středa 27. prosince 2023

Sir Bacon Beef Pocket Wrap, Burger King

Sir Bacon ><

Četli jste recenzi na Sir Bacon Chicken Wrap? Četli? Nečetli? Pokud nečetli, tak si ji přečtěte, sdílejte, dejte lajk, follow a kupte si merch. A pokud četli, dali jste lajk, sdíleli, koupili si merch a dali follow, tak vám musí být jasný, že se dočkáte i recenze na hovězí variantu. Takže přečtěte si i tuhle recenzi na Sir Bacon Beef Pocket Wrap, sdílejte ji, dejte lajk, follow a nezapomeňte si koupit merch.


Kuřecí varianta byla super. Cibulový kroužky, čedar, vypečená slaninka, chilli cheese omáčka a k tomu maso. U hovězí varianty mi bylo od začátku jasný, že nebude tak natřískaná, protože váhou i objemem je ta hovězí placka jinde. Přesto jsem byl příjemně překvapenej. Hovězí maso bylo ve většině wrapu. I v temných bočních zákoutích, kam byste se ani s nožem normálně nevydali.


U kuřecí verze šly cítit všechny suroviny. Ač některý tak trochu tlumeně díky strouhance z masa. Strouhanka má chuťově tlumící a neutralizující vlastnost. Prostě má ve zvyku požírat svoje sousedy. Nenápadně, plíživě, ale přece. Hovězí Sir Bacon Wrap tímhle neduhem netrpí, takže všechny suroviny ucítíte na plný kule. Včetně třeba cibulových kroužků. Těch jsem tam měl většinou dvojitou vrstvu a do sendviče přidávaly opravdu exkluzivní chuťovou vložku.


Kapitolou samou pro sebe je titulní slanina. Hovězí Wrap Pan Slanina má v sobě slaniny požehnaně. A jakože ne tak vtipně požehnaně. Prostě žně slaniny. Požehnané žně slaniny. Požěhnažně slaniny. Hodně. Tak moc, až bych řekl, že to bylo akorát. A pokud v jedné větě použiju slovo akorát a současně slovo slanina, tak vám musí být jasný, že se tou množstevní vahou slaniny minimálně prohnula dřevěná deska od stolu a Halina někde v povzdáli souhlasně přikývla. Prostě akorát slaniny.


Snad bych jen vytknul, že tentokrát nebyla propečená na level limity blížící maximu propečení zprava, ale tentokrát se ta limita blížila zleva. Matematicky téměř nerozeznatelný rozdíl, ale byl tam. Ač i tentokrát byla božská. Dokonalá. Slanina všech slanin. Panství radostí a vstřícných slaninových požitků. Sir Bacon v celé své kráse.


Cítit šel dokonce i plátek sýra. Samozřejmě ne tak dokonale jako jemně pikantní Chilli Cheese omáčka. S chutí umělou jako deset z deseti dekoltů na OnlyFans. Zhruba stejně tak pikantní. Tak pikantní, aby to zvládnul každej a nikoho to neurazilo. Maximálně fanoušky hardcore. Hardcore pikantních jídel. Omáčky mohlo být o malilinkej chlup víc. Ne, že by byl Sir Bacon Beef Pocket Wrap suchej, ale když ta omáčka kype všade po stole, tak to mám prostě raději.


Celkově musím tenhle ten počin ohodnotit kladně. Víc než kladně. Cítit šlo všechno, co ve wrapu bylo. A všechno bylo super. Maso, slanina, sýr, omáčka, kroužky. A zelenina? HAHAHA. Prostě super junk food tak, jak to Satan zamýšlel při tvorbě mozkových závislostí na tuku a soli. Od začátku do konce vás bude provázet chuť masa, smažených cibulových kroužků, slaniny a pikantní sýrové omáčky. Jestli byl lepší než kuřecí varianta? Tak nastejno. Záleží, na co máte větší chuť. U hovězí varianty byly líp cítit suroviny, ale kuřecí varianta zase víc dodala ten junk food efekt. Doporučuju obojí.


Cena samostatně je 179 korun. Z nějakýho důvodu o dvacku víc než varianta kuřecí. Je to dost. Ale žijeme jen jednou a pokud budeme jíst tyhlety věci, tak celkem krátce, takže hurá do toho. Ať vaše úspory neprožere inflace nebo kdejaký budoucí měnový reformy. Pěkně si to prožereme sami a Sir Bacon Wrapy jsou k tomu perfektní příležitost.

neděle 10. prosince 2023

Brambory z Montevidea

TATABAZAR 

Na Instagramu je to nuda. Samý starý vtipy, videa lidí padajících do vody nebo na led, zrychlený a zmatený recepty, který si stejně nikdo nikdy neuvaří, zmalovaný pozérky inzerující pleťový séra, který by si nikdy sami na ksicht nenapatlali, rodiny z děckama dělající divný synchronizovaný tance před kamerou, videa a fotky vašich bezdětných kolegů z exotických krajin, kam vy už se nikdy nepodíváte, všudypřítomný Leoš Mareš a nesmíme zapomenout ani na čtyři pytle plný reklam, hlavně na čínský eshopy prodávající pěkný šunty. Přesto tam všichni tráví svůj volnej čas místo toho, aby se kvalitně samo vzdělávali. Třeba na mým blogu s exkluzivní rubrikou Tatabazar, jejíž podoba s Mimibazarem a sdílenou kvalitou receptur je čistě náhodná.

Samozřejmě i já jsem na Instagramu. To aby mi neunikla žádná novinka od Haliny nebo Babici. Třeba jeden z posledních Babicových příspěvků, ve kterým zrovna on propaguje nealko pivo, je naprosto famózní. Chodící personifikace oxymóronu. A protože se i já snažím zachránit celé generace lidí ztrácejících se v digitálním oceánu, vytvořil jsem exkluzivní šifru, kterou rozluští jen ty nejostřejší tužky v penále a která je vytáhne z Instagramu zpátky do bezpečných vod internetových blogů. Zkuste si to sami. V šifře najdete název receptu.


Ano, jedná se o Brambory z Montevidea. Jedna z nejexkluzivnějších mistrových receptur. Už jen jak o tom receptu vypráví v dílu Babicových dobrot (s01e25), ve kterým se o tento skvost s plebsem podělil:

"Toto jídlo sem nazval Brambory z Montevidea, protože jsem nedávno byl v Uruguayi. Objednal jsem si, samozřejmě jste v cizí zemi, tak nevíte přesně, co dostanete. Dostal jsem todleto. Zhruba. Tak sem si tak to v tom pošťoural. A myslím si, že jsem to nějak dal dohromady. Samozřejmě není to úplně tak přesný, ale tak mi to chutnalo, že jsem si řekl, že vás to naučím. A že vám to ukážu."

No úplně to pak chcete zkusit. A já chtěl. Moc. A musím se pochválit. Asi nikdy se mi nepodařilo uvařit něco, co pak vypadalo jako originál na obrázku z kuchařky. A tady se mi to povedlo na sto procent. Posuďte sami. První obrázek je z webu Babicových dobrot a dole je můj výtvor.



Skvosty. Poměr surovin jsem upravil tak, aby z toho byly čtyři porce.

Suroviny:
400 gramů mletýho hovězího
6 velkých brambor
půlka papričky Habanero
1 zelená paprika
2 velký cibule
4 plátky šunky
4 malý nebo jeden gigantický žampión
3 stroužky česneku
6 lžic strouhanýho ementálu
1 vajíčko
olivový olej
sůl
drcený kmín
koriandr (Babica měl petržel, já měl zrovna koriandr)

Brambory oloupejte a nastrouhejte nahrubo. Na olivovým oleji je opíkejte do křupava, občas promíchněte.

Na druhé pánvi na oleji opečte nakrájenou cibuli, papriku, chilli papričku, česnek, šunku, žampiony a dejte bokem. Na tu samou pánev dejte zase trochu oleje, hoďte na ni maso, opíkejte. Maso osolte, přihoďte zelenino-šunkovou směs.

Opečený brambory na první pánvi okmínujte, osolte a přihoďte k masu a zelenině na druhou pánev. Přidejte nastrouhanej sýr. Vyberte nějakej aromatickej, ať je pěkně cítit. Pak přidejte vajíčko a promíchejte. Babica dával jen žloutek, ale co pak s bílkem žejo. Já dal celý a bylo to fajn. Míchejte až se sýr rozpustí. Přimíchejte petrželku, koriandr nebo něco zelenýho, co máte po ruce. A můžete podávat.

A teď se podržte. Tohle je, beze srandy, opravdu super recept a chuťově to všechno jde k sobě. Nápad s opečenýma a nahrubo strouhanýma bramborama hozeným k masu a zelenině je opravdu fajn. Dokonce si to pochvalovala i moje manželka. Ta manželka, která by už dávno podpálila moji knihovnu s kuchařkama, nebýt Bible na horní poličce. A pochvalovala si to i ohřívaný druhej den. To se u jídla od Babici ještě nestalo. Takže Brambory z Montevidea můžu doporučit opravdu všem a tentokrát nenakrmíte jen záchod, ale i sebe. A to se vyplatí!

pátek 8. prosince 2023

Smoky BBQ Wings, KFC

Limitovaná nabídka

Po limitu. Do včerejška jste si mohli dát Smoky BBQ Wings? Dali jste si? Ne? Hah! Já ano.


Nejspíš se od KFC jedná o jakousi sondu, jak moc jsme ochotni si připlatit za každou hovadinu. S papírovou taškou to zjevně vyšlo, tak je třeba ždímat hadr, dokud je pěkně vlhkej. Ale jak jde o fast food, tak jsem pro každou špatnost a všem muselo být jasný, že tohle si ujít nenechám. Hot Wings jsou dokonalý samy o sobě a jakákoliv jejich variace je vítaná. I když jde jen o hloupý pocákání omáčkou.


Omáčku si k Hot Wings můžete samozřejmě přikoupit i normálně. Ale dostanete ji trochu a v dost nepraktickým kelímku, kdy si tam to křidýlko pořádně nenamočíte. Takže k Hot Wings si většina lidí asi omáčku u KFC jen tak neobjednává. Já párkrát zkusil česnekovou a celkem k pikantnímu kuřeti sedla, ale samotná chuť křidýlek bohatě stačí.

Smoky BBQ Wings se to snaží změnit a KFC vám na křídla nakydá větší množství jejich BBQ omáčky a pak je posype sezamovým semenem. Na první pohled je jasná jedna věc. Tohle se bez ubrousků neobejde. Takže pokud KFC přijde s podobným nápadem i v budoucnu, nezapomeňte si vzít extra ubrousky u pultíku. KFC dává standartně už jen jeden ubrousek a to vám tady stačit nebude.


Věc číslo dvě. BBQ omáčka se k pikantnímu kuřeti moc nehodí. BBQ omáčka od KFC je dobrá. Je chuťově silná, kouřová až běda, krásně nakyslá s velkým sladkým ocasem. Asi tak nějak má BBQ chutnat. Bohužel chuťově totálně přebije jemnou a pikantně kořeněnou chuť křidýlek a to je prostě škoda. K tomu lehce rozmočí křupavej obal, takže z části přijdete i o parádní křupavej zážitek. Sezamový semeno neucítíte vůbec. To nemá šanci.


A to je tak všechno. Hot Wings pokydaný omáčkou byly fajn, ale bez omáčky jsou o chlup lepší. A to hlavní, o velkej chlupatej chlup chlupaté chlupatice levnější. Pět Smoky BBQ Wings mně vyšlo na 139 korun. V menu koupit nešly, takže jste si samozřejmě museli něco přikoupit, aby jste se vůbec najedli. Pět klasických Hot Wings stojí 90 korun... Má pár kydanců omáčky a lehký posyp sezamem hodnotu 49 korun? Odpovězte si sami.

Nápad cením, odvahu inovovat dokonalost taky, ale ta přímočarost vidiny jednoduchýho zisku mě snad až trochu urazila. Příště by to chtělo za tyhle peníze alespoň menu. Pak by to šlo. Takhle jste o nic nepřišli a pokud příští limitka bude podobná, tak ani nepřijdete.