pondělí 12. prosince 2022

Pizza Carbonara s Lay's, Pizza Hut

Křřřupavé až po okraj

Rádi si dopřáváte o Vánocích trochu toho luxusu? Koupíte si máslo, co není v akci? Pořádnou škrabku na sníh na auto? Ne ten nejlevnější hrníček z Ikea, ale ten druhej nejlevnější? Pak tahle recenze není pro vás. Tahle recenze je pro ty, kteří jezdí v obřích Audi SUV, kolik stojí máslo netuší a do Ikea zavítali jednou a naposled. Takže pokud patříte mezi tu šťastnější část populace a z nějakýho zvláštního důvodu se chcete sebetrýznit recenzí na pizzu od nějaké ostravské socky se Škodovkou, tak jdeme na to.


Pizza Hut mám celkem rád. Poměr cena výkon je většinou dost tristní, ale na rychlej menší oběd je to vítaná změna oproti všem těm burgerům a smaženým kuřatům, o jejichž genocidu se často zasluhuju. Takže čas na změnu, máme. Chuť na pizzu, máme. Pořádnou novinku, kvůli které se vyplatí zvednout zadek, máme. Málokdy mě něco zaujme tak, že si řeknu, že to musím zkusit. Ale pizza s chipsovýma okrajema? O to bych nerad přišel. Na co mě ale Pizza Hut zapomněl připravit byla informace, že Lay's okraje platí pouze pro střední a velké pizzy.


Takže takhle vypadá střední Pizza Carbonara s Lay's. Začnu netradičně cenou. Střední Pizza Carbonara stojí 249 korun. Speciální sýrový okraje s Lay's stojí 69 korun. Krabička stojí 15 korun. Sumo sumárum to dělá dohromady celých 333 korun. To bude asi můj fast foodovej obědovej rekord. Střední pizza je ale o velikosti klasické pizzy - 31 centimetrů, takže mi zbylo i na večeři. Ale je mi jasný, že větší jedlíci nebudou mít problém tuhle pizzu zdolat na oběd. Pak se jedná o dost drahou srandu.


Samotná Pizza Carbonara špatná nebyla. Slanina, houby, cherry rajčata, červená cibule, mozzarella, sýr Corregio a smetanový základ. Pokud Italové doteď firmě Pizza Hut nepřísahali vendettu, tak tahle kombinace surovin pod názvem Carbonara je určitě dorazí. Každopádně když nebudu koukat na název, tak kombinace to není zlá. Slaniny byla spousta, žampionů taky, nasládlá červená cibule na pizze nemá co pokazit. Mozzarelly bylo akorát tolik, aby se pizza občas pěkně táhla jako na fotkách, ale zase ji tam nebylo tolik, aby člověka znechutila. Sýr Corregio je nějaká napodobenina parmazánu. Chuť se celkem ztrácela, až na okraje. Ale o těch později. Cherry rajčátka byly fajn. Pečený rajčata jsou vždycky fajn. Bohužel s těma Pizza Hut šetřili. Sice si dali tu práci, aby na každé osmince byla jedna půlka, ale i tak by jich mohlo být víc.


Suroviny obecně by mohly být o něco víc kvalitní. Slanina byla klasická anglická bez výraznějších chutí, cherry rajčata chutnaly jako ty levnější ze supermarketu a mozzarella, tak ta neměla chuť skoro žádnou. Na samotným středu to problém až tak nebyl. Tam byl kopec ostatních surovin. Ale ty plněný okraje... tam ta mozzarella působila jen jako jakási hmota na výplň. Jako když chcete utěsnit okna. Samotný Lay's na okrajích byly starý dobrý chipsy tak, jak je znáte z pytlíku. Nalepený na těsto a posypaný asi tím Corregiem. Mixem mezi cheddarem a parmazánem. Víc než chipsy se chuťově prosadil ten sýr. A že by to byl nějakej super nápad strkat brambůrky na okraj pizzy, to zase ne. Skoro nic navíc to pizze nepřidalo. Snad jen na ceně.


Zatím pizza podle recenze působí spíš průměrným dojmem. Ta největší bomba vás ale teprve čeká. Celkem velkej kousek pizzy jsem měl nedopečenej a měl jsem tu čest ochutnat syrový těsto od Pizza Hut. A dle očekávání, nic moc. Na kousku jim chyběla mozzarella a okraj byl jen samý těsto, takže se nestihl propíct. Žádná srdceryvná katastrofa. Ale za 333 korun? Za tu cenu si představuju spíš neapolskou pizzu s prosciuttem pěkne z kamenné pece...


Samotná Pizza Carbonara od Pizza Hut špatná není. Celkem dobrá volba surovin, sice ne moc kvalitních, ale tak je to pizza. Smetanovej základ se tam taky hodí. Plněný okraje za tučnej příplatek jsou ale krok vedle. A nejen z mozzarellou, ale i s těma chipsama. Připlatíte si za to, že okraje budou jedlí jen s nějakou omáčkou bokem. Co mě se týče, tak to nestojí ani za zkoušku. Na obrázku to vypadá hezky, ale realita vás určitě nenadchne. Radši si kupte tu škrabku na auto...

neděle 11. prosince 2022

Texas BBQ Chicken Pocket Wrap, Burger King

Texas BBQ

Zpátky ke kořenům! Aneb jak jinak nazvat opožděnou recenzi na fast food, kterej už se mezitím neprodává a nejspíš ho neochutnáte. Nebo alespoň ne teď. Nepochybně se ještě někdy vrátí, protože Burger King celkem často recykluje. Prostě užitečná recenze jako vždy. Taky jsem šel po dlouhé době naslepo, protože poslední dobou jsem moc nesledoval nabídku fast foodů. Takže jsem se takhle procházel po Nové Karolině a rozhodoval se, co si zrovna dám. Pití jsem měl u sebe, takže sem se mohl přiblížit ke klikacímu panelu Burger Kingu, aniž by se moje peněženka snažila v batohu podřezat a zapálit. Vybral jsem si Texas BBQ Chicken Pocket Wrap.


Pocket Wrapy Burger King celkem umí. A tenhle vypadá moc hezky. Vlastně takovej nabušenej kuřecí cheeseburger v tortille. Velký kuřecí maso, slanina, sýr, okurky, smažená cibulka, rajčata, sušená cibule, salát, majonéza a BBQ omáčka. Před psaním recenze jsem se tenhle kousek snažil dohledat v análech Facebooku a nemohl jsem ho najít. Tak nějak to vypadá, že na tenhle wrap vlastně ani žádný promo nebylo, maximálně obrázek na webu a na pobočkách. Přitom je to škoda.


Tortilla byla nabušená jak Halinina halena, těžká jak vyjmenovaný slova a prostě působila dojmem, že za ty peníze i stojí. U Burger Kinga je to úspěch. A po prvním zakousnutí jsem si nemohl na nic stěžovat.


První dojem, kuře, zelenina, tortilla. Pak se přidal sýr, slanina, omáčky. Občas smažená cibulka. Tenhle Pocket Wrap má všechno. A všeho má tak akorát. A hádejte co. Normálně i ten kuřecí plátek mi v tomhle podání chutnal. V burgrech smažený obalovaný kuře moc nemusím, protože pečiva už máte dost v housce a k tomu ještě strouhanka... To je až moc silná pečivovitá přesila. V podání s tortillou je to pohoda. Kuřecí plátek je pěkně křupavej, dobře ochucenej a nehraje si na nějakou zdravou výživu ze stoprocentního šťastnýho kuřete, který Přemek Forejt hladil při uspávání. Prostě obalovaná placka s dochuceným namletým kuřetem s celkově pepřově pikantním dojmem. Mňam.


Další a další kousnutí jsem vždycky objevil novou a novou chuť. Tolik jich tam bylo. Hodně fajn byly ty kousnutí se slaninou. Slanina nebyla zrovna dvakrát dobře propečená, ale chutnala fajně uzeně a ke kuřeti sedla pěkně. Sýr byl klasickej polotavenej čedar. Zeleniny byl celkem kotel na každým kroku. O občasnej chuťovej kolotoč se postarala okurka. Ta dodala do těžkých, fast foodových, masitých a smažených chutí ten super svěží kyselkavej element. Pro mě možná až s moc koprovitým nádechem. Ale i tak to byl fajný zákus, protože díky okurce zachutnal diametrálně odlišně od ostatních. A pak zase ty masa, sýr, zelenina. A hle, zase okurka!


V pozadí taky budete často registrovat nasládlou smaženou chuť smažené cibulky. O kluznost se stará majonéza a jen raz za čas, hlavně na konci, jsem ucítil BBQ omáčku. Já osobně bych si jí tam dokázal představit víc, ale pak by se zase mohlo stát, že by se ztrácela zelenina a ten zbytek. Prostě vyladěný to bylo na jedničku s hvězdičkou.


A nejen vyladěnost byla na jedničku. I nabitost Pocket Wrapu. Od začátku do konce a přes oba boky byla kapsa našlapaná jak ta nejluxusnější šlapka z Pařížské. Za tohle posílám velký dík obsluze Burger Kinga v Nové Karolině, která mě tímhle zase přesvědčila, že se tam nemusím bát utratit svůj tvrdě vydřený peníz. Cena samotnýho Texas BBQ Chicken Pocket Wrapu činila 149 korun. Cenu menu nevím. U Burger Kinga příplatek za menu absolutně neodpovídá kvalitě, protože mají úděsný hranolky. Alespoň z mýho úhlu pohledu. Každopádně Texas BBQ Chicken Pocket Wrap vydal za samostatný jídlo a za těch 149 korun stál. Normálně a regulérně jsem si na něm pochutnal a užil si ho. Sympatický, nepřeplácaný a přesto chuťově bohatý fast foodový žraso.