pátek 23. června 2017

Blue Cheese Hot Dog, Eatmeat, Ostrava

Žer maso! Tak bych já přeložil název podniku Eatmeat. A já odpovídám ano! Ano budu! Vegani všech zemí, vyližte si... no třeba matcha pudink. Já si vybral Blue Cheese Hot Dog.


A takhle vypadá. Vypadá nádherně. Kam se hrabe luna cestující po nebeské klenbě za doprovodu tisícero hvězd při teplé jarní noci za vání svěžího větříku. Tenhle hot dog, to je poezie! Nádhera. Ale to pravý potěšení na vás čeká až po zakousnutí. Tak třeba ten párek. Ten párek! Tohle, dámy a pánové, je ten nejlepší párek, kterej sem kdy jedl. Podle lístku je to vepřový smíchaný s hovězím. Podle mě je to smíchaná radost se štěstím a vyuzená k dokonalosti. Jakmile do něj kousnete, tak po parádním křupnutí střívka na vás čeká silná masová nálož a silná uzená chuť. Kdyby všichni řezníci dělali takovýhle párky, svět by byl bez válek a Babiš bez práce.

A houska? Tak ta není o nic horší! Je naprosto stejně dokonalá. Krásně měkká, nadýchaná, lehká a přesto dokáže vydržet obrovskou nálož tekutin a zachovat si tvar a chuť. Chuť má silně sladkou, ale protože hlavní suroviny v tomhle hot dogu mají taky opravdu silný chutě, tak to nevadí a ke zbytku sedí. Svoji funkci bude plnit od začátku do konce a od toho samýho začátku do toho samýho konce si tuhle housku (rohlík?) budete užívat. Za to vám ručím.

Další naprosto dokonalou surovinou je omáčka. Doteďka mi tahle omáčka vrtá hlavou. Má hutnou a plnou chuť modrýho sýru. Jako infuze roquefortu přímo do chuťových pohárků. Přitom je omáčka řídká a hrozně lehká. Vůbec nepůsobí takovým tím těžkým majonézovým dojmem. Prostě lehoučká omáčka, která sebou nese opravdu silnou chuť a dostane se všude. Jak do ní mohli narvat tolik chutě? Záhada. Moc příjemná záhada.

Zbytek surovin už hrál spíš druhý housle. Třeba smažená cibulka. Té tam byla spousta a zase byla dotažená k dokonalosti. Nebyla vůbec mastná, takže v hot dogu dělala jen chuťovou vložku a kluznost nechala hlavně na omáčce. Parádní zpracování. Dole pod párkem byla rukola. Ta šla sem tam zacítit, ale většinou ji přebil párek s omáčkou. Každopádně chuťově se k omáčce hodí dokonale. Na webu ji tam nemají napsanou, tak snad tam nebyla náhodou, protože bych ji tam moc rád viděl i příště. Další surovinou je pažitka. Ta byla víc vidět než cítit. Asi o devadesát devět procent. Vidět šla krásně, ale v puse ji horko těžko postřehnete. No a to je vlastně všechno.

Zdálo se vám, že je v tomhle článku slovo dokonalost citovaný až moc často? No není divu. Tenhle hot dog prostě dokonalej je. Po pravdě jsem nikdy hot dogům moc na chuť nepřišel. Byla to pro mě spíš svačina ve formě párku v rohlíku na nádraží. Trochu víc se snažil Parky's, ale oproti Eatmeat to pořád byla jen parodie na pravej hot dog. Až díky Eatmeat jsem pochopil, co za mořem všichni na tomhle jídle mají. Parádní uzená chuť masa, to krásný křupnutí, silná omáčka, fantastická houska a vůbec celková kombinace všech chutí v Blue Cheese Hot Dogu mi otevřela oči. Začíná doba hot dogů! A já se na ni sakra těším.

Samozřejmě i všechno dobrý má svůj nejslabší článek. Tím je v tomhle případě poměr najedení ku ceně. Blue Cheese Hot Dog stojí 109 korun. To není moc a kvalitě zpracování surovin a celku naprosto odpovídá. Ale zrovna tenhle hot dog je i přes jeho velkou velikost celkem lehkej. Váží asi jako Big Mac. Čiže si naprosto dokonale pochutnáte, ale těžko se ho samotnýho najíte. Jako lehčí večeře možná. Ale pokud jste jeden z takových těch pořízků, co zbaští sedm knedlíků, na najedení byste potřebovali tyhle hot dogy minimálně dva. Nebo si přiobjednat pečený brambory, který tam taky mají.

Tak jako tak Blue Cheese Hot Dog stojí za každou korunu, kterou za něho dáte. Pokud máte rádi modrý sýry a pomyšlení na kombinaci párku s modrým sýrem se vám zamlouvá, Blue Cheese Hot Dog určitě zkuste. Nedokážu si představit, že byste odcházeli zklamaní. Jen si přiobjednejte brambory v případě, že máte velkej hlad. Mimochodem ty brambory jsou celkem fajn. Hranolky to sice nejsou, ale změna je život. Taky jsem ochutnal slaninovou majonézu. Ta mě popravdě až tak extra nezaujala. Už jen kvůli tomu, že chvíli před ní jsem měl v jiným podniku slaninovou majonézu naprosto perfektní. Ale špatná nebyla. Celkem se na ni těším v burgeru. Je to tak. Určitě si v Eatmeat ještě zajdu na burger. I když bude těžký odolat objednávce geniálního hot dogu...

středa 21. června 2017

Twister Orient, KFC

Orient menu

Dejte šanci okurkám! Ať žijí okurky! Okurka na hrad! Okurky mají taky duši! Za zelenější svět! ... Nějak takhle si představuju demonstraci na podporu téhle zeleniny před centrálama fast foodů. A stejně jako prezidenti a více či méněprezidenti těchhle úžasných nadnárodních korporací, i já jsem dal šanci téhle zelenině. Naposled u konkurence. A celkem chutnalo. Proto mi nedělalo ani ten nejmenší problém si objednat další tortillu si okurkama. A dobře jsem udělal. Tahle recenze je sice tak trochu s křížkem těsně před funusem (akce končí za cca týden), ale Orient Twister se nepochybně vrátí a hned se bude tahle recenze zase hodit.


Twister Orient podle webu obsahuje křupavé bites smíchané s čerstvou zeleninou - okurkou, salátem a jarní cibulkou, teriyaki omáčkou a praženými sezamovými semínky. Já bych to doplnil o majonézu, kterou jsem tam nečekal. Příště si pořádně prostuduju obrázek. Ale já rád majonézu, takže cajk.


Jakmile jsem se pohodlně usadil, začal jsem zkoumat obsah rudýho tácu. A na sendviči mě zaujaly dvě věci. První jeho velikost. Tohle byl opravdovej macek. Kdyby vlezl Ronald McDonald a Colonel Sanders do jedné sprchy, bude to Ronald, kdo se bude červenat až za ušima. Na váhu a na šířku je Twister Orient snad dvojnásobnej oproti McWrapu. Druhou věcí, co mě zaujala, byla nálepka s nápisem "sweet chilli". To ve mě hrklo. Já chci teriyaki, žádnou sweet chilli! Naštěstí tam byla teriyaki tak, jak měla být. Chvalme pobočku na Masarykově náměstí v Ostravě!


No koukejte na to. Není to macek? Je to macek! Napadá mě spousta sprostých vtipů, ale určitě jich znáte dost, tak to vynechám a začnu rozebírat suroviny. Začnu tortillou. Pořádně nacpanou, ogrilovanou, pšeničnou, macatou tortillou. Je dobrá. Trochu křupne, chutná po pšenici, nelepí! Ronald se zase červená. Mohla být tortilla lepší? Ne, nemohla. Po dalším kousnutí tam máme taky nějakej ten obsah. Moje druhý kousnutí bylo kuře s majonézou a okurkama. Zajímavá kombinace. A ono to bylo dobrý. Pikantní kuře, vodnatá okurka a majonéza. Fungovalo to. Taková salátová lehká kombinace s pikantním šmrncem. No proč ne.


Níž jsem narazil na teriyaki omáčku, sezamový semínka a jarní cibulku. Kuře s teriyaki? Ano prosím. Jarní cibulka s teriyaki? Ano prosím. Teryiaki s okurkama? Ano prosím. Teriyaki s teriyaki? Ano prosím. Já tuhle omáčku mám prostě rád. Zatím jsem ji chválil ve všech produktech od KFC, ve kterých jsem ji našel a pochválím ji i tady. Někomu přijde moc sladká, někomu moc ovocná, mě přijde boží. Jako kdyby Chuck Norris dělal ovocnáře v cukrovaru, vy ho urazili a on vám zmaloval ksicht. Taková je to bomba.


Tak si to shrňme. Máme tam spoustu parádního kuřete, hodně zeleniny a pořádně omáček. Kombinace chutí je taky výjimečná. Šmrnc tomu dává hlavně teriyaki omáčka. Další patronou v téhle náloži je jarní cibulka. Dodává sendviči další nečekanej rozměr. Okurky taky občas zacítíte, ale fungujou spíš jako osvěžovač než jako chuťová bomba. Salát je výplň a majonéza tomu všemu dodá klouzavej a tučnej rozměr. Po pravdě? Twister Orient jsem si užil od začátku až do konce. A od toho začátku až do toho konce jsem měl pořád co chutnat, co jíst, čím se nacpat. Dobře jsem se nacpal. Za 95,- samostatně a 135,- v menu je to jasná volba. Pokud vám u KFC chutná a nevadí vám ta jejich teriyaki omáčka, zkuste Twister Orient. Nebudete litovat. Já lituju jedinýho. Že jsem se ho tolik let vyhýbal kvůli okurkám...

Pepper Burger, Lužánka BeerBistro, Brno - rychlorecenze

Co mají společnýho burgery a Brno? Tuhle rychlorecenzi!

Kousek bokem od centra Brna se nachází sklípek a ve sklípku celkem fajn hospůdka. A mají burgery a pizzu. Jo to by šlo. Vybral jsem si Pepper Burger.


A takhle vypadá. Hezky vypadá. 170 gramů hovězího masa, ementál, smažená vídeňská cibule, slanina, pepřová majonéza, salát, okurka, rajče, bulka. Houska... jedním slovem vynikající. Držela tvar do konce, nebyla sladká a celkově moc dobrá. Tuhle housku musím pochválit a patří k těm nejlepším burger houskám, co jsem měl tu možnost ochutnat. Opravdu.

Pepřová majonéza. Super. Skoro určitě domácí a prostě super. Hustá akorát, lehce nakyslá, hodně pepřová. Jó byla fajn.

Maso nebylo medium, ale nebylo vyloženě zabitý. Šťáva v něm zůstala. Bohužel se zde stal monolit úrazu. Maso bylo přesolený. Prvních pár kousnutí vám to nevadí, ale ke konci začnete cítit vaše skomírající ledviny. Kuchaři ujela ruka, škoda. Další nemilou věcí byly černý zbytky z grilu na mase. Nebylo to žádný peklo, jako v East Village Baru na druhé straně města, ale trochu víc dbát o gril by na škodu rozhodně nebylo.

Slanina byla dobrá.

Smažená cibule byla dobrá. I když nekřupala, jak by vídeňská měla.

Zeleniny byl kopec a byla dobrá. No možná ty kyselý okurky byly trochu slabší, tuplem na jižní Moravu, ale jinak fajn.

Ementál? Ale jo, byl tam.


Celkově jde cítit hlavně omáčka, maso, slanina, cibule, zelenina, prostě všechno. A pak se dostaví sůl. Ale i tak byl pro mě tenhle burger příjemný překvapení. Většinou od podobných podniků moc nečekám, ale hlad je hlad. No tady jsem si, až na přesolený maso, celkem pochutnal. Kdyby kuchař vyčistil gril a neměl v kuchyni solnej sloup, tak je tenhle burger dost vysoko nad průměrem. Vynikající houska a luxusní omáčky svědčí o velkým potenciálu. Určitě zkuste a pokud půjdu okolo, rád vyzkouším znova. Cena 135,- bez hranolek.

A pokud nemáte chuť na burger nebo se bojíte solných nočních můr, dejte si pizzu. Tu jsem tam měl možnost taky ochutnat a musím ji pochválit. Pořádná nálož proscuitta a parmazánu na Fresh pizze potěší a po pravdě v Ostravě neznám pizzerii, kde by vám tak parádně naložili. Spíš se většinou snaží drahý suroviny šetřit, no v Lužánce ne. Palec nahoru. Taky jsem koštoval hranolky. Klasika Makro, žádnej odvar. A slaninovou majonézu. Ta už odvar byla. McDonald's měl sice tuhle lepší, ale i tak to byla špica. Dokonce s kouskama slaniny. Mňam. Pivo taky dobrý. Sem se prostě jít bát nemusíte. Konec rychlorecenze.

čtvrtek 8. června 2017

Tzatziky McWrap, McDonald's

Saláti se konečně dočkali

Kopr. Kopr kopr kopr. Kopr může za všechno zlo na Zemi. Nebylo to zakázané jablko, jehož utrhnutí vyhnalo Adama a Evu z ráje. Byla to snítka kopru! Co bylo v Pandořině skříňce? Nemoci, bída, zlo, hoře, strádání, závist, pohromy, neštěstí, spory, vády a války? Ne. Něco mnohem horšího. Snítka kopru! A ani se neptejte, čím byl napěchovanej Trojskej kůň. Je to tak. Zatímco si kopr vymýšlí fake news a snaží se o destabilizaci západního světa, někteří ho pořád špatně pochopili a přidávají do tzatziki (ne tzatziky, bod dolů pro McDonald's). Přitom by si kopr zasloužil úplně jinou péči. Vytrhat, hodit na hromadu, spálit, vykopat zeminu, rozpustit v kyselině, kyselinu naložit do sudu a vystřelit do Slunce. Možná vám to už došlo. Nemám rád kopr. Opravdu nemám. Je to snad jediná věc, po které se mě vždycky zvedne kufr. A to mám rád šneky, veškerý mořský potvory a za mlada sem jedl hlínu a papír...

A proč že to teda vůbec recenzuju Tzatziky McWrap? Inu, byla tu jistá šance, že v tzatziki od McDonald's kopr nebude. Málokdo ví, že samotní Řekové kopr do tzatziki dávají zřídkakdy. Spíš tam hodí mátu nebo tak. Minimálně z mých řeckých zkušeností. No ale vysvětlujte to zbytku světa. Naštěstí se našel věrný čtenář/informátor/kaskadér a pustil se do něj přede mnou. A podle něj tam kopr nebyl. Byl? Nebyl? Chutnalo mi? Jste napnutí? Nervozitou poklepáváte prstem na sklíčko displeje, klávesnici nebo okolosedící domácí zvíře? Tak čtěte dál.


Ha! Nebudu vás napínat. Kopr tam přítomen nebyl, případně nešel vůbec, ale vůbec cítit. Ale od začátku. Tzatziky McWrap obsahuje tortillu, hovězí maso, salát, červenou cibuli, salátový okurky, feta sýr, a tzatziki omáčku. Ano tzatziki. V materiálech od McDonald's, co mají kuchtíci v kuchyni nad sebou, je Tzatziki McWrap a tzatziki omáčka. Ale ve všech oficiálních dokumentech, webu, Facebooku a tak dál je to Tzatziky. Ne, že by na tom záleželo, ale trocha škodolibé radosti ještě nikoho nezabila.


Ač se to podle fotky může nezdát, tenhle wrap byl opravdovej macek. Už když jsem ho dostával z jejich celkem fajn praktickýho obalu (to se musí nechat), tak jsem cítil tu váhu. A že to byla těžká váha. Beze srandy byl snad dvakrát těžší, než byl můj Krevetovej McWrap, kterej jsem měl asi týden zpátky. Takže pohled do lehce prázdnýho začátku nebyl tak tristní, protože jsem věděl, že mě čeká nabitej střed a natřískanej konec. A taky že jo. No po kousnutí do toho začátku jsem ale moc nadšenej nebyl. Tortilla od McDonald's nepatří mezi to nejlepší, co mexičtí obchodníci s pšeničnými výrobky zrovna nabízí. A možná by i patřila. Ale pokaždé ji dostanu studenou a lepivou. Jak žvýkat sloní ucho. Jen to o něco líp chutná. Naštěstí všechny další kousnutí jsou jen a jen lepší.

Hned po tortille jsem měl tu čest ochutnat maso. To mě taky moc nenadchlo. Dost vysušený, taky nějak záhadně studený (za to určitě může zrádná salátová okurka) a nebylo snad vůbec okořeněný. Nabízelo jen lehounkou chuť kravičky. Vyloženě špatný nebylo, ale do hitparády hovězích produktů by se neprobojovalo. Pak jsem měl tu čest ochutnat salátovou okurku. Salátový okurky v sendvičích nemají podle mě co dělat. Ty patří do salátu nebo do popelnice. No ale čím jsem starší, tím víc beru spoustu potravin na milost a i na ty salátový okurky jsem si zvykl. Mají celkem svěží a zajímavou chuť. Samotný. Ve wrapu se celkem ztrácí. Snad jen tu svěžest tam přidávají.


Klasickýho salátu tam byla spousta. Kde byla trocha místa, tam byl salát. A vzhledem k tomu, že jde o letní wrap, tak to chválím a pochvaluji. A po třech kousnutích jsem se konečně dostal i na ty zajímavější suroviny. Třeba feta sýr. Ten byl super. Ale opravdu super. Spousta lidí v kotlině české baští ve velkým balkánský sýr (náhražka fety) a baví je ta slaná, přeslaná chuť a neurčitá pevná hmota. Ve skutečnosti je ale feta kombinace sýra ovčího a kozího a jakožto složenina těchto sýrů některým lidem trochu smrdí. K tomu je hrudkovitá a v puse mazlavá. Tak nějak má vypadat feta. A McDonald's to trefil dokonale. Těžko říct, z žláz jakýho zvířete pochází tenhle sýr, ale jakousi "uleželou", lehce navinulou chutí a konzistencí bych to minimálně na tu ovci tipl. U mě trefa do černýho. I když je mi jasný, že se najdou lidi, kterým sýr přijde hodně výraznej. A jakmile máte tenhle sýr v puse, tak slovo výrazný opravdu nabude svýho významu.

A konečně jsem u tzatziki omáčky. Té prostě nemám co vytknout. Řidší jogurtová konzistence zajistí, že se omáčka dostane všude. Není v ní cítit kopr. Svěží chuť, lehce do česneku, se hodí k naprosto všem surovinám. Není v ní cítit kopr. Její čistě bílá barva se přímo hodí k zelené v sendviči a celá ta zeleno-bílá kombinace přímo vybízí k chuti a k pocitu, že baštíte zdravě. Není v ní cítit kopr. A samozřejmě to hlavní. Není v ní cítit kopr. A málem bych zapomněl na cibuli! A to by absolutně nevadilo, protože cibule tam vidět je, ale cítit ne. Asi tak.


Takže si to shrňme. Maso, zelenina, omáčka, sýr... Ač některý jednotlivý suroviny byly slabší (maso, cibule, okurky, tortilla), tak všechno tohle dohromady prostě funguje. Kombinace masa s omáčkou je bomba, se zeleninou ještě bombastičtější a když se tam přidá silná chuť sýru, tak je to taková bomba, že bych to radši nevozil přes hranice. Prostě moc příjemný překvapení a ač Krevetovej McWrap mám hodně rád, tak při příští návštěvě zlatých oblouků budu zase volit Tzatziky McWrap. Cena 90,- samostatně a 130,- v McMenu naprosto odpovídá. Jdete do něj. Pokud se vám nepříčí kozí sýry, nebudete zklamaní.

sobota 3. června 2017

Chef Burger, Mama's Hot - Dogs, Burgers & Fries, Ostrava

Konečně nadešel čas na výpravu do některýho z nových ostravských amerických napajedel s pestrou nabídkou burgerů. Vlna zdravých a až moc zelených bister odpadnula. Po nedávným krachu jednoho bezlepkovýho bistra se v centru vyrojily dva podniky na americkou kuchyni s jasným zaměřením na maso. A jeden z nich má ty koule otevřít i v normální čas, kdy pracující lidi mají hlad, čas a peníze na utrácení za jídlo a sice o víkendu. Pražáci, Brňáci, Plzeňáci, Olomoučáci, Šumperáci, Zábřežáci a možná dokonce i Přerováci asi kulí oči. Ostraváci bydlící v centru ví. Tady je prostě nepsaný pravidlo místních podnikatelů mít o víkendu komplet zavřeno a svoje služby nabízet lidem s penězma na utrácení jen v době, kdy trčí v práci a ty peníze vydělávají. Ale za všechno špatný může Nová Karolina... :) Všechna čest výjimkám, kde se dá dobře najíst i v sobotu. A Mama's k nim patří, takže to byla jasná volba! Pokud zdejší burgerscénu trochu sledujete, tak víte, že Mama's (celým názvem to psát nebudu, protože by mě upadly ruce, snad si to nespletete s restaurací Mama's za Stodolní...) začínali jako foodtruck na Porubě u Tesca, aby pak o pár měsíců (let?) později nahradili v luxusní ulici Na Hradbách jednu z nejvíc rádobyluxusních restaurací, kterou podle drbů položila drzá obsluha. A pak že kapitalismus nefunguje. :)


A to je on! Chef burger od Mama's. Vybral jsem si Chef burger, protože jsem měl chuť na něco trochu netradičního. No posuďte sami: "180 gramů masa, karamelizovaná řepa, ementál, chorizo, křenový dip, medovo hořčicová mayo a rukola". To zní moc fajn. Objednat si můžete buď normální verzi nebo mini verzi. Taky burger na salátku. Taky si ho můžete koupit v menu (podle lístku jediná volba) nebo samostatně, což se dozvíte jen podle tabule v podniku. Obecně ta nabídka je celkem dost nepřehledná, kdy musíte sledovat každej kout v podniku a pečlivě studovat nepřehledný menu, abyste zjistili, co a jak si vlastně můžete dát. Za mě by to chtělo sjednotit a zjednodušit. Ale možná jsem už jenom moc starej. Tenhle kousek stojí samostatně 175 korun a v menu s hranolkama a coleslawem by vyšel na 209 korun. Jestli za ty peníze stojí se dozvíte kousek dole. Ale pěkně od začátku.

První věc, co vás na burgeru zaujme, je jeho velikost. Je to celkem macek. A ne jen houska, ale i masa byla pořádná porce. Bez váhání bych těm 180-ti gramům věřil. Samozřejmě se pořád najdou lidi, kterým to nebude stačit a radši si zajdou na 1+1 akci giga burgerů v Jack's burger baru, kde dostanou obří porci vysušenýho masa, ale hlavně za levno! To nás ostatní 180 gramů masa pěkně na medium potěší mnohem víc. Ano je to tak. Maso bylo medium. I když né tak úplně medium, jak bych já rád medium. Bylo uprostřed růžový? Bylo. Ale mohlo být ještě o chlup víc. Já měl maso těsně nad medium a moje spolustolovnice zase těsně pod medium. Kuchař si asi pořád zvyká na nový nádobíčko. Až to vyladí, bude to naprostá bomba. Ale i tak se to dalo ještě nazvat slovem medium a šťavnatý maso bylo zajištěno. A maso to bylo opravdu dobrý, plně hovězí. Dneska se dá už koupit hovězí maso, který jako kráva už ani nechutná. Něco jako kuřecí. To už taky většina lidí ani neví, jak že to má vlastně to kuře chutnat. Každopádně Mama's berou opravdu parádní hovězí, z kterýho ty vzpomínky na veselej život masnýho skotu přímo čiší a je radost ho baštit. Žádný zvíře připravovaný v tomhle podniku nepadlo nadarmo. Měl bych výtku jedinou a sice dochucení. Chválím použití jen soli a možná pepře, ale já bych si ho přisolil klidně ještě o chlup víc. Ale tohle už je čistě na každým člověku a rozhodně je lepší míň slaný, kdy si ho můžu sám dosolit než víc slaný, kdy je člověk nahranej (zdravím do Jeseníku). A taky tu sůl mohl zadupávat sladkej vrch.


Tím jsem se nenápadně dostal ke zbytku burgeru. Karamelizovaná řepa. Po řepě už ani moc nechutná. Ucítíte hlavně cukr. Trochu škoda, protože řepu mám moc rád. Samozřejmě v karamelizované uprávě se sladkost očekává, takže za mě fajn. I tak by ale víc řepy a míň cukru věci neuškodil. Sýr ementál. Ten funguje spíš na oko než na chuť, protože chuť krávy a sladké řepy neustojí a zmizí rychleji než dort u Haliny doma. Chorizo. Chorizo musím pochválit. Nevím, kde ho berou, ale snad ho tam budou brát pořád. Tohle chorizo má opravdu pikantní šmrnc a opravdu silnou prasečí chuť. Kdyby nastal konec světa, Cajthamlová se dostala do parlamentu a protlačila zákaz slaniny, chorizo od Mama's by byla jediná myslitelná náhrada. Tak mi chutnalo. A chuťově se prosadilo a nutno podotknout, že burgeru dávalo opravdu zajímavej šmrnc. Kráva, sladká řepa, chorizo... A to pořád není všechno!

Celkem zajímavou roli hrajou i omáčky. Teda spíš omáčka. A vlastně roli bohužel spíš vedlejší. Ale pořád důležitou. No takhle. Omáčky tam jsou dvě. Medovo hořčicová mayo a křenový dip. Medovo hořčicová mayo burgeru nedává nic, snad jen trochu víc cukru. Chuťově se neprosadila. Schoulila se do chuťovýho rohu, trucovala a občas jen okolo sebe hodila cukrem. Trochu jinak už to bylo s důrazným křenovým dipem. Ten je super. Pořádnej protiklad sladké řepě. To byl samozřejmě záměr, kterej by býval vyšel na jedničku. Dip opravdu chutná po křenu a má celkem koule. Ale bylo ho málo. Málo dipu na spoustu cukru. Škoda. Já bych tam toho dipu vrazil klidně dvakrát tolik.

No a pak je tam rukola. Občas ji ucítíte, občas ne, je to zelený a vypadá to dobře. Určitě fajn výběr zelenýho. A co houska? K té jsem výhrady nenašel. Držela tvar, není chuťově nějak extra výrazná, takže cajk. Jen mi její spodní patro sežralo většinu dipu. Možná by chtěla příště o něco víc opíct nebo tak. Nebo dát víc dipu. Ale tam už jsme byli. Celkově teda houska super. Nepochybně domácí nebo z dobrýho zdroje. Na tom bych nic neměnil.

Zpátky k jádru pudla. Stojí tenhle burger za 175 korun, případně za ještě víc v menu? Stojí. Určitě. Dostanete nevšední burger, kde prim hraje kravský maso doprovázený sladkým vrchem, zajímavým šmrncem od choriza a když máte štěstí, občas i křenovým dipem, kterej ten chuťovej velekolotoč uzavře. Ale musíte mít rádi sladký jídla. Tenhle burger opravdu obsahuje spoustu fruktóz a sacharóz a je třeba se na to připravit. Pokud máte rádi spíš slaný, dejte přednost jinýmu kousku. Bát se nemusíte. Co jsem viděl okolo sebe zbytek, všechno vypadá super.

A něco z toho okolo jsem i ochutnal. Třeba hranolky. Ty mají opravdu boží. Domácí a hlavně křupavý! Dneska se o hranolky snaží spousta podniků a většinou to končí spíš pečeným nebo vařeným bramborem ve tvaru hranolu se spoustou oleje. V Mama's hranolky umí a jsou dobrý. Po pravdě by si tam mohli zajít i kluci z Faency Fries, protože ti taky té ideální křupavosti zdaleka nedosahují. Pak jsem měl možnost ochutnat coleslaw. Ten byl fajn, rozhodně neurazil. A pro zajímavost jedna extra fotka. Takhle vypadá Mama's Signature Burger v mini verzi:


Tam vidíte to maso něco pod medium (na rozdíl od mýho masa nad medium nahoře).

Celkovej dojem z Mama's? Určitě super. Rád si tam občas zajdu. Zjevně ještě pořád ladí otevírací dobu. Na FB měli jinou, než když jsem jim volal a dělal rezervaci. Otevřená sobota je super. Momentálně mají ale až od tří odpoledne. Já bych uvítal i otevřeno přes obědy. V centru bydlí spousta lidí a spousta z nich je líná jako já a chodí se naobědvat do restaurací, aby si mohli doma pořádně přispat. Mít i jinou možnost mimo Hanoje a českých hospod jako je U Rady nebo Radegastovna by bylo super. A ano, dívám se i na vás Hogo Fogo, Eatmeat a podobně... ;)