úterý 21. prosince 2021

Šťavnatý řízek brněnského mladíka

TATABAZAR 

Rasismus! Všude! Všude je! A hlavně na internetu! Si tak brouzdám po internetu a najednou recept na Šťavnatý cikánský řízek. Jako vážně? V dnešní době plné genderové nevyváženosti a Feriho prasečin? Chudiny paní na úřadech nestihnou zbaštit ani svojich pět denních trubiček, protože se musí snažit pracovat, aby měly stejnej plat jako muži a v téhle době někdo použije slovo cikán? Je mi z toho zle. Nebo to bylo z toho samotnýho řízku? No těžko říct. Každopádně já se toho internetovýho rasismu účastnit nechci. Takže si dneska ukážeme recept na Šťavnatý řízek brněnského mladíka.

Suroviny (tak pro 4 porce):
400 gramů kuřecího masa
4 slepičí ovulace
4 menší/střední cibule
4 lžíce bramborové moučky (Solamyl)
1 krásně vrchovatá lžička sole
1 lžička mletýho pepře
1 lžička mleté papriky
1/2 lžičky kari
1 lžíce sójové omáčky
olej na smažení

Recept je to jednoduchej jak flákanec. Nakrájejte kuřecí maso na nudličky, dejte někam do misky, přidejte cibuli nakrájenou na půlkolečka (měsíčky) a všechny ostatní suroviny. Kromě oleje, ten si nechte na smažení. Masovou směs v misce pořádně zamíchejte, aby se všechno krásně... promíchalo. V pánvi rozehřejte olej a nakládejte na ni směs. Smažte dozlatova a podávejte s čím chcete. Bramboráky, brambory, zelí, rýže, těstoviny, kečup nebo tatarka. Dobrý prase všechno spase. Pokud chcete držet basu s názvem, dejte si k tomu třeba Starobrno Medium. Celkem slušně pitelnej ležák. Akorát hořkej, žádnej cukr ve složení a v Kauflandu v akci pod deset korun. Co víc chtít od života...



Žádné komentáře:

Okomentovat