čtvrtek 6. února 2020

Hawaii, Pizza Hut

Pizza Hawaii?


Hawaii pizza.


Pizza Hawaii!


Pizza Hawaii.


Hawaii, Pizza Hut.

pondělí 3. února 2020

Spicy Queen, Pizza Hut

Čau lidi. Tak že prý o mně Fridrichová chystá reportáž. Že prý jsem si poslední dobou oblíbil jalapeno papričky a pikantní jídlo obecně. Tak abych to uvedl na pravou míru. Jsou to samozřejmě lži a pomluvy. Nic jinýho než kampaň a účelovka proti mojí o sobě. A od toho já nikdy neodstoupím! Nikdy! A teď si pojďme zrecenzovat Spicy Queen s jalapenos od Pizza Hut.


Pizza Hut Express dělá pokroky a nově si můžete vybrat z více druhů pizz. Momentálně tam totiž mají dvě speciálky místo jedné jako před dávnými dny minulého prosince a současného ledna. V našem případě teď máte na výběr z pizz Farmer s kuřecím masem a Spicy Queen. K tomu akce jako šunková za 99 korun, jedna plus druhá za půlku nebo teď dokonce rozdávají kupóny na 1+1 zdarma ze základní nabídky. Jde vidět, že se v Ostravě snaží nalákat co nejvíc lidí. A nejspíš to i vychází, protože o zákazníky tam nouze opravdu není. Já si za měsíc tímhle blogem vydělám někdy až dvě stě korun, takže jsem se mohl slevy a kupóny hodit za hlavu a dát malou Spicy Queen za plnou cenu 139 korun českých.


A musím ostravskou pobočku Pizza Hut zase pochválit. Dostal jsem krásně obloženou pizzu, kterou bylo radost vyfotit a ochutnat. Složení není nikterak přehnaný. Salám, jalapenos, červená cibule, kukuřice, mozzarella a rajčatový základ. Sýrový okraj jsem slušně odmítl. Představa větších okrajů na úkor menšího středu mě moc neláká. Jó kdyby nabízeli hot dog okraje, jako to kdysi dělala Forty's pizza, tak to bych nad tím uvažoval. Ale suchá mozzarella v suchým těstě se dá zbaštit leda pomocí omáčky a ani tak se to nevyrovná surovinám ze středu pizzy. Takže tak.


Po prvních pár soustech je zřejmý, že nad Spicy Queen někdo přemýšlel. Červená cibule společně s kukuřicí tvoří sladkou chuťovou linii, salám se sýrem slanou linii a jalapenos to celý dokreslujou krásně ovocnou pikantností, která neruší, ale zvedá celek na vyšší chuťovej level. Rajčatovej základ krásně sedí jak ke sladké, slané, tak i pikantní vlně. Těsto bylo celkem tenký, křupavý a chuťově dobrý. Spíš neutrální a absolutně neruší zbytek.


Celkově tak v puse ucítíte všechny suroviny, který si rozumí a díky jalapenos jedou ovocně pikantní bomby. Cibulka je propečená akorát. Salám je opečenej akorát. Sýr se na začátku táhl jako v každým správným americkým filmu z devadesátek. Všeho dostatek. Těžko hledat negativa. Snad jen ten salám by mohl být o dva chlupy víc pepperoni a o jeden chlup míň vysočina. Velikost samotné pizzy je menší a malá pizza bude stačit lidem, kteří jsou zvyklí na lehčí obědy. Pokud v pizzerii bez problému sníte celou 32 cm pizzu, pak volte tu větší variantu. Mně naštěstí stačí ta menší a musím se přiznat, že jsem Pizza Hut přišel na chuť. Pokud máte rádi americkej styl pizzy a šíří se o vás pomluvy, že máte rádi jalapenos, tak Spicy Queen můžu s klidným svědomím doporučit.