sobota 27. listopadu 2021

Capricciosa, Pizza Hut

Někdy je prostě třeba jen taková rychlovka. Zvlášť pak o líným sobotním víkendu. Takže se pohodlně usaďte nebo ulehněte, uvolněte se a užijte si sobotní ryhlorecenzi na pizzu Capricciosa od Pizza Hut.


Capricciosa obsahuje cherry rajčátka, černý olivy, šunku, žampiony, mozzarellu a rajčatovej základ.


Ve skutečnosti vypadá takhle. Na pohled nic extra, ale fast food je halt fast food. Šunka mi přišla docela dost kvalitní. V peci se dost vysušila a bylo poznat, že obsah masa atakuje devadesátku. Žampiony vypadaly dost unyle, ale chuťově splňovaly pojem žampiony dokonale. Černý olivy byly takový ty klasický levnější, který víc chutnají po železitým nálevu než po olivách. Takže jsou to vlastně obarvený zelený olivy. Na pravý černý zapomeňte. Tady bych si rýpnul a raději bych viděl zelený, když už tam nedávají pravý černý olivy. Naopak cherry rajčátka byly dokonalý. Upečený akorát tak, aby vynikla ta perfektní chuť pečených rajčat. Klidně jich tam mohl být dvojnásobek.


Mozzarella byla fajn, nebylo ji tam moc, což mám rád a pěkně doplňovala pizzu. Rajčatovej základ mi chutnal moc. Silná chuť rajčat, dobrá konzistence, množství mohlo být o chlup větší. Těsto v pohodě. Nečekejte italskou tenkou klasiku, ale spíš to kynutý americký. Za mě v pohodě. Cítit budete zrovna to, co máte v puse. Není tam toho moc, takže nějaký inovativní kombinace surovin nečekejte.

Pizzu od Pizza Hut mám osobně rád. Slušnej rajčatovej základ, dobrý těsto, relativně kvalitní suroviny (když to člověk srovná s průměrným pizzovým rozvozem) a jako lehčí oběd v pohodě stačí i ta jejich malá velikost. Minusem je pak určitě cena. Pizza Capricciosa vás vyjde na 139 korun, což je podle mě za danou placku hodně. Dost si ale polepšíte, pokud si na ni zajdete ve středu v rámci 1+1 zdarma, přiberete třeba Vegemanii a máte dvě pizzy za 139 korun. To už je ultimátní cena/výkon nabídka, která ve fast foodech nemá momentálně konkurenci. Ostatní dny bych asi volil jinou pizzu a nebo spíš jinej stánek...

Konec sobotní rychlovky.

středa 24. listopadu 2021

Veggie Wrap, McDonald's

Konečně Veggie, co chutná skvěle

(tvrdí McDonald's)

Na vysoké jsem studoval mimo jiné matematiku, takže jsem vlastně takový matematik a společenský reformátor. A jakožto takový společenský reformátor se prostě musím vyjádřit k palčivým tématům dnešní společnosti a světa, ve kterém žijeme. Dnes jsem si vybral maso. Prosím, nepodléhejme manipulacím a hrozným nátlakům. Nesmíme podlehnout tomu hroznému tlaku na jedení masa, které ničí budoucnost našich dětí. Nesmíme kvůli našim strachům připustit, abychom hazardovali s budoucností našich dětí, abychom hazardovali s našim zdravím. Dejme si raději něco Veggie, třeba Veggie Wrap!


Veggie placku od McDonald's už jsem tu jednou rozebíral. To byl Veggie Burger. A pokud teďkom přijdete do McDonald's a chcete zkusit neozkoušené, tak moc možností nemáte. V mým případě zbyly možnosti přesně dvě. Veggie Wrap a Veggie Salát. Salát si nechám na časy horší. Horší z nejhorších. Takže se pojďme podívat na Veggie Wrap.


Dostal jsem klasiku od McDonald's. Tortillu prázdnou jak palice Daniela Pandy. Na rozdíl od Danovi kebule se ale v tortille něco skrývá. Sice dobře schovaný, až tam dule, ale je to tam. Najdete tam nasekanou Veggie placku, salát, nahrubo nastrouhanej sýr šedar a ranch omáčku. To všechno je zabalený v pšeničný tortille. Která je studená a lepí. Dost se divím, že tohle si McDonald's ještě nedokázal ošéfovat. Při pečlivým odlepování lepivé tortilly od papírové krabičky jsem se nemohl zbavit dojmu, že tohle už jsem někde zažil. V létě, taky tam dule... Nic extra zážitek.


Jakmile se smíříte s lepivou a studenou tortillou, tak vnitřek je relativně fajn. Salát je... salát. Rajčata jsou... rajčata. Veggie placka je hodně strouhankovitá, uvnitř zeleninová a sýrová. Chutná hlavně po tvrdé a bylinkové strouhance. Až v chuťovým pozadí placky je zelenina a jakýs sýr. V tortille ještě najdete čedar. Kvalitní čedar nakrouhanej na proužky. Kéž by tenhle sýr dávali i do sendvičů.


V tom všem zeleninovým a sýrovým maglajzu občas najdete ranch omáčku. Na tu jsem se docela těšil, protože minule ve Veggie Burgeru jsem ji měl kopec a celý jídlo tím získalo zajímavej nádech. Ve Wrapu jí bohužel šetřili a Wrap byl tak sušší a hlavně mu chyběla jiskra. Celý to bylo jen o zvláštní placce, hlavně o její strouhance. Občas salát, občas rajče, občas kvalitní sýr. Ale všehovšudy dost nuda. Kopec omáčky tam chyběl.


Verdiktem teda budiž to slovo nuda. Ta placka není špatná, ale abych si tenhle Wrap dával znova, to teda ne. A upřímně mi moc nelezou ani ty jejich kuřecí tortilly. McDonald's prostě ty Wrapy moc neumí. Nebudu ani komentovat to, že celej Wrap se mi v půlce rozpadl a jedl sem to jako bezďák zbytek gothaje na papíru u popelnice. Cena je 99 korun samostatně a 145 korun v McMenu. Menu mi přijde zbytečně přepálený, ale ten Wrap za stovku celkem chápu. Pro vegetariány zajímavá volba, o chlup zdravější než Veggie Burger, ale provedení pokulhává a radši bych volil ten burger. Pro masožravce pak nic, nad čím by měl někdo dlouho dumat. Za stejný peníze v McMenu seženete Single Big Tasty Bacon...

neděle 21. listopadu 2021

Steakhouse Bacon King, Burger King

STEAKHOUSE Bacon King

Kolik sním denně čerstvé zeleniny? Žádnou! Baštím pouze Steakhouse Bacon King! Aneb opožděná halloweensky strašidelná recenze pro vaše peněženky je tady.


Produktivita práce a kreativita na home officech je nulová. Ač vám budou lidi, experti, zaměstnanci, odbory, pošahaná uzenářka i Maláčová z fronty na pracáku tvrdit opak, já mám jasnej důkaz. Kreativní týmy od fast foodů na home office dělají prd. Občas trochu přidají slaninu, občas uberou rajče, dvojitej cheeseburger považujou za největší objev od prvního využití silikonu v plastické chirurgii a nebo nacpou něco do kyblíku v jiným počtu než obvykle. Tým Burger Kingu se rozhodl pro svoji osobitou cestu. Ubrat zeleninu, přidat slaninu, šup s tím na tabuli. A ani se neobtěžovali dát na Facebook fotku se správnou houskou... Inu, čučet doma na kavoniho Instagram je větší zábava než pracovat...


Možná si říkáte, proč jsem do tohodle burgeru vůbec šel. Absence pořádných novinek se přímo nabízí, ale měl jsem i jinej důvod. Houska. Houska ze Steakhousu patří k těm lepším, který si ve fast foodu můžete dát. A co se dua KFC/Burger King týče, tak lepší housku ve stálé nabídce asi ani nenajdete. Mezi zadkoidní rýhou najdete vláčný těsto s příměsí kukuřičné mouky, kterou je posypaná i samotná houska. Je lehká, chuťově neutrální, nadýchaná a hlavně se nerozpadá. Takže když jsem zaregistroval tuhle "novinku" z roku 2018, věděl jsem, že mi jednou nejspíš skončí v břiše. A stalo se.


Po odkrytí horního kukuřičnýho deklu se ve mně mísila radost a zklamání. Radost při pohledu na tu krásnou slaninu. Křupavou, červeno-hnědo-růžovou masovýplň bývalýho růžovýho vepříka či vepřice úhledně naskládané na mrtvé krávě a její ztužené laktóze. K tomu spousta smažené cibulky. Nádhernej pohled pro člověka, kterej má rád, když jeho jídlo umělo chodit a něco zažilo. Zklamání přišlo klasicky při pohledu na smutný množství omáčky. Proč má Burger King tak urputnou snahu šetřit na omáčkách? Jsou v ní namletý diamanty? Nebo mumie? Ježíšovy kosti? Ne? Tak tam toho příště pořádně prdněte. Za ty prachy...


Naštěstí tenhle Steakhouse Bacon King neměl omáčku jen nahoře, ale aj tam dule. Tam měl majonézu. Obyč majonéza, ale když jde do tuhého (a suchého), i obyčejná majonéza bodne. A i díky ni se tenhle burger dal celkem s chutí sníst. Ona masová část byla opravdu masová. Hovězí maso chutnalo jako hovězí maso a kupodivu bylo i trošku šťavnatý. Občas člověk našel trochu lacinější namletej kousek, ale šťavnatostí placka od Burger Kinga lehce předčila konkurenci. Chuť hovězího masa vás snadno navnadí na další a další kousnutí.


V tomhle úkolu mu zdárně pomáhá slanina. Slanina ve velkým množstevním množství. Slaniny byl plnej burger a opravdu byla cítit od začátku do konce ve skoro každým soustu. Relativně dost bylo i sýra. Asi dva plátky, ale chuťově výrazný, krásně oranžový a sendviči dodaly parádní smetanovo-čedarovou vlnu. Smažená cibulka taky byla cítit skoro furt, ale celkem zdárně ji chuťově smázly chutě masa.


Škoda, že na omáčkách se šetřilo. I přes perfektní chuť masa, slaniny a sýra se nemůžete zbavit dojmu, že jste o něco ochuzeni. Ochuzeni o kluznost a barbecue dochucení. Steakhouse Bacon King není špatnej nápad. Zeleninu nechat salátníkům, nacpat housku k prasknutí masem, přidat smaženou cibulku a dost sýra a je hotovo. Junk food v pravým slova smyslu. Kdyby se z toho ještě kydala omáčka na všechny směry, byla by to jednička s hvězdičkou. Takhle je to trojka, na kterou si znova nezajdete, i když si relativně pochutnáte.


Cena je jak z jinýho Vesmíru. Jako obvykle u Burger Kinga. Za tuhle masitou a suchou jízdu si Burger King vezme 129 korun za samotnej burger. Kolik chcou za menu ani vědět nechcete. Já to věděl, ale po menší mozkové příhodě způsobené tou cifrou jsem cenu menu radši vytěsnil z hlavy. Obvykle za suchou jízdu dáte míň i u kdejaké paní u silnice u hranic. Tak jako tak se Steakhouse Bacon King celkem povedl. Díky dobré housce a množství slaniny. Prostě takovej předraženej junk food průměr. Pro skalní fanoušky BK fajn, pro ostatní nic extra. Já teď jen budu tiše doufat, že si tenhle článek přeloží a přečte někdo z polskýho vedení AmRestu a přestanou šetřit na omáčkách... Do té doby z BK nic kloudnýho vypadnout nemůže.

sobota 6. listopadu 2021

Thai Satay s krevetama, Tuk Tuk

První boltí kabela, druhá boltí kabela, třetí boltí kabela, první woltí kabela, čtvrtá boltí kabela, druhá woltí kabela... Tuk Tuk v ostravské Nové Karolině nabízí novinku. Po objednání jídla se postavíte do fronty a místní dodavatelé jídla se před váma budou nakrucovat a předvádět vám jejich kabely na udržení jídla v teple. Bohužel tahle úžasná show trvá jen něco okolo dvaceti minut. Pak dostanete svoje jídlo a musíte se jít najíst, ať uvolníte místo dalším divákům show...


Tentokrát jsem si do Tuk Tuku zašel na Thai Satay a jako hlavní složku jsem si vybral krevety. Pokud se nepletu, tak si můžete ještě zvolit kuřecí, hovězí nebo tofu. Pokud se obrníte trpělivostí, tak na vás čeká tohle fantastický jídlo:


Na asijský bistro naprostá nádhera. Taky jsem konečně pochopil jejich menu. Pokud si objednáte Curry s rýží, dostanete hlavně omáčku a nevelký množství zeleniny. Pokud si ale objednáte něco z nabídky Wok, dostanete kopec zeleniny, hub a ne moc, ale rozhodně dostatečně omáčky. Za mě je Wok jasná volba. Jejich Curry je sice výborně dochucený, ale to Thai Satay... To je o dvě třídy lepší. Vysvětlím.

Představte si krásně velkej a šťavnatej kus žampiónu, udělanej přesně tak na skus, jak má být. K tomu kousky papriky, na skus. Červená cibulka, přesně akorát, na skus. Zelený fazolky, mrkev, nějakej ten bambus, prostě perfektní kombinace zeleniny, udělané přesně tak, jak by si ji člověk udělal doma, kdyby uměl dobře vařit. Sto procent ze sta. Zelenině a houbám nemám co vytknout. Ale to ještě není to nejlepší. 

Ta omáčka! Krásně lehounce pikantní, hodně arašídová a opravdu silně chuťově výrazná thajská omáčka tak dobrá, že bych si ji v pixle koupil domů a dával na všechno. Vyladěná sójovkou, sezamovým olejem a nevím čím vším ještě. Prostě taková ta omáčka, do které ať dáte cokoliv, budete se oblizovat až za ušima. Prostě bomba.

Další bomba jsou velký krevety a jejich nadprůměrný množství. V bistru by člověk čekal dvě, tři malý krevety a nazdar. Ale v Tuk Tuku máte krevet plnej talíř a nejsou to ty malý drbky, ale poctivý, středně velký krevety, na který se v obchodě smutně koukáte, protože na počet porcí pro celou rodinu byste si museli půjčit v bance. Krevety jsou udělaný, stejně jako zelenina, přesně akorát. Nejsou gumový, nejsou syrový, jsou boží. V kombinaci se silnou, pikantní a arašídovou omáčkou je to slast. Slast povídám!

To všechno s rýží dostanete za 159 korun (kuřecí verze vyjde na 129 korun). Mimochodem rýže je taky uvařená přesně tak, jak má být. Thai Satay za mě stojí za každou korunu a dokonce i za každou minutu, kterou na tohle jídlo budete čekat. A že těch minut bude... Kolem oběda je tam solidní fronta a dovážky běží na šest set procent. A není divu. Čím dál tím víc lidí asi objevilo tuhle, ještě nedávno skrytou, perlu ostravských bister... Pokud bloudíte Novou Karolinou a nemáte chuť na hambáč (tak dvakrát do roka se to prý stane každýmu, to nevadí), tak Tuk Tuk je asi ta nejlepší volba pro vás. Pro milovníky thajských chutí je to pak jasná volba číslo jedna. Nepochybuju, že se tenhle novej koncept Guty chytne a za chvilku bude minimálně po celé Moravě...

úterý 2. listopadu 2021

Harissa Wrapper, KFC

WRAPPERS 

Už to zabalte! ZABAAALTE KOONEČNĚ!!! Tak takhle jsem řval na nejmenovanou obsluhu jednoho nejmenovanýho KFCčka v ostravským Futuru na nejmenované Novinářské ulici. A proto byli ve stresu a zapomněli na okurku. Jinak si to nedokážu vysvětlit...


Je to tak. Po opravdu dlouhé době jsem šel ochutnat novinku do jednoho z Nejsvětější Trojice Fast Foodů. Šel jsem do KFCčka na novej Harissa Wrapper. A ne, neřval jsem na nikoho a ano, zapomněli na okurku. Takže jsem ve Wrapperu našel "jen" kuřecí stripsy, čedar, smaženou cibulku, hranolky, harissa omáčku a bylinkovou jogurtovou omáčku. Mimochodem o bylinkové omáčce web KFC poctivě mlčí, přestože celku dodávala zvláštní chuť. Ale o tom později.


Prve bych rozebral velikost wrapperu. Byl velkej. Dost velkej.


A plnej. Hodně plnej.


Jakože fakt. Kuře jsem měl od shora až do samotnýho konce. K tomu kopec hranolek uvnitř. Harissa Wrapper je plnohodnotný jídlo i bez menu, protože přílohu najdete už uvnitř. V mých očích dokonale udržitelnej produkt. Nemusíte plýtvat zbytečnýma obalama na hranolky, kelímkama na limonádu, kterou si sebou stejně neodnesete a za současných best in covid výherních čísel to brzo ani jinak nepůjde. Ještě informace, že zabitý kuře zbytečně nezabíralo moc místa v kleci, nemělo zbytečný světlo a nějak zbytečně moc kyslíku k dýchání a bude to ideální jídlo pro všechny udržitelně zelený fanatiky. Jen tak dál!


Ale teď vážně a k chuti. Harissa Wrapper chutnal po dvou věcech. Po omáčce první a po omáčce druhé. První omáčka, harissa, je taková vytuněná arabská chilli omáčka. Se silnou chutí římskýho kmínu a mletýho koriandru. V podání KFC je pálivá jen o chlup víc než jejich obal na kuřata. Takže takovej průměr pro široký publikum. O dost víc mě ale zaujala hlavní chuť číslo dva, bylinková omáčka. Hodně dlouho jsem v puse identifikoval, co že se to tam děje. Tak nějak jsem to nečekal, protože podle popisku jsem čekal jen pikantní jízdu. Ale najednou v puse kopr! A ten poznám i kdyby mě jen lehce polechtal uprostřed kýblu čili, protože ten poznám všude a vždycky. No a ono jo.


Jogurtová bylinková omáčka je vlastně klasickej bylinkovej dresink, kterej koupíte v každým krámě na rohu ulice. Nějakej ten kopr, nějaká ta petrželka, bazalka a podobně. Žádná extra věda. Ale v kombinaci s harissou a pikantním kuřetem funguje nebývale dobře. Úplně by k tomu sedla i ta salátová okurka, kterou mi tam ale zapomněli dát. Takhle jsem měl wrapper plnej kuřete se sýrem, se zajímavýma omáčkama a hranolkama jako výplň, ale chyběl tomu ten šmrnc. Bylo to takový leč chuťově zajímavý, tak táhlý a nezáživný jídlo. Každý sousto chutnalo stejně, v každým soustu jsem měl ty samý suroviny. Nic, co by člověka vytrhlo z dlouhé kuřecí rutiny. Kdyby tam občas byla ta okurka...


I tak ale do mě Harissa Wrapper zahučel jak kyblík tučnýho jogurtu do Haliny (držím palce Halině, ať se vylíže z Covidu). Kdybych byl lulin na Youtube a hodnotil bodama, byla by to taková sedmička z deseti. Nadprůměr, konečně nějaká změna, ale bez okurky? Chtělo by to nějaký náborový video... Tak jako tak za 139 korun dostanete našlapanou tortillu plnou dobrot. Pokud máte rádi pikantní a orientální jídlo, Harissa Wrapper vás nemůže zklamat!