Zimní království
Zima pokračuje a s ní i Zimní království v Burger Kingu. První burger, Král zimy, byla pěkně předražená nuda. Bude Královna o něco lepší?
Královna zimy obsahuje obalovaný kuřecí, dva plátky mozzarelly, smaženou cibulku, rajčata, salát a barbecue omáčku v housce sypané sýrem. Za věru krásných 149 korun. A v menu? Baťovských 199 korun českých. Dvě kilča za kuřecí sendvič z fast foodu, trochu hranolek a prťavý bezedný kelímek. Za ty prachy to musí být bomba ne?
Není. A hádejte co. Mě to za ty prachy ani nedokázali správně poskládat a nahoře jsem měl majonézu. I když asi bych měl být rád. Být tam majonéza záměrně, tak zaplatím tak o třicet korun víc... No nic. Takže pěkně od podlahy. Kuřecí plátek to s trochou štěstí dosáhne na lepší průměr. Maso je křehčený, takže konzistence nezvyklé, ale není vyloženě namletý a plný kdovíčeho. Jako kuřecí maso má tu tendenci i chutnat. Je obalovaný v těstíčku, který chutná spíš po oleji. Mozzarella má samostatně celkem fajn chuť, ale v sendviči zmizne jak pára v digestoři. Smažená cibulka byla chuťově silná a bylo to to jediný, co šlo v sendviči pořádně cítit.
Salát má Burger King vychytanej. Čerstvej a na velký kusy. To musím pochválit. Rajčata mě tentokrát moc nejely. Byly vodnatý jak hlavy posledních Habsburků a chuť nikde. Doslova akorát zavazely. Barbecue omáčka byla super, ale vpila se do housky. Majonéza byla... majonéza. Popravdě s tou barbecue omáčkou nahoře i dole by to bylo asi o chlup lepší. A houska? Minule jsem pochválil, že se alespoň nerozpadla. A tahle? Ta se mi rozpadla při prvním kousnutí a vesele v tom pokračovala. Jako jíst u kouřící sopky. Nikdy nevíte, kdy se to zvrhne v něco, u čeho být nechcete. Množství sýra na povrchu nebudu ani komentovat.
Celkovou chuť tak tvoří hlavně smažená cibulka. Zlehka kuřecí placka nebo omáčka. Celkově nuda. Nudnější než všechny studentský filmový festivaly do kupy. Za ty peníze pak vyloženě špatnej vtip. Král zimy byl sice ještě dražší, ale mohli jste si ho vychutnat a i když nepřekvapil, tak to nebyla vyloženě katastrofa. Ale Královna zimy? Podprůměrná chuť, podprůměrná kombinace a naprosto extrémní cena k sobě prostě nesedí. Rozhodně nedoporučuju.
neděle 17. prosince 2017
pondělí 11. prosince 2017
Král zimy, Burger King
Zimní království
Berete si všechny mýdýlka a malý šampóny z hotelu? Obracíte v kapse každou pětikorunu? Ze švédskýho stolu si berete jogurty a ovoce "na potom"? Přepisujete firmu na svoje děti, abyste dostali eurodotace? Tak dál nečtěte. Mohla by vám rupnout cévka.
Burger King přišel se zimním královstvím. Žádná novinka, to už tu bylo několikrát. Třeba minule s Cheesy Angusem XT. Ale rozhodli se malilinko zdražit. Tak zaprvé. Příplatek za menu už je za celých padesát korun místo čtyřiceti. A zadruhé. Malilinko zdražily i samotný sendviče. Letošní Král zimy tak vyjde na krásných 169 korun samostatně a překrásných 219 korun v menu. Cévka drží? Tak jdeme dál.
Krasavec. To se musí nechat. Připomíná vám něco? Mozkově hbitější, fyzicky línější, prostě klasičtí čtenáři tohodle blogu si jistě vzpomenou na Chicago Supreme. Dost dobrej burger, kde hrála prim rajčatová omáčka a za ty obří peníze stál. Ale Král zimy stojí o něco víc, a přesto má místo speciální omáčky obyčejnou barbecue omáčku. Noooo dejme tomu. Zkusit se má všechno. Takže Král zimy obsahuje hovězí maso Angus, dva plátky mozzarelly, dva plátky rajčete, smaženou cibulku, slaninu, salát, majonézu a barbecue omáčku v housce posypané sýrem.
Začnu houskou. Z housek od Burger Kinga jsem byl poslední dobou hodně smutnej. Budil jsem se z nočních můr o rozpadajících se houskách nebo propotil polštář při pomyšlení na housku dokonce plesnivou. Prostě poslední dobou mě Burger King nepotěšil a v recenzích ho ani já nepotěšil. Tahle houska je tak něco mezi. V noci se kvůli ni hrůzou budit nebudu, ale toho sýra na ni bylo míň než lidí bez kardiovaskulárních potíží na festivalu belgických vaflí. Za ty peníze teda nic moc. Ale konečně nebyla plesnivá a držela až do konce, takže přivírám obě oči a beru.
Zbytek surovin byl množstevně naprosto v pořádku. Rajčata akorát tak tlustý. Plátky mozzarelly byly vidět. Smaženou cibulkou se nešetřilo. Salát na velký kusy. To já rád. Omáček tak akorát. Slaniny není nikdy dost, ale pár plátků tam bylo. A maso? Maso je samozřejmě největší bonus těchhle obrů od Burger Kinga. Placka Angus patří mezi to nejlepší, co fast foody nabízí. Pokud ji dostanete připravenou tak, jak má být. Já ji jednou dostal suchou. Teďkom byla šťavnatá. Krásně šťavnatá. Při kousnutí do masa vytekla šťávička. Šťavnatá šťávička. Ale každý lejno má svý mouchy. Placka byla trochu bez chuti. Rozhodně teda víc než obvykle. Ve Švýcarsku mají naprosto totožný sendvič, jen se jmenuje BBQ Bacon Mozzarella Supreme a místo Anguse tam mají jejich stoprocentní Schweiz maso. Že by teda i u nás bylo tohle jiný maso? Nebo je to jen tím, že nebylo dosolený? Spíš to bude tou solí. Tak jako tak víc chuti masa najdete u konkurence. Ale ta šťavnatost! Kéž by někdo udělal hybrida mezi novou plackou od McDonald's a Angusem od Burger Kinga...
Jdeme dál. Omáčky. Kombinace barbecue omáčky a majonézy je super. To všichni víme. Všichni známe. Žádná novinka. Slanina byla krásně vyuzená a chutnala mi. Jen byla hodně tuhá, ale od toho mám zuby. Mozzarella byla očekávaně naprosto necítit. Nebyla cítit. Nebyla necítit. Jak to napsat. Prostě tam byla, ale nebyla. Maximálně občas dodala masu smetanovej nádech. Jinak nic. Smažené cibulky byl opravdovej kotel a šla cítit asi nejvíc. A tak to nějak bylo celou dobu.
Král zimy není žádnej král. Kníže možná. Burger je to řemeslně dobře vyrobenej, dobře navrhnutej, ale nezáživnej. Ničím nepřekvapí, ničím nezaujme. Při jedení ucítíte hlavně smaženou cibulku a slaninu. Trochu toho šťavnatýho masa a zeleniny. Trochu té barbecue omáčky. Sníte ho jedním dechem, to vám zaručuju. Ale dáte si ho znova? Určitě ne. To vám taky můžu zaručit. Samotnou cenu pak beru jako výsměch obézním a tukochtivým spotřebitelům. Co je moc, to je opravdu moc. Kdyby tam byly nějaký super suroviny, co nejsou ve stálé nabídce, ale takhle je to opravdu ostuda. Mozzarellu, co nejde cítit, počítat nemůžu. Proto vám ho nemůžu doporučit ani na vyzkoušení. Prostě a jednoduše za to nestojí. Rozhodně ne ve chvíli, kdy konkurence prodává pravýho krále o celou padesátikorunu levněji...
Berete si všechny mýdýlka a malý šampóny z hotelu? Obracíte v kapse každou pětikorunu? Ze švédskýho stolu si berete jogurty a ovoce "na potom"? Přepisujete firmu na svoje děti, abyste dostali eurodotace? Tak dál nečtěte. Mohla by vám rupnout cévka.
Burger King přišel se zimním královstvím. Žádná novinka, to už tu bylo několikrát. Třeba minule s Cheesy Angusem XT. Ale rozhodli se malilinko zdražit. Tak zaprvé. Příplatek za menu už je za celých padesát korun místo čtyřiceti. A zadruhé. Malilinko zdražily i samotný sendviče. Letošní Král zimy tak vyjde na krásných 169 korun samostatně a překrásných 219 korun v menu. Cévka drží? Tak jdeme dál.
Krasavec. To se musí nechat. Připomíná vám něco? Mozkově hbitější, fyzicky línější, prostě klasičtí čtenáři tohodle blogu si jistě vzpomenou na Chicago Supreme. Dost dobrej burger, kde hrála prim rajčatová omáčka a za ty obří peníze stál. Ale Král zimy stojí o něco víc, a přesto má místo speciální omáčky obyčejnou barbecue omáčku. Noooo dejme tomu. Zkusit se má všechno. Takže Král zimy obsahuje hovězí maso Angus, dva plátky mozzarelly, dva plátky rajčete, smaženou cibulku, slaninu, salát, majonézu a barbecue omáčku v housce posypané sýrem.
Začnu houskou. Z housek od Burger Kinga jsem byl poslední dobou hodně smutnej. Budil jsem se z nočních můr o rozpadajících se houskách nebo propotil polštář při pomyšlení na housku dokonce plesnivou. Prostě poslední dobou mě Burger King nepotěšil a v recenzích ho ani já nepotěšil. Tahle houska je tak něco mezi. V noci se kvůli ni hrůzou budit nebudu, ale toho sýra na ni bylo míň než lidí bez kardiovaskulárních potíží na festivalu belgických vaflí. Za ty peníze teda nic moc. Ale konečně nebyla plesnivá a držela až do konce, takže přivírám obě oči a beru.
Zbytek surovin byl množstevně naprosto v pořádku. Rajčata akorát tak tlustý. Plátky mozzarelly byly vidět. Smaženou cibulkou se nešetřilo. Salát na velký kusy. To já rád. Omáček tak akorát. Slaniny není nikdy dost, ale pár plátků tam bylo. A maso? Maso je samozřejmě největší bonus těchhle obrů od Burger Kinga. Placka Angus patří mezi to nejlepší, co fast foody nabízí. Pokud ji dostanete připravenou tak, jak má být. Já ji jednou dostal suchou. Teďkom byla šťavnatá. Krásně šťavnatá. Při kousnutí do masa vytekla šťávička. Šťavnatá šťávička. Ale každý lejno má svý mouchy. Placka byla trochu bez chuti. Rozhodně teda víc než obvykle. Ve Švýcarsku mají naprosto totožný sendvič, jen se jmenuje BBQ Bacon Mozzarella Supreme a místo Anguse tam mají jejich stoprocentní Schweiz maso. Že by teda i u nás bylo tohle jiný maso? Nebo je to jen tím, že nebylo dosolený? Spíš to bude tou solí. Tak jako tak víc chuti masa najdete u konkurence. Ale ta šťavnatost! Kéž by někdo udělal hybrida mezi novou plackou od McDonald's a Angusem od Burger Kinga...
Jdeme dál. Omáčky. Kombinace barbecue omáčky a majonézy je super. To všichni víme. Všichni známe. Žádná novinka. Slanina byla krásně vyuzená a chutnala mi. Jen byla hodně tuhá, ale od toho mám zuby. Mozzarella byla očekávaně naprosto necítit. Nebyla cítit. Nebyla necítit. Jak to napsat. Prostě tam byla, ale nebyla. Maximálně občas dodala masu smetanovej nádech. Jinak nic. Smažené cibulky byl opravdovej kotel a šla cítit asi nejvíc. A tak to nějak bylo celou dobu.
Král zimy není žádnej král. Kníže možná. Burger je to řemeslně dobře vyrobenej, dobře navrhnutej, ale nezáživnej. Ničím nepřekvapí, ničím nezaujme. Při jedení ucítíte hlavně smaženou cibulku a slaninu. Trochu toho šťavnatýho masa a zeleniny. Trochu té barbecue omáčky. Sníte ho jedním dechem, to vám zaručuju. Ale dáte si ho znova? Určitě ne. To vám taky můžu zaručit. Samotnou cenu pak beru jako výsměch obézním a tukochtivým spotřebitelům. Co je moc, to je opravdu moc. Kdyby tam byly nějaký super suroviny, co nejsou ve stálé nabídce, ale takhle je to opravdu ostuda. Mozzarellu, co nejde cítit, počítat nemůžu. Proto vám ho nemůžu doporučit ani na vyzkoušení. Prostě a jednoduše za to nestojí. Rozhodně ne ve chvíli, kdy konkurence prodává pravýho krále o celou padesátikorunu levněji...
úterý 28. listopadu 2017
Raclette King, McDonald's
Sýr je nejlepší kuchař
Je suchý, není suchý. Je dražší, není dražší. Stojí za to na něj jít, nestojí za to na něj jít. Zatímco někteří už shání dárky, pořád je tu jedna skupina lidí, která má jiný starosti. Starosti tak důležitý, že ani Santa Claus v náklaďáku vezoucí cukrovku všem dětem ji nemůže rozhodit. Ta skupina lidí, ke které totiž Vánoce už dorazily. Sýrová sezóna je tady! A protože se po čtyřech letech objevila v Sýrové sezóně i nějaká novinka, je čas se na ni podívat trochu blíž.
Raclette King je asi ta největší inovace, jakou McDonald's dokázal přinést za posledních několik let. Obsahuje dokonce dvě nový suroviny! Plátek sýra Raclette a novou Raclette omáčku. Přiznám se, že to byl hodně velkej boj. Všude na internetu samej Swiss King, v mých snech všude samej Swiss King, na tabulích všude Swiss King, v McDonald's už každej třímal v rukách svůj Swiss King... no a já si s těžkým srdcem objednával Raclette King. Nezdá se to, ale fakt to bylo utrpení. Stálo za to? Čtěte dál.
Od pohledu se Raclette King od Swiss Kinga neliší. A to jakože vůbec. Vidíte maso, bramborovou placku, slaninu a housku posypanou sýrem a slaninou. Přesně jako Swiss King. Od pohledu. Od počichu už rozhodně ne. Už při otevírání krabičky se dostavil charakter sýra Raclette. Raclette je švýcarskej sýr známej po celým světě. Používá se do fondue nebo se dává na speciální gril. Poslední dobou se ty grily začínají prodávat i u nás, takže jsme zase trochu dohnali zbytek světa. Ale co mě se týče, tak to jde mimo mě. S fondue už jsem tu čest měl, ale jestli tam byl Raclette nebo ne, těžko říct. A že bych vyhledával švýcarský sýry po obchodech, to taky ne. Když už pořádnej sýr k vínu, tak sáhnu po starým kozím. A do jídla zásadně tvargle! Pokud jste se právě ošili, tak ani Raclette v podání McDonald's pro vás nebude to pravý ořechový. Vůní bych ho nejvíc přirovnal k Romaduru. Není tak silnej, ale ten náznak tam je. Asi jako kdyby si to tři kila ementálu rozdávaly s půl kilem Romaduru a měly spolu lehce smrdutý dítě. Opravdu jen lehce. Většině lidí ta vůně asi vadit nebude, ale pokud se smradlavějším sýrům vyhýbáte obloukem, můžete přestat číst dál a hned si dát Swiss King.
Pro zbytek jedinců mám víc infa. Začnu další novinkou, Raclette omáčkou. U té mě hodně zklamala hned první věc a sice množství. Tím bych odpověděl i na otázku z úvodníku. Ano, Raclette King je suchý. Pak jsem ochutnal omáčku samostatně a přišlo další malý zklamání. Omáčka chutná jako obyčejná pepřová majonéza. Po nějakým sýru ani stopy. Ovšem jakmile jsem se do burgeru pustil naplno, tak mi to došlo. Omáčka je schválně lehce obyčejná a množstvím chudá, protože jinak by zabila chuť Raclette. Ona ho totiž celkem tluče už tak, ale pořád sem tam má ten sýr možnost vykouknout. Kdyby se burger topil v omáčce, nedejbože výraznější, tak ten Raclette si můžete klidně vytáhnout a zahodit. Takže tady bych to viděl na účel. To samozřejmě neplatí pro Swiss King. Ten by se měl dle mýho názoru v omáčce přímo topit a pokud je tam omáčky stejně (což podle interních dokumentů je), tak je to smutný.
No a zbytek asi znáte. Maso mají podle plakátů stoprocentně český, bohužel ale pořád taky celkem suchý. Chuťově není špatný. Má hodně silnou chuť hovězího a občas ucítíte pepř, kterým je po ogrilování lehce posypaný. Na fast food dobrý. Bramborová placka je taková ta výplň, která tomu ale dodá něco extra. Lehkou chuť brambor doprovází středně těžká chuť oleje. Parádní výplník a zásytník. Já tu placku rád. Ve Swiss Kingu. U toho Raclette Kingu bohužel musím dodat, že taky zabíjela chuť samotnýho sýra Raclette. Ta lehce navinulá romadurová chuť se snaží prosadit, má co dělat s omáčkou, má co dělat s masem a do toho ji tam připlácne pytel brambor. Na stranu druhou se díky teplé placce z friťáku plátek Raclette pěkně rozteče tak, jak má být. No schválně si zkuste najít na Googlu Raclette v pevným stavu. Celkem oříšek.
Houska posypaná sýrem s slaninou patří k těm nejlepším, který McDonald's nabízí. Parádně drží, parádně chutná a velikostí taky vyloženě neurazí. Tam nemám co vytknout. Slaniny jsem dostal o plátek víc. Mají být dva dlouhý, já dostal tři. Takže budu shovívavej. To, že slanina je chuťově o něco málo slabší, než bývala, už jsem psal minule. Prostě mi tam chybí ta šíleně slaná a uzená chuť. Ale dobrá byla, to jo. Takže celek?
Celkově Raclette King není špatnej. Při jedení ucítíte hlavně maso. Hovězí maso. Sýr ucítíte na jazyku jen pokud se budete opravdu dobře soustředit. Nosem ho ovšem budete cítit skoro pořád. Ač malý plátek, dává o sobě vědět. Bohužel v sendviči ho přitlačí mastný brambory, omáčka a maso. Pokud si kousek bramborové placky odděláte a zrovna tam nebudete mít omáčku (což není problém), tak dostanete sendvič, kde ucítíte maso se sýrem, což bude celkem parádní kombinace. Pokud pak budete mít na nějakým kousku omáčku, tak ucítíte v podstatě jen hovězí s omáčkou. Slaninu třeba neucítíte vůbec. Prostě je docela nevyváženej. Snaha byla a jde to vidět. Ale snaha někdy nestačí. Být tam toho sýra plátky dva, asi to bude o něčem jiným. A největší minus sendviče? Suchost. Většinu soust do sebe tlačíte suchý maso s bramborovou plackou a suchou houskou.
Pokud je paralelně v nabídce i Swiss King, tak vám Raclette Kinga s klidným svědomím prostě doporučit nemůžu. Abyste cítili sýr, tak se musíte hodně snažit a jinak nic navíc v podstatě nepřináší. Přijde mi to jako mix mezi Bon Apetitem z roku 2013 a Swiss Kingem. Pokud jste fanoušci sýrů a výraznej sýr vás nerozhodí, Raclette King klidně zkuste. Vám ostatním doporučuju raději Swiss King. Tam je to, kvůli čemu všichni tak šílí. Parádní sýrová omáčka. Ta omáčka, o které se nám všem tlusťochům zdají vlhký sny. Ty sny, díky kterým se ráno probouzíte s poslintaným polštářem. O Raclette King se mi zdát fakt nebude. Cena všech třech králů je letos stejná a sice 110 samostatně a 150 ve velkým McMenu. Jako finger food jsou hermelínky. S brusinkovou omáčkou nejsou špatný, ale jednou a stačí. Kéž by se vrátily bramborový mřížky, ty jsem mohl jíst po kilech...
PS: Na Swiss King si samozřejmě taky skočím a pokud zhodnotím, že už není jako v roce 2011, kdy jsem na něj psal recenzi, tak na vás bude čekat zbrusu nová!
PPS: Raclette King je pouze v nových klikacích restauracích s panelem.
Je suchý, není suchý. Je dražší, není dražší. Stojí za to na něj jít, nestojí za to na něj jít. Zatímco někteří už shání dárky, pořád je tu jedna skupina lidí, která má jiný starosti. Starosti tak důležitý, že ani Santa Claus v náklaďáku vezoucí cukrovku všem dětem ji nemůže rozhodit. Ta skupina lidí, ke které totiž Vánoce už dorazily. Sýrová sezóna je tady! A protože se po čtyřech letech objevila v Sýrové sezóně i nějaká novinka, je čas se na ni podívat trochu blíž.
Raclette King je asi ta největší inovace, jakou McDonald's dokázal přinést za posledních několik let. Obsahuje dokonce dvě nový suroviny! Plátek sýra Raclette a novou Raclette omáčku. Přiznám se, že to byl hodně velkej boj. Všude na internetu samej Swiss King, v mých snech všude samej Swiss King, na tabulích všude Swiss King, v McDonald's už každej třímal v rukách svůj Swiss King... no a já si s těžkým srdcem objednával Raclette King. Nezdá se to, ale fakt to bylo utrpení. Stálo za to? Čtěte dál.
Od pohledu se Raclette King od Swiss Kinga neliší. A to jakože vůbec. Vidíte maso, bramborovou placku, slaninu a housku posypanou sýrem a slaninou. Přesně jako Swiss King. Od pohledu. Od počichu už rozhodně ne. Už při otevírání krabičky se dostavil charakter sýra Raclette. Raclette je švýcarskej sýr známej po celým světě. Používá se do fondue nebo se dává na speciální gril. Poslední dobou se ty grily začínají prodávat i u nás, takže jsme zase trochu dohnali zbytek světa. Ale co mě se týče, tak to jde mimo mě. S fondue už jsem tu čest měl, ale jestli tam byl Raclette nebo ne, těžko říct. A že bych vyhledával švýcarský sýry po obchodech, to taky ne. Když už pořádnej sýr k vínu, tak sáhnu po starým kozím. A do jídla zásadně tvargle! Pokud jste se právě ošili, tak ani Raclette v podání McDonald's pro vás nebude to pravý ořechový. Vůní bych ho nejvíc přirovnal k Romaduru. Není tak silnej, ale ten náznak tam je. Asi jako kdyby si to tři kila ementálu rozdávaly s půl kilem Romaduru a měly spolu lehce smrdutý dítě. Opravdu jen lehce. Většině lidí ta vůně asi vadit nebude, ale pokud se smradlavějším sýrům vyhýbáte obloukem, můžete přestat číst dál a hned si dát Swiss King.
Pro zbytek jedinců mám víc infa. Začnu další novinkou, Raclette omáčkou. U té mě hodně zklamala hned první věc a sice množství. Tím bych odpověděl i na otázku z úvodníku. Ano, Raclette King je suchý. Pak jsem ochutnal omáčku samostatně a přišlo další malý zklamání. Omáčka chutná jako obyčejná pepřová majonéza. Po nějakým sýru ani stopy. Ovšem jakmile jsem se do burgeru pustil naplno, tak mi to došlo. Omáčka je schválně lehce obyčejná a množstvím chudá, protože jinak by zabila chuť Raclette. Ona ho totiž celkem tluče už tak, ale pořád sem tam má ten sýr možnost vykouknout. Kdyby se burger topil v omáčce, nedejbože výraznější, tak ten Raclette si můžete klidně vytáhnout a zahodit. Takže tady bych to viděl na účel. To samozřejmě neplatí pro Swiss King. Ten by se měl dle mýho názoru v omáčce přímo topit a pokud je tam omáčky stejně (což podle interních dokumentů je), tak je to smutný.
No a zbytek asi znáte. Maso mají podle plakátů stoprocentně český, bohužel ale pořád taky celkem suchý. Chuťově není špatný. Má hodně silnou chuť hovězího a občas ucítíte pepř, kterým je po ogrilování lehce posypaný. Na fast food dobrý. Bramborová placka je taková ta výplň, která tomu ale dodá něco extra. Lehkou chuť brambor doprovází středně těžká chuť oleje. Parádní výplník a zásytník. Já tu placku rád. Ve Swiss Kingu. U toho Raclette Kingu bohužel musím dodat, že taky zabíjela chuť samotnýho sýra Raclette. Ta lehce navinulá romadurová chuť se snaží prosadit, má co dělat s omáčkou, má co dělat s masem a do toho ji tam připlácne pytel brambor. Na stranu druhou se díky teplé placce z friťáku plátek Raclette pěkně rozteče tak, jak má být. No schválně si zkuste najít na Googlu Raclette v pevným stavu. Celkem oříšek.
Houska posypaná sýrem s slaninou patří k těm nejlepším, který McDonald's nabízí. Parádně drží, parádně chutná a velikostí taky vyloženě neurazí. Tam nemám co vytknout. Slaniny jsem dostal o plátek víc. Mají být dva dlouhý, já dostal tři. Takže budu shovívavej. To, že slanina je chuťově o něco málo slabší, než bývala, už jsem psal minule. Prostě mi tam chybí ta šíleně slaná a uzená chuť. Ale dobrá byla, to jo. Takže celek?
Celkově Raclette King není špatnej. Při jedení ucítíte hlavně maso. Hovězí maso. Sýr ucítíte na jazyku jen pokud se budete opravdu dobře soustředit. Nosem ho ovšem budete cítit skoro pořád. Ač malý plátek, dává o sobě vědět. Bohužel v sendviči ho přitlačí mastný brambory, omáčka a maso. Pokud si kousek bramborové placky odděláte a zrovna tam nebudete mít omáčku (což není problém), tak dostanete sendvič, kde ucítíte maso se sýrem, což bude celkem parádní kombinace. Pokud pak budete mít na nějakým kousku omáčku, tak ucítíte v podstatě jen hovězí s omáčkou. Slaninu třeba neucítíte vůbec. Prostě je docela nevyváženej. Snaha byla a jde to vidět. Ale snaha někdy nestačí. Být tam toho sýra plátky dva, asi to bude o něčem jiným. A největší minus sendviče? Suchost. Většinu soust do sebe tlačíte suchý maso s bramborovou plackou a suchou houskou.
Pokud je paralelně v nabídce i Swiss King, tak vám Raclette Kinga s klidným svědomím prostě doporučit nemůžu. Abyste cítili sýr, tak se musíte hodně snažit a jinak nic navíc v podstatě nepřináší. Přijde mi to jako mix mezi Bon Apetitem z roku 2013 a Swiss Kingem. Pokud jste fanoušci sýrů a výraznej sýr vás nerozhodí, Raclette King klidně zkuste. Vám ostatním doporučuju raději Swiss King. Tam je to, kvůli čemu všichni tak šílí. Parádní sýrová omáčka. Ta omáčka, o které se nám všem tlusťochům zdají vlhký sny. Ty sny, díky kterým se ráno probouzíte s poslintaným polštářem. O Raclette King se mi zdát fakt nebude. Cena všech třech králů je letos stejná a sice 110 samostatně a 150 ve velkým McMenu. Jako finger food jsou hermelínky. S brusinkovou omáčkou nejsou špatný, ale jednou a stačí. Kéž by se vrátily bramborový mřížky, ty jsem mohl jíst po kilech...
PS: Na Swiss King si samozřejmě taky skočím a pokud zhodnotím, že už není jako v roce 2011, kdy jsem na něj psal recenzi, tak na vás bude čekat zbrusu nová!
PPS: Raclette King je pouze v nových klikacích restauracích s panelem.
pondělí 27. listopadu 2017
Burgery To Go, Lidl
Že prý Lidl nově prodává burgery. Že prý zrecenzuj ty burgery, bo konkurence už je zrecenzovala. Jaká konkurence? Dejte mi lajk na fejs, čekněte tvitr a hoďte mi folou na insta konkurence? No dobře, recenze pro publikum 12- už je hotová. A teď je na řadě pořádná recenze pro dospělý publikum. Pro publikum, který ví, že já píšu o junk foodu z Lidlu before it was cool. Pro publikum, který si pamatuje točící číselníky na telefonu, takovým tom nemobilním. Pro publikum, který neprudí jejich rodiče za to, že utrácí za junk food, nýbrž je za to prudí jejich vlastní žena. Pro publikum, který ví, co je to nýbrž. No to by stačilo. Samozřejmě sleduju každou konkurenci. Co si budeme povídat, ono jí zas tolik na českým internetu není. :) Ale zpátky k mrtvým zvířatům v pekařských výrobcích.
K novým burgerům od Lidlu se můžete dostat dvěma způsoby. Buď okolo sebe máte novou nebo nově zrekonstruovanou prodejnu s pultem To Go. V tom případě dostanete svoje burgery čerstvý a teplý. A nebo máte kolem sebe obyčejnou prodejnu Lidlu a musíte se spokojit s nafouklým plastovým obalem, spoceným papírem a změny vlastní elektrické energie v mikrovlny. Já patřím do kategorie číslo dva, takže jsem si domů přinesl tři nafouklý pytlíky.
"Freshly baked". Hahaha. No nic. Tyhle burgery nejsou první pokus Lidlu o junk food. Naposledy to byl třeba Curry a French Soccer Burger minulýho léta Páně. A nebyly nijak zlý. Ten Curry bych dokonce označil za povedenej výrobek. Nový To Go burgery jsou pak jakýsi kompromis mezi polotovarem a normálním celotovarem. Co hned na začátek vypíchnu je parádní nápad s papírem. Těžko říct, jestli je to jen relikt balení z pultíku nebo náhoda, ale jakmile ohříváte jídlo v mikrovlnce, ve které se válí kus ubrousku, papíru a podobně, tak je to vždycky lepší. Papír totiž natáhne přebytečnou vlhkost a houska se vám nerozbředne. Věřte mi. Já bydlel na kolejích a zvuk mikrovlnky mě budí ze sna dodnes. A jaký jsou samotný burgery?
Jako první přišel obyčejný Beef Classic. Mletý hovězí maso (80% hovězí, cibule, strouhanka, ...), rajčatová omáčka, hořčice, kyselý okurky a houska. Že by kopie McDonald's? Samo sebou. Koho jinýho kopírovat než samotnou junk food špičku. A kopie je to celkem povedená. Až na maso. Maso má McDonald's prostě lepší. Těch dvacet procent nemasa ve složení je znát. Placka od Lidlu chutná spíš jako karbanátek než jako poctivý maso. A jak tak koukám na to složení, tak to vlastně karbanátek je. Úplně stejnej problém jsem měl i u předchozích burgerů z Lidlu. To by chtělo zlepšit. Ze zbytku pak ještě stojí za vypíchnutí rajčatová omáčka. Není to kečup. Je to omáčka. Je tam totiž celkem dost cibulky. Proč? No proč asi. V McDonald's ji tam mají taky, tak my budeme taky. Kyselý okurky jsou pak od konkurence dost odlišný. Zatímco McDonald's má okurky hodně koprový a dost kyselý, Lidl je má... nemá... má nijaký. Křupavá voda. Ohřátá díky mikrovlnce. Žádná hitparáda. Hořčice je tam minimum a houska je super. Díky papíru má parádní konzistenci i po ohřátí a chuťově je dost dobrá. Nasládlá a pšeničná. No není to špatný. Jedlý burger s karbanátkem. Žádná bomba to není, ale to není ani burger od McDonald's. Břicho vám to zahřeje a špatně vám z toho nebude. Víc nečekejte.
O něco lepší je Beef & Cheese. Opravdu ale jen o něco, protože samotnej sýr taky není žádná hitparáda. Spíš než chuť sýru do burgeru přinese jemnou smetanovou chuť, která se k masu a omáčkám taky celkem hodí. A vezmeme-li v potaz shodnou cenu s obyčejným burgrem, tak Beef & Cheese je asi jasná volba. Jen nečekejte chuť "číze" z McDonald's. Zatímco McDonald's má chuťově dost výraznej taveňák, tak Lidl použil nějakej low-end a chuť sýra je dost těžko postřehnutelná. Takže zase zahřeje, trochu zasytí a nebude vám z toho zle. Chuťovej orgasmus nečekejte. Co mě hodně pobavilo je porovnání výživových údajů oproti klasickýmu burgeru. Verze se sýrem je o deset gramů těžší, ale má míň kalorií, víc bílkovin a míň sacharidů. Takže je vlastně zdravější.
Největším (jediným) překvapením pro měl byl Chicken Burger. Jedinej z trojice kopií, kterej vlastně není kopií. Místo obalovanýho masa tam najdete opravdovej kus kuřecího prsa. V sezamové housce se sladkou pikantní omáčkou. Nic jinýho. McDonald's má podobnej Chickenburger, ale tam je maso obalovaný a salát. Takže Lidl se tentokrát jen inspiroval a zbytek si doladil sám. A dobře udělal. Chicken Burger v podání Lidlu mi chutná víc než ten od McDonald's. Maso má totiž zajímavou chuť. Netvrdím, že chutná jako kuře, ale má takovou zvláštní chuť po grilu. A přirozenou konzistenci a to mozek ocení. Omáčka je pak naprostá klasika. Taková ta hodně sladká a minimálně pikantní, kterou najdete v lahvi v každým obchodě. Houska je taky dost povedená. Za mě pecka a Chicken Burger mi chutnal.
Cena všech třech burgerů je shodně 29 korun. To není moc a za ty prachy stojí. Na druhou stranu je to jen taková svačinka a na zasycení potřebujete minimálně ty tři kousky. A to už se dostanete na cenu lepších jídel do mikrovlnky nebo hodně dobré mražené pizzy. Takže jako svačina dobrý. Pokud máte v Lidlu To Go pultík a dostanete je čerstvý do ruky, tak vlastně ideální svačina na cestu domů. Ale jinak nic víc. Abych si kupoval tři domů na večeři, to určitě ne. Ale co si budeme povídat, to nejspíš ani nebyl cíl Lidlu. Cíl bude právě ta svačina. No a pokud se Lidl někdy pustí i do pořádných burgerů, tak by to mohlo stát za to. Teorii i praxi mají zjevně zmáknutou.
PS: Pokud máte další podobný tipy na recenze, sem s nima!
K novým burgerům od Lidlu se můžete dostat dvěma způsoby. Buď okolo sebe máte novou nebo nově zrekonstruovanou prodejnu s pultem To Go. V tom případě dostanete svoje burgery čerstvý a teplý. A nebo máte kolem sebe obyčejnou prodejnu Lidlu a musíte se spokojit s nafouklým plastovým obalem, spoceným papírem a změny vlastní elektrické energie v mikrovlny. Já patřím do kategorie číslo dva, takže jsem si domů přinesl tři nafouklý pytlíky.
"Freshly baked". Hahaha. No nic. Tyhle burgery nejsou první pokus Lidlu o junk food. Naposledy to byl třeba Curry a French Soccer Burger minulýho léta Páně. A nebyly nijak zlý. Ten Curry bych dokonce označil za povedenej výrobek. Nový To Go burgery jsou pak jakýsi kompromis mezi polotovarem a normálním celotovarem. Co hned na začátek vypíchnu je parádní nápad s papírem. Těžko říct, jestli je to jen relikt balení z pultíku nebo náhoda, ale jakmile ohříváte jídlo v mikrovlnce, ve které se válí kus ubrousku, papíru a podobně, tak je to vždycky lepší. Papír totiž natáhne přebytečnou vlhkost a houska se vám nerozbředne. Věřte mi. Já bydlel na kolejích a zvuk mikrovlnky mě budí ze sna dodnes. A jaký jsou samotný burgery?
Jako první přišel obyčejný Beef Classic. Mletý hovězí maso (80% hovězí, cibule, strouhanka, ...), rajčatová omáčka, hořčice, kyselý okurky a houska. Že by kopie McDonald's? Samo sebou. Koho jinýho kopírovat než samotnou junk food špičku. A kopie je to celkem povedená. Až na maso. Maso má McDonald's prostě lepší. Těch dvacet procent nemasa ve složení je znát. Placka od Lidlu chutná spíš jako karbanátek než jako poctivý maso. A jak tak koukám na to složení, tak to vlastně karbanátek je. Úplně stejnej problém jsem měl i u předchozích burgerů z Lidlu. To by chtělo zlepšit. Ze zbytku pak ještě stojí za vypíchnutí rajčatová omáčka. Není to kečup. Je to omáčka. Je tam totiž celkem dost cibulky. Proč? No proč asi. V McDonald's ji tam mají taky, tak my budeme taky. Kyselý okurky jsou pak od konkurence dost odlišný. Zatímco McDonald's má okurky hodně koprový a dost kyselý, Lidl je má... nemá... má nijaký. Křupavá voda. Ohřátá díky mikrovlnce. Žádná hitparáda. Hořčice je tam minimum a houska je super. Díky papíru má parádní konzistenci i po ohřátí a chuťově je dost dobrá. Nasládlá a pšeničná. No není to špatný. Jedlý burger s karbanátkem. Žádná bomba to není, ale to není ani burger od McDonald's. Břicho vám to zahřeje a špatně vám z toho nebude. Víc nečekejte.
O něco lepší je Beef & Cheese. Opravdu ale jen o něco, protože samotnej sýr taky není žádná hitparáda. Spíš než chuť sýru do burgeru přinese jemnou smetanovou chuť, která se k masu a omáčkám taky celkem hodí. A vezmeme-li v potaz shodnou cenu s obyčejným burgrem, tak Beef & Cheese je asi jasná volba. Jen nečekejte chuť "číze" z McDonald's. Zatímco McDonald's má chuťově dost výraznej taveňák, tak Lidl použil nějakej low-end a chuť sýra je dost těžko postřehnutelná. Takže zase zahřeje, trochu zasytí a nebude vám z toho zle. Chuťovej orgasmus nečekejte. Co mě hodně pobavilo je porovnání výživových údajů oproti klasickýmu burgeru. Verze se sýrem je o deset gramů těžší, ale má míň kalorií, víc bílkovin a míň sacharidů. Takže je vlastně zdravější.
Největším (jediným) překvapením pro měl byl Chicken Burger. Jedinej z trojice kopií, kterej vlastně není kopií. Místo obalovanýho masa tam najdete opravdovej kus kuřecího prsa. V sezamové housce se sladkou pikantní omáčkou. Nic jinýho. McDonald's má podobnej Chickenburger, ale tam je maso obalovaný a salát. Takže Lidl se tentokrát jen inspiroval a zbytek si doladil sám. A dobře udělal. Chicken Burger v podání Lidlu mi chutná víc než ten od McDonald's. Maso má totiž zajímavou chuť. Netvrdím, že chutná jako kuře, ale má takovou zvláštní chuť po grilu. A přirozenou konzistenci a to mozek ocení. Omáčka je pak naprostá klasika. Taková ta hodně sladká a minimálně pikantní, kterou najdete v lahvi v každým obchodě. Houska je taky dost povedená. Za mě pecka a Chicken Burger mi chutnal.
Cena všech třech burgerů je shodně 29 korun. To není moc a za ty prachy stojí. Na druhou stranu je to jen taková svačinka a na zasycení potřebujete minimálně ty tři kousky. A to už se dostanete na cenu lepších jídel do mikrovlnky nebo hodně dobré mražené pizzy. Takže jako svačina dobrý. Pokud máte v Lidlu To Go pultík a dostanete je čerstvý do ruky, tak vlastně ideální svačina na cestu domů. Ale jinak nic víc. Abych si kupoval tři domů na večeři, to určitě ne. Ale co si budeme povídat, to nejspíš ani nebyl cíl Lidlu. Cíl bude právě ta svačina. No a pokud se Lidl někdy pustí i do pořádných burgerů, tak by to mohlo stát za to. Teorii i praxi mají zjevně zmáknutou.
PS: Pokud máte další podobný tipy na recenze, sem s nima!
Telecí Frikadeller, Bageterie Boulevard
Dánsko. Největší vývozce šunky a slaniny v Evropě. Respekt. Další komentář netřeba.
Dánsko v podání kuchaře Raditsche a Bageterie Boulevard je bageta Telecí Frikadeller. Bageta s telecíma masovýma koulema, uzenou majonézou, slaninou, cheddarem a cibulkou na víně. Kombinace věru parádní. Tak parádní, že jsem sebral svých pět pětek a zašel si po dost dlouhé době na bagetu. Bez nějakýho přehnanýho očekávání, protože u Chef Menu z BB člověk nikdy neví.
Nevypadá jako na obrázku? Ne no. Ale nevadí. Vybral jsem si pečivo rustic tak, jako navrhuje tabule. Samozřejmě za příplatek nějaké té kačky. No a pak jen hurá do ní.
Prvních pár kousnutí bageta byla suchá. Jen pečivo, suchý, tvrdý, ale vyloženě špatný nebylo. Pak přišla koule. Koule byla celkem fajn. Teda na fast food. Nečekejte domácí poctivej karboš. Telecí frikadeller a'la BB je maso se spoustou mouky, strouhanky nebo tak. Prostě hodně nastavenej. Na stranu druhou je ale opravdu dobře dochucenej, takže i když konzistence je všelijaká, tak chuť je fajn. Ucítíte telecí a nějaký to koření. Taky jsou pikantní, takže vás bude jemně a nevtíravě pálit na jazyku. Ale hlavně ucítíte to maso. A vlastně tu samou chuť pak ucítíte celou dobu jedení bagety. Žádná jiná surovina nemá obrazný koule postavit se koulím reálným.
A je to škoda. Nejen kvůli slanině. Nejen kvůli cheddaru. Ale hlavně díky nakládané cibulce. Ta je jemně nakyslá a opravdu výborná. Hodně mi připomínala nakládanou cibuli z Twisteru Guacamole, kterej jste mohli ochutnat v létě. Že by další moderní surovina, kterou budeme potkávat čím dál častěji? No proč ne. Já ji rád. Ale jak jsem říkal, stejně ji chuťově převálcuje koule z mladých kraviček. Taky tam máme uzenou majonézu. Ta je spíš majonéza než spíš uzená. Uzenou chuť na konci sice ucítíte, ale samotná kyselkavost majonézy vede. Její rozprostření v bagetě taky nebylo ideální. Na začátku jsem ji musel hledat, na konci byla sice všude, ale že by mě předávkovali, to taky ne. Prostě ji nemuseli tak šetřit.
Co říct závěrem? Telecí Frikadeller se celkem povedla. Jemně pikantní chuť masa vede celou bagetu. Cibulka, cheddar, slanina a uzená majonéza koulím dělá fajn pozadí. Samotná bageta to celkem dobře drží. Ale že bych z toho byl odvařenej? To ne. Že by to byl nějaký extra chuťový zážitek? Taky ne. Takovej o dost lepší průměr, ale za měsíc si na ni nevzpomenete. A že byste si ji dali podruhé? To spíš taky ne. Mají víc vytuněný a chuťově silný bagety. A v menu za 169,-? Hmmm, asi taky ne. Pokud frčíte na skandinávské kuchyni, jděte do toho. Pokud máte jen hlad, mrkněte se jinam.
Dánsko v podání kuchaře Raditsche a Bageterie Boulevard je bageta Telecí Frikadeller. Bageta s telecíma masovýma koulema, uzenou majonézou, slaninou, cheddarem a cibulkou na víně. Kombinace věru parádní. Tak parádní, že jsem sebral svých pět pětek a zašel si po dost dlouhé době na bagetu. Bez nějakýho přehnanýho očekávání, protože u Chef Menu z BB člověk nikdy neví.
Nevypadá jako na obrázku? Ne no. Ale nevadí. Vybral jsem si pečivo rustic tak, jako navrhuje tabule. Samozřejmě za příplatek nějaké té kačky. No a pak jen hurá do ní.
Prvních pár kousnutí bageta byla suchá. Jen pečivo, suchý, tvrdý, ale vyloženě špatný nebylo. Pak přišla koule. Koule byla celkem fajn. Teda na fast food. Nečekejte domácí poctivej karboš. Telecí frikadeller a'la BB je maso se spoustou mouky, strouhanky nebo tak. Prostě hodně nastavenej. Na stranu druhou je ale opravdu dobře dochucenej, takže i když konzistence je všelijaká, tak chuť je fajn. Ucítíte telecí a nějaký to koření. Taky jsou pikantní, takže vás bude jemně a nevtíravě pálit na jazyku. Ale hlavně ucítíte to maso. A vlastně tu samou chuť pak ucítíte celou dobu jedení bagety. Žádná jiná surovina nemá obrazný koule postavit se koulím reálným.
A je to škoda. Nejen kvůli slanině. Nejen kvůli cheddaru. Ale hlavně díky nakládané cibulce. Ta je jemně nakyslá a opravdu výborná. Hodně mi připomínala nakládanou cibuli z Twisteru Guacamole, kterej jste mohli ochutnat v létě. Že by další moderní surovina, kterou budeme potkávat čím dál častěji? No proč ne. Já ji rád. Ale jak jsem říkal, stejně ji chuťově převálcuje koule z mladých kraviček. Taky tam máme uzenou majonézu. Ta je spíš majonéza než spíš uzená. Uzenou chuť na konci sice ucítíte, ale samotná kyselkavost majonézy vede. Její rozprostření v bagetě taky nebylo ideální. Na začátku jsem ji musel hledat, na konci byla sice všude, ale že by mě předávkovali, to taky ne. Prostě ji nemuseli tak šetřit.
Co říct závěrem? Telecí Frikadeller se celkem povedla. Jemně pikantní chuť masa vede celou bagetu. Cibulka, cheddar, slanina a uzená majonéza koulím dělá fajn pozadí. Samotná bageta to celkem dobře drží. Ale že bych z toho byl odvařenej? To ne. Že by to byl nějaký extra chuťový zážitek? Taky ne. Takovej o dost lepší průměr, ale za měsíc si na ni nevzpomenete. A že byste si ji dali podruhé? To spíš taky ne. Mají víc vytuněný a chuťově silný bagety. A v menu za 169,-? Hmmm, asi taky ne. Pokud frčíte na skandinávské kuchyni, jděte do toho. Pokud máte jen hlad, mrkněte se jinam.
sobota 18. listopadu 2017
Hovězí burger, U Třech čertů, Brno
Dlouho tu nebyla přespolní recenze, tož tu máte jednu z Brna. A nebude dlouhá. Jak už to u mě bývá, o průměrným, nebo i hůř, jídle se rezepisuju nerad...
Restaurace U Třech čertů jsou v Brně dvě. Jedna v centru a další někde... někde dál v centru. Tahle recenze se týče té, co je nejblíž obřímu kamennýmu orlopyji. Už jsem tam byl víckrát a pokaždé jsem byl celkem spokojenej. Dobrý pivo, dobrý maso, třeba tatarák byl celkem fajn. Bohužel při poslední návštěvě jsem měl dost blbej nápad a zkusil jejich: "Hovězí burger burger z mletého masa, podávaný v domácí bulce zapečený sýrem cheddar, servírujeme s omáčkou a hranolkami".
Vezmu to rychle a bezbolestně. Maso suchý. Hodně suchý. Ač se občas objevil růžovější odstín masa, stejně to bylo suchý. A spousta křupek. Skoro každý kousnutí vám křupla v puse nějaká podivná součást krávy. Samotný maso nemělo žádnou chuť. Chuť mu dodala kilotuna sušených bylinek nalepených mezi masem a sýrem. Když si na flákotu vysypete pytlík sušenýho koření, nikdy to nebude ono.
Sýr byl v pohodě. Barbecue omáčka nahoře byla naprosto famózní. Klidně bych si ji koupil domů. Bohužel ji tam byla tak maximálně jedna lžička, takže se vpila do housky a šmitec. Dole pod masem byla zelenina a jakási nasládlá omáčka. Ta byla nejspíš domácí, byla i k hranolkům. Jako naprostou tragédii bych popsal geniální nápad dát pod maso konec rajčete. Takovou tu kulovou výseč, díky které vám všechno bude jezdit tam a sem a sem a tam než vám to celý popadá. Jediný řešení je burger rozebrat a postavit si ho sám nějak rozumě. Dál tam byly kyselý okurky, červená cibule a salát. A spousta té divné sladké omáčky. Houska pak byla domácí, ale zespodu mokrá a studená. Brekeke.
Celkovej dojem? Suchý křupavý maso. Divná bylinková nedobrá tapenáda na mase. Mokrá houska. Klouzavá zelenina. Sýr zabitej taky těma bylinkama. Divná sladká omáčka, která se absolutně nehodila ani k masu, ani k zelenině do kyselkava. Podprůměr. Cena 168 korun podle webu. Já mám za to, že mě stál víc. Účtenku jsem si nebral, takže těžko říct. Ale i kdyby stál padesát korun, tak si raději dejte něco jinýho. Třeba pivo.
Restaurace U Třech čertů jsou v Brně dvě. Jedna v centru a další někde... někde dál v centru. Tahle recenze se týče té, co je nejblíž obřímu kamennýmu orlopyji. Už jsem tam byl víckrát a pokaždé jsem byl celkem spokojenej. Dobrý pivo, dobrý maso, třeba tatarák byl celkem fajn. Bohužel při poslední návštěvě jsem měl dost blbej nápad a zkusil jejich: "Hovězí burger burger z mletého masa, podávaný v domácí bulce zapečený sýrem cheddar, servírujeme s omáčkou a hranolkami".
Vezmu to rychle a bezbolestně. Maso suchý. Hodně suchý. Ač se občas objevil růžovější odstín masa, stejně to bylo suchý. A spousta křupek. Skoro každý kousnutí vám křupla v puse nějaká podivná součást krávy. Samotný maso nemělo žádnou chuť. Chuť mu dodala kilotuna sušených bylinek nalepených mezi masem a sýrem. Když si na flákotu vysypete pytlík sušenýho koření, nikdy to nebude ono.
Sýr byl v pohodě. Barbecue omáčka nahoře byla naprosto famózní. Klidně bych si ji koupil domů. Bohužel ji tam byla tak maximálně jedna lžička, takže se vpila do housky a šmitec. Dole pod masem byla zelenina a jakási nasládlá omáčka. Ta byla nejspíš domácí, byla i k hranolkům. Jako naprostou tragédii bych popsal geniální nápad dát pod maso konec rajčete. Takovou tu kulovou výseč, díky které vám všechno bude jezdit tam a sem a sem a tam než vám to celý popadá. Jediný řešení je burger rozebrat a postavit si ho sám nějak rozumě. Dál tam byly kyselý okurky, červená cibule a salát. A spousta té divné sladké omáčky. Houska pak byla domácí, ale zespodu mokrá a studená. Brekeke.
Celkovej dojem? Suchý křupavý maso. Divná bylinková nedobrá tapenáda na mase. Mokrá houska. Klouzavá zelenina. Sýr zabitej taky těma bylinkama. Divná sladká omáčka, která se absolutně nehodila ani k masu, ani k zelenině do kyselkava. Podprůměr. Cena 168 korun podle webu. Já mám za to, že mě stál víc. Účtenku jsem si nebral, takže těžko říct. Ale i kdyby stál padesát korun, tak si raději dejte něco jinýho. Třeba pivo.
neděle 12. listopadu 2017
King Nuggets, Burger King
Je to super mít blog o jídle. Občas dostanete parádní tip a a občas je opravdu tak parádní, že ho sami využijete. Stejně jako kupón od Burger Kinga, kde dostanete devět kuřecích nugetek s omáčkou za 39 korun českých (díky Ozvěna). A to není nabídka věru zlá. Tož tady máte recenzi na King Nuggets. Už tu jedna byla v roce 2014, ale doba se mění a těžko říct, jestli se nemění i nugetky. No podle tehdejší recenze se nejspíš nezměnily, ale i tak. Napíšu recenzi tentokrát delší, lepší, vtipnější a dám sem víc fotek. A to se vyplatí!
Nugety dostanete v papírovým pytlíku. A jakmile svůj pytlík vezmete do ruky a potěžkáte, tak budete celkem překvapení jeho lehkostí bytí. Devět nugetek a neváží skoro nic. Velikostí jsou ale naprosto shodný s konkurencí. Dokonce mi přijde, že i tvarem. Asi mají oba podniky stejný formičky z výprodeje. Sami posuďte.
Máme tu botu, kolečko, ještě něco a kdovíco. Oficiální tvary McNuggets od konkurence pak najdete tady. Náhoda? Tak určitě... A proč zrovna tyhle tvary? Je to jednoduchý. Padnou jako ulitý do kelímku s omáčkou a u toho se dobře drží.
Takže tvar shodný s konkurencí, podání pytlík versus krabička. Obojí fajn. Ale co chuť? Tady musím smeknout před Burger Kingem, protože jejich nugetky jsou prostě lepší. Popíšu proč. McNuggets nemají samostatně žádnou chuť. Možná zlehka ucítíte obalovací těstíčko, ale chuť kuřete nenajdete. Můžete hledat kde chcete, ale prostě ne. Není tam. No a Burger King? Ten ji našel, zlehka namlel, obalil a dal do svých nugetek. Opravdu. King Nuggets chutnají po kuřecím mase. Nejspíš za tím bude chemie, ale to mi u fast foodu absolutně nevadí. Tam zdravý jídlo opravdu nehledám.
Ale pěkně popořadě. Jakmile ze zakousnete do zlatavé a křupavé nugety, jako první ucítíte chuť těstíčka. Jemně okořeněný, trochu mastný a tak akorát slaný těstíčko. Pak se začnete soustředit na vnitřek. Maso je spíš nasekaný než namletý. Stejně jako u konkurence. Ale ta chuť. Ta chuť je dobrá. Ucítíte kuřecí maso a ucítíte ho víc než těstíčko. A teď to nejlepší. Dokonce ho ucítíte přes omáčku. Teda minimálně pokud si vyberete sladkokyselou tak, jako já. A to je něco, co se u konkurence říct nedá. Jakmile si dáte McNugget s omáčkou, cítíte jen omáčku. King Nugget s omáčkou chutná hlavně jako omáčka, trochu jako těstíčko a o dost víc trochu jako kuře. Prostě tak, jak má. King Nuggets jsou dotažený k dokonalosti.
A co omáčka? I ta mi chutnala víc než u konkurence. Sladkokyselá omáčka od Burger Kinga je dost kyselá, ne moc sladká a cítil jsem tam říz zázvoru. Ověřit jsem si to nemohl, protože složení omáček na obalu nepíšou, ale dal bych za to ruku nad malej plamínek, že to byl zázvor.
No co si budeme povídat. Devět fajn nuget s fajn omáčkou za fajn cenu rovná se slušná svačina. Ale já šel dál. Dal jsem si k tomu ještě krále měsíce. Momentálně to je Dvojitý Whopper Junior se sýrem za 49 korun. Takže za 88 jsem měl oběd u Burger Kinga. Po dojedení jsem sice ještě měl na něco chuť, ale mocně mi slehlo a nemusel jsem jíst dalších šest hodin. Mimochodem ten kupón na nugetky platí jen do patnáctýho listopadu, kdybyste měli chuť si zasocnit jako já. Taky je pouze v jejich mobilní aplikaci, pokud se nepletu.
No a teď jsem si uvědomil, že jsem slíbil vtipnou recenzi a ono nic. Tak snad za další tři roky...
Nugety dostanete v papírovým pytlíku. A jakmile svůj pytlík vezmete do ruky a potěžkáte, tak budete celkem překvapení jeho lehkostí bytí. Devět nugetek a neváží skoro nic. Velikostí jsou ale naprosto shodný s konkurencí. Dokonce mi přijde, že i tvarem. Asi mají oba podniky stejný formičky z výprodeje. Sami posuďte.
Máme tu botu, kolečko, ještě něco a kdovíco. Oficiální tvary McNuggets od konkurence pak najdete tady. Náhoda? Tak určitě... A proč zrovna tyhle tvary? Je to jednoduchý. Padnou jako ulitý do kelímku s omáčkou a u toho se dobře drží.
Takže tvar shodný s konkurencí, podání pytlík versus krabička. Obojí fajn. Ale co chuť? Tady musím smeknout před Burger Kingem, protože jejich nugetky jsou prostě lepší. Popíšu proč. McNuggets nemají samostatně žádnou chuť. Možná zlehka ucítíte obalovací těstíčko, ale chuť kuřete nenajdete. Můžete hledat kde chcete, ale prostě ne. Není tam. No a Burger King? Ten ji našel, zlehka namlel, obalil a dal do svých nugetek. Opravdu. King Nuggets chutnají po kuřecím mase. Nejspíš za tím bude chemie, ale to mi u fast foodu absolutně nevadí. Tam zdravý jídlo opravdu nehledám.
Ale pěkně popořadě. Jakmile ze zakousnete do zlatavé a křupavé nugety, jako první ucítíte chuť těstíčka. Jemně okořeněný, trochu mastný a tak akorát slaný těstíčko. Pak se začnete soustředit na vnitřek. Maso je spíš nasekaný než namletý. Stejně jako u konkurence. Ale ta chuť. Ta chuť je dobrá. Ucítíte kuřecí maso a ucítíte ho víc než těstíčko. A teď to nejlepší. Dokonce ho ucítíte přes omáčku. Teda minimálně pokud si vyberete sladkokyselou tak, jako já. A to je něco, co se u konkurence říct nedá. Jakmile si dáte McNugget s omáčkou, cítíte jen omáčku. King Nugget s omáčkou chutná hlavně jako omáčka, trochu jako těstíčko a o dost víc trochu jako kuře. Prostě tak, jak má. King Nuggets jsou dotažený k dokonalosti.
A co omáčka? I ta mi chutnala víc než u konkurence. Sladkokyselá omáčka od Burger Kinga je dost kyselá, ne moc sladká a cítil jsem tam říz zázvoru. Ověřit jsem si to nemohl, protože složení omáček na obalu nepíšou, ale dal bych za to ruku nad malej plamínek, že to byl zázvor.
No co si budeme povídat. Devět fajn nuget s fajn omáčkou za fajn cenu rovná se slušná svačina. Ale já šel dál. Dal jsem si k tomu ještě krále měsíce. Momentálně to je Dvojitý Whopper Junior se sýrem za 49 korun. Takže za 88 jsem měl oběd u Burger Kinga. Po dojedení jsem sice ještě měl na něco chuť, ale mocně mi slehlo a nemusel jsem jíst dalších šest hodin. Mimochodem ten kupón na nugetky platí jen do patnáctýho listopadu, kdybyste měli chuť si zasocnit jako já. Taky je pouze v jejich mobilní aplikaci, pokud se nepletu.
No a teď jsem si uvědomil, že jsem slíbil vtipnou recenzi a ono nic. Tak snad za další tři roky...
čtvrtek 9. listopadu 2017
BBQ Ribs, Subway
Je libo McRib? Smůla. Jako jedna z mála zemí na světě máme tu smůlu a slavný McRib nám nebyl dopřán. Proč, to netuším (tuším), ale celkem slušně šanci za pačesy vzal Burger King a přišel s King Ribem. A ten je fantastický. A protože schopnost McDonald's přinášet novinky je pasé jak kalhoty do zvonu s kapsama na boku, tak se díru na trhu snaží zaplnit i Subway s jejich BBQ Ribs sendvičem. Teď už jen aby s žebrounem přišlo i KFC a bude to dokonalý... :)
Jak to u Subway bývá, novinka se týče jen hlavní náplně jako takové. Zeleninu, omáčku a všechno okolo si volíte sami. A já volil. Prve jsem se chtěl držet obrázku, ale žebírka s paprikou a salátovou okurkou? Pfffff to už radši salát v saláterii. Takže jsem udělal kompromis. Nechal jsem si tam naložit žebírka, jako na obrázku, a zbytek... zbytek řídil podvěsek mozkový s vidinou oběda.
A velkýho oběda, protože patnáct centimetrů je někdy málo. Na obrázku se válí třiceticentimetrový žebroun v papíru. A co má po papírem?
Pořádně zapečená sezamová houska, žebrová placka, plátkový sýr, rajčata, salát, cibule, kyselý okurky, BBQ omáčka a sůl s pepřem. Recenze na Subway je vždycky hrozně složitá. Snad nikdo z vás si nedá tu stejnou kombinaci jako já a každý si navolí něco jinýho, byť jen o ten pověstnej chlup. Ono totiž vybírání samotných surovin je skoro stejná zábava, jako následný jedení. Alespoň pro mě. No všechny vás ale určitě zajímá, jak že to vlastně chutná ta placka. Tak jdeme na ni.
Už před samotným nandáním do sendviče vidíte, že placka se válí v nerezové míse v nějaké omáčce. Člověk nemusí být génius, aby mu bylo jasný, že to bude BBQ omáčka. To bývá výrazná omáčka. A světe div se, ta omáčka zase tak moc cítit nebyla. A to jsem ji tam měl ještě samostatnou porci díky mýmu šikovnýmu a trefnýmu výběru omáčky. Když jste ochutnali žebrovou placku i s omáčkou, cítit bylo hlavně vepřový maso. Pořádná nálož vepřovýho. Namletýho na spíš hrubší kousky a lehce nadprůměrně tučnýho. Díky tomu placka nebyla suchá a nesla sebou všechny ty chutě, který máte na prasátkách rádi. Prostě musím uznat, že placka se povedla. Chtěl jsem placku srovnávat s Burger Kingem, ale tahle placka je o něčem jiným. U Burger Kinga žebrová placka chutná jako grilovaný maso s kořením a je trochu sušší. Je super. Ale Subway na to šel od lesa a placku udělal prostě tak, že namlel a osolil maso. Kvalitní maso. Pokud máte chuť na kořeněnou prasečí jízdu, zajděte do Burger Kinga, ale pokud máte chuť na prase jako takový, zajděte do Subway.
BBQ omáčka šla samozřejmě cítit taky. A popravdě mě až tak nenadchla. Nebyla chuťově špatná, ale byla hrozně přeslazená. Jako sirup. A jakmile se vám dostala na prsty, tácek nebo telefon (můj telefon by mohl vyprávět), hrozně špatně se dostávala pryč. Lepí jak oboustranná izolepa v medové plástvi. BBQ omáčka v podání Subway teda žádná bomba. Zelenina byla fajn. Subway si na čerstvosti zakládá a má proč. Na rajčatech, salátu nebo cibuli není možnost najít žádnou chybu. To kyselý okurky mě vadily. Nemám rád kopr. Nesnáším kopr. Nejradši bych všechen kopr nasbíral na jednu velkou hromadu a pak se zapálil, protože vidina tolika kopru by mě k tomu donutila. Ale zpátky do reality. Subway má kyselý okurky opravdu koprový. Příště bez nich. Pro mě rozhodně. Naštěstí i ten kopr přežiju, pokud ta hlavní chuť je chuť parádního vepřovýho.
Takže celková chuť? Prase, okurky, trocha omáčky, zelenina, sezam, pečivo. V tomto pořadí a tomto poměru. Nejvíc byla cítit masová placka. A to, dámy, pánové a panoši je jedna z mála baget, kde to takhle je. Pokud si dáte ty jejich salámový/šunkový, tak ucítíte hlavně omáčku a zeleninu. Ale tady hraje první housle maso. A to je dobře. Spokojenost? Spokojenost. Příště bych vynechal okurky a nechal si naložit víc cibule. Pak by to byla ještě o chlup větší bomba. Ale pochutnal jsem si parádně i tak a doufám, že BBQ Ribs s náma ještě chvíli vydrží, protože jedno setkání někdy prostě nestačí...
Cena je snad jediný opravdový minus. V ostravské Nové Karolině stojí malá bageta 95 korun a velká 160 korun. To věru není málo. Za 160 korun mám velký menu Big Tasty Bacon a to je ráže, kterou je třeba brát v potaz. O King Ribu raději nemluvit. Takže stojí za to vyrazit do Subway a dát si BBQ Ribs? Pokud neřešíte týden před výplatou, jste milovníky Subway nebo musíte zlikvidovat stravenky na rok 2017, tak určitě. Všichni ostatní si to musí rozmyslet. Já peněz nelitoval, ale příště se budu celkem přemlouvat, jestli si dám Subway nebo něco o dost víc nezdravýho. Což je škoda. Upřímně by to chtělo zlevnit. A to neříkám často. Tak jako tak chválím Subway za parádní inovaci. Některý (mrk mrk) fast food by si konečně mohl vzít příklad a dodat žebrouna ve vlastním slavným podání (mrk mrk)...
Jak to u Subway bývá, novinka se týče jen hlavní náplně jako takové. Zeleninu, omáčku a všechno okolo si volíte sami. A já volil. Prve jsem se chtěl držet obrázku, ale žebírka s paprikou a salátovou okurkou? Pfffff to už radši salát v saláterii. Takže jsem udělal kompromis. Nechal jsem si tam naložit žebírka, jako na obrázku, a zbytek... zbytek řídil podvěsek mozkový s vidinou oběda.
A velkýho oběda, protože patnáct centimetrů je někdy málo. Na obrázku se válí třiceticentimetrový žebroun v papíru. A co má po papírem?
Pořádně zapečená sezamová houska, žebrová placka, plátkový sýr, rajčata, salát, cibule, kyselý okurky, BBQ omáčka a sůl s pepřem. Recenze na Subway je vždycky hrozně složitá. Snad nikdo z vás si nedá tu stejnou kombinaci jako já a každý si navolí něco jinýho, byť jen o ten pověstnej chlup. Ono totiž vybírání samotných surovin je skoro stejná zábava, jako následný jedení. Alespoň pro mě. No všechny vás ale určitě zajímá, jak že to vlastně chutná ta placka. Tak jdeme na ni.
Už před samotným nandáním do sendviče vidíte, že placka se válí v nerezové míse v nějaké omáčce. Člověk nemusí být génius, aby mu bylo jasný, že to bude BBQ omáčka. To bývá výrazná omáčka. A světe div se, ta omáčka zase tak moc cítit nebyla. A to jsem ji tam měl ještě samostatnou porci díky mýmu šikovnýmu a trefnýmu výběru omáčky. Když jste ochutnali žebrovou placku i s omáčkou, cítit bylo hlavně vepřový maso. Pořádná nálož vepřovýho. Namletýho na spíš hrubší kousky a lehce nadprůměrně tučnýho. Díky tomu placka nebyla suchá a nesla sebou všechny ty chutě, který máte na prasátkách rádi. Prostě musím uznat, že placka se povedla. Chtěl jsem placku srovnávat s Burger Kingem, ale tahle placka je o něčem jiným. U Burger Kinga žebrová placka chutná jako grilovaný maso s kořením a je trochu sušší. Je super. Ale Subway na to šel od lesa a placku udělal prostě tak, že namlel a osolil maso. Kvalitní maso. Pokud máte chuť na kořeněnou prasečí jízdu, zajděte do Burger Kinga, ale pokud máte chuť na prase jako takový, zajděte do Subway.
BBQ omáčka šla samozřejmě cítit taky. A popravdě mě až tak nenadchla. Nebyla chuťově špatná, ale byla hrozně přeslazená. Jako sirup. A jakmile se vám dostala na prsty, tácek nebo telefon (můj telefon by mohl vyprávět), hrozně špatně se dostávala pryč. Lepí jak oboustranná izolepa v medové plástvi. BBQ omáčka v podání Subway teda žádná bomba. Zelenina byla fajn. Subway si na čerstvosti zakládá a má proč. Na rajčatech, salátu nebo cibuli není možnost najít žádnou chybu. To kyselý okurky mě vadily. Nemám rád kopr. Nesnáším kopr. Nejradši bych všechen kopr nasbíral na jednu velkou hromadu a pak se zapálil, protože vidina tolika kopru by mě k tomu donutila. Ale zpátky do reality. Subway má kyselý okurky opravdu koprový. Příště bez nich. Pro mě rozhodně. Naštěstí i ten kopr přežiju, pokud ta hlavní chuť je chuť parádního vepřovýho.
Takže celková chuť? Prase, okurky, trocha omáčky, zelenina, sezam, pečivo. V tomto pořadí a tomto poměru. Nejvíc byla cítit masová placka. A to, dámy, pánové a panoši je jedna z mála baget, kde to takhle je. Pokud si dáte ty jejich salámový/šunkový, tak ucítíte hlavně omáčku a zeleninu. Ale tady hraje první housle maso. A to je dobře. Spokojenost? Spokojenost. Příště bych vynechal okurky a nechal si naložit víc cibule. Pak by to byla ještě o chlup větší bomba. Ale pochutnal jsem si parádně i tak a doufám, že BBQ Ribs s náma ještě chvíli vydrží, protože jedno setkání někdy prostě nestačí...
Cena je snad jediný opravdový minus. V ostravské Nové Karolině stojí malá bageta 95 korun a velká 160 korun. To věru není málo. Za 160 korun mám velký menu Big Tasty Bacon a to je ráže, kterou je třeba brát v potaz. O King Ribu raději nemluvit. Takže stojí za to vyrazit do Subway a dát si BBQ Ribs? Pokud neřešíte týden před výplatou, jste milovníky Subway nebo musíte zlikvidovat stravenky na rok 2017, tak určitě. Všichni ostatní si to musí rozmyslet. Já peněz nelitoval, ale příště se budu celkem přemlouvat, jestli si dám Subway nebo něco o dost víc nezdravýho. Což je škoda. Upřímně by to chtělo zlevnit. A to neříkám často. Tak jako tak chválím Subway za parádní inovaci. Některý (mrk mrk) fast food by si konečně mohl vzít příklad a dodat žebrouna ve vlastním slavným podání (mrk mrk)...
neděle 5. listopadu 2017
Vepřový bagel a vepřový bagel Fresh, McDonald's
Měsíc jsem nic nenapsal, tak napíšu rovnou dvojitou recenzi! Měl jsem tu čest dopřát si přímo královskou snídani. Ne jeden, ale dva vepřový bagely! 4796 kilokalorií a 57 procent doporučené denní dávky energie. Plus kola. Že se nestydím? Nestydím! Jdeme na to.
Vepřový bagely nahradily Vepřovou bagetu de Luxe, která nám zbyla jako relikt po vynikajícím a dávno zrušeným McCountrym. A tu bagetu já měl celkem rád, takže bagely to rozhodně nebudou mít jednoduchý. Po pár podivných a nechápajících pohledech, že opravdu tohle někdo dokáže posnídat, jsem si svoje dva kousky odnesl ke stolku a jal se zkoumat obsah.
Hned na první pohled je jasný, že varianta Fresh je ta lepší volba. Bez té zeleniny bagel vypadá hodně smutně. Pokud nemáte nic proti rajčatům a rukole, tak volte variantu Fresh. Za ty čtyři koruny navíc rozhodně stojí. Ale jdeme na to pěkně postupně.
Bagel v provedení McDonald's je hladký, velikostně střední, pšeničný a hodně tuhý pečivo. Namazat si ho máslem a marmeládou by mohlo být fajn. S vajíčkama, který bagel trochu navlhnou, je taky fajn. Ale k tomu vepřovýmu se mi moc nehodí. Prsty v tom mohlo mít i malý množství omáčky. A to je škoda. Ani ne tak kvůli tuhýmu bagelu, ale kvůli tomu, že tahle omáčka je prostě božská. Pikantní po hrubozrnné hořčici a po pepři. Ke kořeněnýmu vepřovýmu se hrozně hodí a jsem rád, že se změnilo v podstatě jen pečivo. Kombinace jejich vepřovýho a téhle omáčky je jako kombinace tuku a soli. Kombinace, kterou vaše tělo bude vyžadovat i hodinu po dojedení a každej další den vašeho života. Budete otroci téhle kombinace a až jednou roboti obsadí Zemi, budete bojovat. Ne za svobodu, ne za vlast, ale za tuhle kombinaci.
K tomu slanina a sýr. Co víc si přát. No jedna věc mě napadla. Bude to znít trochu nabubřele, ale já bych si přál lepší slaninu. Slanina od McDonald's patřila ke špičce, ale už pár sendvičů zpátky mi přijde, že ta slanina už prostě není ono. Že by nějaký nový dodavatel? Vzhledově je super, ale je dost tuhá a chuťově má k pořádné slanině taky daleko. Jak v Big Tasty, jak v Maestru BBQ, tak i tady. Chtělo by to zlepšit.
Verdikt? Lehký zklamání. Lehký zklamání z toho, že Vepřový bagel zdaleka nedosahuje kvalit bagety de Luxe. Těsto mi přišlo hodně tuhý, omáčky jsem měl málo a pořád jsem musel myslet na nižší kvalitu slaniny. Celkově to teda nenadchlo. Samozřejmě jsem si pochutnal, protože to maso s omáčkou k tomu vybízí, ale zbytek by chtěl doladit.
Vepřový bagel Fresh trochu odstraňuje problém tuhosti a suchosti, protože rajčata udělají pořádně vlhkej kus práce. Chuť rajčat se k chuti vepře taky hodí. Rukola potěší spíš oko, chuťově se vytratí jak rýna před ubytovnou. Zbytek je stejnej. Maso s omáčkou super, ale omáčky jsem dostal zase málo a zážitek trpěl. Ale záleží kus od kusu. Týden na to jsem měl Vepřový bagel Fresh znova na jiné pobočce, omáčky jsem dostal dost a bylo to o dost lepší. Tak jako tak mi pořád víc seděla měkoučká bageta, která nechávala vyniknout každé jednotlivé surovině a jen lehce se hlásila o slovo svoji jemně celozrnně moučnou chutí. Bagelu si všimnete hned po zakousnutí. Nejen, že se vám bude lepit na zuby, což popravdě dost otravuje, ale chuťově se bude snažit vecpat mezi vás a váš požitek z masa s omáčkou. A protože má uprostřed díru, tak se dost zapatláte. V lepším případě. V horším kvůli ní dostanete málo omáčky.
Vepřový bagel Fresh je super. Asi nejlepší sendvič z ranní nabídky. Ne. Určitě nejlepší sendvič z ranní nabídky. Pokud máte rádi vepřový, tu jejich hořčicovo-pepřovou omáčku a slaninu, určitě si pochutnáte. Budete mlaskat jak kůň u kýblu cukru. Ale ve srovnání s bagetou de Luxe neobstojí a to je třeba přijmout a pochopit. No pořád si můžete zajít ráno do McDonald's a doslova si pořádně okořenit ráno. Cena 75 korun za klasickou verzi a 79 korun za variantu Fresh mi přijde celkem přiměřená. Pořád je to o třídu vyšší kvalita, než jakou dostanete v hladovým okně za nádražím.
PS: Tuhle jsem ochutnal i jejich novou švestkovou taštičku. Je výborná. Na jejich taštičky moc nejsem, ale chuť perníku v osmaženým těstě a parádní vnitřek, kterej je prve super sladkej a pak se změní v ovocnou kyselost, mě dostal. Příště si ji k menu přihodím znova.
sobota 7. října 2017
Double Bacon King, Burger King
Dvojitý slanino král? Ano prosím. I když vlastně radši ani ne.
Ale pěkně popořadě. Double Bacon King je opravdu královský velký hambáč. S velikostí se dá srovnat s Big Tastym. Akorát místo jednoho masa máte masa dvě. Takže na vás čeká pořádná nálož masa. A to je tak asi všechno.
Proč? Vedle hovězího masa tam máte jen slaninu, sýr, majonézu a kečup. Podle Burger Kingu na vás čeká nová uzená slanina. Jó to zní dobře, o tom žádná. Ale menší problém nastane hned jakmile počnete zkoumat svůj sendvič.
Slanina tam opravdu je. Počet kusů taky není nikterak špatný (další kusy byly mezi masama), ale jejich velikost by rozesmála i čínskýho úředníka nevtipných záležitostí. Takový pidiplátky aby člověk pohledal. Chuťově nebyly nejhorší, ale oproti konkurenci teda žádná bomba. Chutnaly víc jako maso, ale zase se ztrácela ta úžasná vyuzená chuť. Takže celkově v sendviči neodvedou tolik práce a ztrácí se. Nejen okem, ale i chutí. Škoda.
Dalším chuťovým aspektem byl sýr. Ten měl příjemnou smetanovou chuť a s masem tvořil celkem fajn duo. Pokud máte rádi typickou chuť masa od Burger Kinga, tak by vás tenhle sendvič ani nemusel urazit. Bohužel ale...
Bohužel ale houska! Dámy a pánové, tahle houska byl fail. Fail, odpad, hnus, lapsus, krok vedle a spousta dalších podobných slov. A klidně i sprostých. Tahle houska mě opravdu znechutila celej sendvič. Houska chutnala o dost hůř než nejlevnější supermarketová, rozpadala se taky o moc víc, uprostřed byla tvrdá, jako by stará a celkově to byla ta zdaleka nejhorší houska, jakou jsem měl tu smůlu ochutnat. A to jsem jedl housky i plesnivý. Anebo housky na předměstí bulharskýho maloměsta. Ale žádná z nich, ani jedna jediná, nepřekoná tenhle suchej a rozpadající se hnus. Tahle houska navíc pohltila všechny chutě, všechny tekutiny a s tím vím veškerou radost ze života člověka, kterej si to snaží užít.
Což o to. Kdybych si koupil podobnej hambáč někde v hladovým okně u nádraží za šedesát, tak to zdlábnu a příště si najdu okno lepší. Ale tenhle burger stál krásných 159 korun samostatně a 199 v menu. Za dvě stovky dostanete pořádný jídlo i v těch opravdu lepších restauracích a Burger King má tu drzost vám naservírovat ač celkem fajn maso, tak v podobě, za kterou by se styděl i Babica.
Celou dobu jedení sendviče bojujete s houskou, baštíte maso se sýrem a majonézou, hledáte slaninu a snažíte se přijít na to, jak tohle mohlo přijít mezi lidi. Opravdu. Tohle si kupte jen pokud jste vyhráli ve Sportce a chystáte se ještě ten večer zabít. Jinak se od toho držte dál. A Burger Kingu velmi vřele doporučuju změnit výrobce housek. Tohle snad nemůže myslet ani vážně.
Dlouho tu nebyla podobně negativní recenze a doufám, že ani dlouho nebude. Ale tohle je opravdu konečná, takhle by to dál nešlo. Mimochodem to bylo poprvé po několika letech, kdy sem nedojedl burger ve fast foodu. Nestálo mi to za to.
Ale pěkně popořadě. Double Bacon King je opravdu královský velký hambáč. S velikostí se dá srovnat s Big Tastym. Akorát místo jednoho masa máte masa dvě. Takže na vás čeká pořádná nálož masa. A to je tak asi všechno.
Proč? Vedle hovězího masa tam máte jen slaninu, sýr, majonézu a kečup. Podle Burger Kingu na vás čeká nová uzená slanina. Jó to zní dobře, o tom žádná. Ale menší problém nastane hned jakmile počnete zkoumat svůj sendvič.
Slanina tam opravdu je. Počet kusů taky není nikterak špatný (další kusy byly mezi masama), ale jejich velikost by rozesmála i čínskýho úředníka nevtipných záležitostí. Takový pidiplátky aby člověk pohledal. Chuťově nebyly nejhorší, ale oproti konkurenci teda žádná bomba. Chutnaly víc jako maso, ale zase se ztrácela ta úžasná vyuzená chuť. Takže celkově v sendviči neodvedou tolik práce a ztrácí se. Nejen okem, ale i chutí. Škoda.
Dalším chuťovým aspektem byl sýr. Ten měl příjemnou smetanovou chuť a s masem tvořil celkem fajn duo. Pokud máte rádi typickou chuť masa od Burger Kinga, tak by vás tenhle sendvič ani nemusel urazit. Bohužel ale...
Bohužel ale houska! Dámy a pánové, tahle houska byl fail. Fail, odpad, hnus, lapsus, krok vedle a spousta dalších podobných slov. A klidně i sprostých. Tahle houska mě opravdu znechutila celej sendvič. Houska chutnala o dost hůř než nejlevnější supermarketová, rozpadala se taky o moc víc, uprostřed byla tvrdá, jako by stará a celkově to byla ta zdaleka nejhorší houska, jakou jsem měl tu smůlu ochutnat. A to jsem jedl housky i plesnivý. Anebo housky na předměstí bulharskýho maloměsta. Ale žádná z nich, ani jedna jediná, nepřekoná tenhle suchej a rozpadající se hnus. Tahle houska navíc pohltila všechny chutě, všechny tekutiny a s tím vím veškerou radost ze života člověka, kterej si to snaží užít.
Což o to. Kdybych si koupil podobnej hambáč někde v hladovým okně u nádraží za šedesát, tak to zdlábnu a příště si najdu okno lepší. Ale tenhle burger stál krásných 159 korun samostatně a 199 v menu. Za dvě stovky dostanete pořádný jídlo i v těch opravdu lepších restauracích a Burger King má tu drzost vám naservírovat ač celkem fajn maso, tak v podobě, za kterou by se styděl i Babica.
Celou dobu jedení sendviče bojujete s houskou, baštíte maso se sýrem a majonézou, hledáte slaninu a snažíte se přijít na to, jak tohle mohlo přijít mezi lidi. Opravdu. Tohle si kupte jen pokud jste vyhráli ve Sportce a chystáte se ještě ten večer zabít. Jinak se od toho držte dál. A Burger Kingu velmi vřele doporučuju změnit výrobce housek. Tohle snad nemůže myslet ani vážně.
Dlouho tu nebyla podobně negativní recenze a doufám, že ani dlouho nebude. Ale tohle je opravdu konečná, takhle by to dál nešlo. Mimochodem to bylo poprvé po několika letech, kdy sem nedojedl burger ve fast foodu. Nestálo mi to za to.
Přihlásit se k odběru:
Příspěvky (Atom)