úterý 5. září 2023

Chicken Junior, McDonald's

"Fakt dobrý. Fakt výhodný." Opravdu originální slogan. Skoro tak originální, jako "Billa je levná". Ale pojďme si ho rozebrat trochu víc fakticky. Takže Chicken Junior je prý fakt dobrý.


Není. Lež číslo jedna.


Chicken Junior chutná tak, jak zní. Lacině. Jedná se o mletý kuřecí maso z divných částí kuřat obalovaný ve strouhance líznuté pepřem. K tomu salát nasekanej přesně tak, aby lítal všude možně po papíru a při jeho sběru jste se upatlali navinulou majonézou. Majonézy je kopec. Nebo spíš česnekové majonézy, i když česnek je tam cítit tak ze dvou procent a to ještě nosem. Pusou je to takový dobrý jedno procento. Zbytek chuti je obyčejná, tučná a hutná majonéza. K hranolkům by to byla bomba.


Bohužel v kombinaci s houskou a strouhankou majonéza působí jako tučná jaderná bomba na vaše vnitřní trávící orgány. K tomu plátek rajčete. A ten mi tam jako jedinej upřímně chutnal. No a to je všechno. Kuře neucítíte. Rajče dvě kousnutí. No a zbytek je v podstatě pečivo s majonézou. Dáváte si doma majonézu na rohlík? Ano? Tak prosím, Chicken Junior je produkt přesně pro vás. Jsou mezi námi lidi, co si dávají párek v rohlíku s tatarkou (jednoho znám), takže Chicken Junior si svoje příznivce asi najde. No já to nebudu. Bleh, dobrý to fakt není. Jedním slovem kekel.


Sloganový fakt číslo dva. "Fakt výhodný." Tak tohle je ještě větší lež než "fakt dobrý". Samostatně tenhle rohlík s majonézou stojí 59 korun. To si dejte raději Cheeseburger. Ten má alespoň opravdu vyladěný chutě a stojí o třetinu míň. No a pak tu máme ještě "Výhodnou nabídku" Chicken Junior 2forU s malým pitím nebo malýma hranolkama za 85 korun! Uf! Jestli je tohle výhodná nabídka, tak letím do banky pro druhou devadesátiprocentní hypotéku se současnýma úrokama, koupím byt v ostravským Přívoze u nádraží, zrekonstruuju z další hypotéky a pronajmu ho osmičlenné rodině, která si na kauci musí zajít do Kamali, protože doteďka jsem asi slovo "výhodný" chápal dost špatně. Ale tak všichni máme možnost volby. Pro milovníky pečiva s majonézou, dvou deci bublinkaté vody a RPSN vysokých jak Petřínská rozhledna je to asi fakt výhodný. Ostatní si asi dají spíš Tasty Cheese, kterej alespoň dobře chutná.


A protože na mým krutopřísným Instagramu jsem slíbil i recenzi na sezónní taštičku, tak tady je. Je jahodová s vanilkovým krémem. Jahodová složka je hodně sladká, ale zároveň i svěží a kyselkavá. Bílá vanilková složka je hodně hutná a tučná. Spíš smetanová než vanilková. Dohromady je to pěkná kombinace a jako dezert za mě super. Cena je 42 korun. Ta za ty peníze stojí.

Takže taštičku klidně zkuste, zato Chicken Junior klidně vynechejte a počkejte příští rok na Maestro. Třeba bude napřesrok novinka a bude v něm čedar místo ementálu a pokud budeme hodně hodní, tak třeba i s druhým plátkem slaniny nebo takhle něco extra. No už se nemůžu dočkat další novinky u McDonald's...