neděle 12. prosince 2021

King's Whiskey BBQ, Burger King

King's selection

Ani sem si nevšiml, že můj blog oslavil letos 10 let od založení! A tak si říkám... stojí mi to za to? Stojí mi! Ať žije blbej humor a jedeme další desetiletku! A protože insider z McDonald's podpálil můj nejbližší Burger King, nastal nejlepší čas na rodinnou dovolenou a výlet do nové opavské Burger King pobočky alokované na Porubě v Géčku. Kvůli obyčejnýmu fast foodu bych z centra do tři světelný roky vzdálené Poruby nejel, ale Burger King přišel s reálnou a vážnou novinkou, u které se tváří, že opravdu stojí za to.


Normálně bych i nad tímhle burgrem mávnul rukou a šetřil benzín na zajímavější věci, třeba půldenní řidičský kruhový tréning na kruhovým objezdu u radnice, ale slovo "brioška" v popisku burgeru na Facebooku mě zaujalo. Slovem brioška se pár let zpátky oháněl kdejakej hipster, než pro ně začaly být burgery moc mainstream, ale fast foody obecně tímhle slovem dost šetří. V případě Burger Kinga to pro mě ale značí jediný. Začátek konce těch jejich housek s poločasem rozpadu kratším než kdejaký izotop helia. A to je věc, která mě donutila vybílit jeden z účtů a okusit něco z prémiové nabídky Burgerovýho Krále.


Prve bych něco napsal o samotné relativně nové ostravské pobočce. Je na kraji města, zeje prázdnotou, má ještě novotou voňavej nábytek a když si objednáte u panelu, obsluha vám jídlo donese s úsměvem až na stůl. Příjemná změna oproti tomu vyhořelýmu výdejnímu pultíku v centru Ostravy. A jaký tam dělají sendviče? Po rozbalení speciální a obří krabičky bych řekl, že takový průměrný. Pak jsem ale burger chytnul, nahnul, mrknul dovnitř a nestačil se divit.


Čekal na mě pořádně nabitej macek. Spousta rukoly, krásný rajčata, dva plátky sýra tlustý jak stehna černé Haliny, spousta jalapenos, slanina, tlustý maso, dostatek omáčky (!) a to všechno v dobře vypadající housce. Nikdy jsem si nemyslel, že bych podobnýho krasavce mohl kdy dostat v Burger Kingu, ale světe div se, je to tu! Tleskám. Očima ale jíst neumím, takže jsem všechno tohle vzal do ruky, zmáčknul až z toho začala kydat šťáva a šoupnul do pusy.


A King's Whiskey BBQ zaujal. Zaujal na první pokus. Všechny chutě se v něm krásně mísí. Převažuje dobrý hovězí maso s chutí hověziny. Dál se o slovo hlásí vynikající omáčka. A tím vynikající myslím opravdu vynikající. Burger King míval kdysi dobrý omáčky. Bohužel posledních několik let to bylo jen o majonéze a BBQ. Konečně se někdo rozhoupal a dostali jsme novinku. Pokud mrknete na složení sendviče na web, abyste zjistili název nové omáčky, dozvíte se jen "undefined". Takže pojďme novou a vynikající omáčku pojmenovat slovem Whiskey BBQ. Je to taková lehce zauzená, lehce pikantní, lehce kyselkavá a docela dost sladová majonézovitá omáčka. S konzistencí tak dokonalou, že dokonalejší už být nemohla. Kdyby mi někdo řekl, že při výrobě používají opravdovou whiskey, uvěřil bych. Omáčka je opravdu nevšední a na fast foodový poměry perfektně ochucená. A pokud budete mít tolik štěstí jako já, dostanete jí hodně a bude v každým soustu. Palec nahoru.


Maso a omáčka se prosadí hodně. Co se prosadí ještě víc jsou jalapenos papričky. Klasický, akurátně pikantní, kyselý a naložený jalapenos. Pokud máte rádi ostřejší jídla, určitě vám sednou. Pokud pikantní nemáte rádi vůbec, tenhle burger si neobjednávejte. Další dobrotou uvnitř je slanina. Když ji budete mít v puse, určitě ji ucítíte. Chuťově mě trochu zklamal sýr. Podle sdílnějšího polskýho webu jde o goudu. Dva tlustý plátky regulérní a kvalitní goudy. Žádný tavený chemky. Bohužel se nepochybně jedná o nějakou mladou a neuleželou, u které silnou a navinulou chuť staré kravské laktózy nenajdete. Goudu od Burger Kinga bych popsal jako tu, co si koupíte v akci v Albertu. Nic, co byste si přáli k oslavě kulatých narozenin...


Zelenina je super. Většinou jsem u Burger Kinga dostal rajče s bubákem nebo ještě líp jenom toho bubáka. Tentokrát jsem dostal dva krásný a tlustý plátky rajčat. Chuťově slabší, ale to už tak u rajčat z obchodu bývá. Rukoly tam byl kopec. Byla čerstvá a rukolovitá. Něco málo si napíšeme k briošce. V podstatě šlo jen o sladší housku, ale kvalitní. Nerozpadla se po celou dobu jedení a že ji obsah dával zabrat. Hodně mi připomínala housku od Maestra. Vlastně celej burger se nesl v duchu Maestra od konkurence. Velký tlustý maso, pořádnej sýr, čerstvá zelenina, dost slaniny a brioška. Jenže na rozdíl od konkurenčního a nudnýho Maestra s majonézou obsahuje verze od Burger Kinga perfektní whiskey omáčku a jalapenos. A maso nebylo tak suchý jako u konkurence. Takže skóre King's Whiskey BBQ vs. Maestro Bohemia je jedna-nula. BK momentálně nabízí nejlepší prémiovej burger. Kdo by to byl řekl...


Taky ale vyloženě nejdražší. King's Whiskey BBQ stojí samostatně 179 korun českých. Za tyhle prachy si dáte burger z čerstvýho masa v klasické burgerové restauraci, kterých je dneska dost v každým větším městečku. Cenu menu u Burger Kinga jsem ani nezkoumal. Jedna hypotéka mi stačí. Ale tentokrát je to snad poprvé za posledních několik let, co můžu s klidným svědomím říct, že prémiovej burger od Burger Kinga nejsou vyloženě vyhozený peníze. Na King's Whiskey BBQ jsem si pochutnal. Dost dobrýho masa, vynikající omáčka, akurátní pikantnost, spousta čerstvé zeleniny, slanina, slušná houska... Tenhle burger je fajn. Cena vyšší, ale pokud máte peněz dost a chuť na fast food, tenhle burger vás rozhodně uspokojí. Teda pokud dostanete dost omáčky. Snad tohle není jen vánoční zázrak a Burger King začne za něco stát celoročně. Co mě se týče, tak do jiné než porubsko-opavské pobočky už jezdit nebudu. Sice si do ceny budu muset připočítat benzín, ale co by člověk neudělal pro jeden prd omáčky navíc...

1 komentář:

  1. Zkus ten chimmichuri! Vždycky brecime o nedostatku invence ve fastfoodech a nechat si ujít tuhle geniální omáčku by byl hřích!

    OdpovědětVymazat