a smutným Vesmíru. Věc, na kterou když si vzpomenete před skokem z mostu, tak se otočíte, znovu přelezete zábradlí a zajdete si do mekáče. Prostě pecka.


Ještě větší pecka je potom kombinace téhle omáčky s vepřovým masem, slaninou, sýrem a smaženou bramborovou plackou. Kombinace věru vánoční a sváteční. Prostě tutovka v bagelu. Bohužel tomu trochu podráží nohy právě ten bagel. Omáčku vám obsluha prdne doprostřed, takže okrajový sousta, kterých je nejvíc, jsou prostě sušší, než by si člověk přál.


Ale? Ale! Ale omáčka uprostřed v bagelu znamená ještě jednu věc. Uprostřed sendviče na vás čeká panenský Swiss King sousto. TO Sousto. Sousto s velkým S. Sousto všech soust. Sousto bez pečiva. Sousto složený jen z masa, slaniny, sýra, placky a omáčky. Sousto tak dobrý, že se vám při jeho jedení zamotá hlava a jazyk nebude vědět, co dřív. Začnete slintat, srdce se vám rozbuší a budete potit endorfiny. Jako výhra v loterii nebo první povedenej sex. 

Swiss King bagel mě na začátku docela zklamal. Samý suchý sousta a nemohl jsem se zbavit domu, že do bagelu Swiss King prostě nepatří. Že by mu víc slušela houska a'la McCountry nebo ten jejich snídaňovej McMuffin. Ale po tom panenským prostředním soustu si tak jistej nejsem...


Swiss King bagel je jako krátká horská dráha. Na začátku jedete pomalu, koukáte okolo, ukazujete certifikáty obsluze a těšíte se na to nejlepší. To přijde vzápětí. Adrenalin, zážitek, radost, mžitky před očima, slastný pocity. A pak finiš. Zase pomalá jízda, ale tentokrát s úsměvem na rtech. A to je teprve snídaně! Jaký to krásný den před váma... Cena je 79 korun samostatně. Menu existuje, ale obsahuje jen pití. Pokud se těšíte na bramborovou placku v menu, budete zklamaní. Musí vám stačit ta v sendviči. Tak jako tak za 79 korun tahle zvláštní jízda stojí. McCountry Breakfast je asi vyladěnější snídaně, ale Swiss King bagel je příjemná změna a příjemná novinka. Pokud půjdete ráno okolo McDonald's, doporučuju ho vyzkoušet. 

Teď už jen vyvstává otázka, co se se stane, když si dáte Swiss King bagel na snídani a Swiss King k obědu. Dá se člověk přesýrovat?

2 komentáře:

  1. Ahoj Kavoni, čistě náhodou a podle webu mekáče...není maso v bagelu vepřový?...já jen, že píšeš o hovězím masu...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No jasně, že je! Nechal jsem se unýst sýrovou omáčkou. A já sám sem si říkal, co že mi na té recenzi nesedí... :) Jdu to opravit. Díky.

      Vymazat