sobota 20. května 2023

Pepito Espanol, Bageterie Boulevard

Katalánské Chef Menu

Všichni se na to těšíte a konečně je to tady! Jeden z největších kulinářů, kterej kdy působil po českých restauracích, spojil síly se známým fast foodovým řetězcem a přinesl nám tolik žádaný novinky do všedních fast foodových vod. Je to tak. Sám slavný Jesus Manuel Comino Ramiro připravil pro Bageterii Boulevard katalánský Chef Menu a my máme možnost konečně ochutnat, jak si pořádnej junk food představujou profesionální kuchaři! Tak jdeme na to.


Vybral jsem si Pepito Espanol. Jemně kořeněné vepřové plátky, sýr Iberico, grilovaná slanina, nakládaný pečený papriky, česnekový aioli a rukola. Tolik k popisku na internetu. Bagetu jsem si nechal naložit do rustikálního pečiva. Nejen kvůli tomu, že to tak mají na promo obrázku, ale prostě jsem měl chuť na někoho vyštěknout slovo rustikální. Rustikální! Perfektně libozvučný slovo.


Na první pohled nebyla bageta nikterak zajímavá. Trochu jako po menším bombovým atentátu uvnitř sáčku. Dal jsem si trochu snahy a lžičkou od polívky nacpal vnitřnosti zpátky, aby to trochu vypadalo. Ale chápu to. Měli tam docela frmol a jakmile se chudiny v kuchyni zpozdí, hnedka máte body na kartu a slevu na další bagetu. Možná by to chtělo lehce zvednout časový limit. Já radši krásně nabitou bagetu co nějak vypadá, než pár drobných za půl roku. Ale co se samotnýho množství obsahu týče, ten byl naprosto v pohodě.


Vepřový masíčko bylo paličkou namlácený na tenký plátky, okořeněný podle mě nějakým kari nebo kurkumou a bylinkama. Chuťově naprosto v pohodě a propečený akorát. Nejspíš karé a připravený na jedničku. Bylo ho tam dost na to, aby se člověk najedl. Sýr Iberico byl krásně máslovej a dostal se do jakýhosi polorozteklýho stavu díky zapečení. Super sýr, u kterýho se člověk prostě musí zamyslet, co jsme oproti Italům a Španělům udělali špatně, že je u nás nejprodávanější sýr plastovej šourkajdam. Iberica by mohlo být v bagetě klidně mnohem víc. Bylo ho tam dost, ale já prostě rád tyhlety středomořský sýry.

Opečená slanina byla super. Občas se prosadila víc jak samotný maso. Množství akorát. Pečený papriky byly takový ty bílý bez nějaké výraznější chutě. Ale jako jakási výplň bagety byly výborný. Rukola se hodně ztrácela. Co se neztrácelo, naopak toho byla plná bageta a každý sousto, byla česneková aioli. Jen si nejsem úplně jistej, jestli bych to nazýval aioli a už vůbec ne s přívlastkem česneková. Chutnalo to jako lepší majonéza říznutá lehce paprikou. Česnek sem tam nějak neobjevil. Taky barva byla spíš do červena než do žluta. Každopádně množství bylo na jedničku a bageta tak rozhodně nebyla suchá, což oceňuju všema deseti.

Takže Pepito Espanol se nese v duchu kari vepřovýho se slaninou, spoustou majonézy a trochou chuti máslovýho sýra. Občas rukola a samotná chuť rustikální bagety. Za mě super. Dostanete přesně to, co čekáte. Jen tu omáčku bych osobně víc dochutil, když už tam hrála skoro první housle. Ale jako bageta dobrý. Suroviny spolu dávají smyl, není to přeplácaný a najíte se. Znovu si to nejspíš nedáte, ale pokud chcete lehčí oběd, chybu neuděláte.


Cena Pepita Espanol v rustikální verzi je 161 korun samostatně. Cena je to za bagetu vysoká, ale pokud se poohlídnete po okolí, moc levějších možností dnes nenajdete. K bagetě si můžete dát novou polívku La Bomba. Malá stojí 59 korun.


Polívka byla fajn. Takovej lepší vytuněnej a lehce pikantní bramborovo-mrkvovej krém s divným slaninovým gumovým chipsem (chorizo) dole. Docela bodla, ale cena je taky vyšší než by mohla být. Každopádně pokud vás podobný polívky rajcujou a nevadí vám pikantní chutě, určitě ji zkuste.