středa 29. května 2024

Patatine s pikantním salámem Napoli a mozzarellou, Patatine di Mamma

Byl jsem zneužit. Vizuálně znásilněn. Vedou se tu debaty, jestli jsem v pořádku, že dlouho nebyla recenze. Ano, nebyla. A už znáte důvod. Normálně se to opravdu může stát každýmu. Koukáte na hokej, pijete lahváče, o přestávce přepnete telku na Eurovizi a bum! Nahé pánské pozadí. Brrr. Oklepete se ze šoku, z nevyžádanýho vizuálního sexu, otevřete si další lahváč, přepnete zpátky na hokej. Super. Komerční přestávka. Přepnete zpátky na Eurovizi a bum, pánský snad striptýz nebo co. To už vám pomalu dochází pivo v lednici, protože zvyšujete spotřebu v rámci vymazání paměti. Hokej končí, vy mrknete, kdo že teda vyhrál tu Eurovizi a bylo to nějaké Nemo. Fíha. Tak alespoň že finský pan Windows 95 vzal exhibici svého popředí a pozadí alespoň s humorem... 

Pivo došlo, vizuální zneužití mi zůstane navždy, ale alespoň mám teď perfektní výmluvu, proč se přežírat. Přežírání a traumata jdou ruku v ruce. Děkuji Eurovize! A jako první bod během léčení jsem si zvolil velkou hroudu smažených hranolků s uzeninou a roztaveným sýrem. Mňam.


Jde o Patatine s pikantním salámem Napoli a mozzarellou z ostravskýho stánku Patatine di Mamma, na kterej už tu jednou byla recenze. Minule jsem byl celkem nadšenej, takže další recenze byla otázkou času. A pikantní salám já rád, mozzarella mi taky nevadí, chilli papričky já rád, hranolky já rád, hroudy mám taky rád, prostě jdeme na to.


A takhle ta dobrota vypadá v reálu. Sýr na hranolkách vám paní rozpustí pistolí, stejně jako ve Faency Fries nebo v Eatmeatu. Salám Napoli je taky lehce osmahnutej. Papričky pěkně za čerstva. Hranolky jsou super, úplně stejně jako minule. Krásně křupou, je jich spousta, jen já osobně bych je třeba ještě o chlup dosolil. Ona mozzarella přece jen není nejvýraznější sýr a ostatní suroviny na vidličce s hranolkou nebudete mít pokaždé, ba skoro nikdy.


Samotný salám Napoli je super. Spíš je to taková klobáska s hrozně moc výraznou chutí sušenýho masa. Navinulou, uzrálou chutí. Ne každýmu tohle sedne, protože u nás se podobný uzeniny nevyrábí. Ale pro milovníky různých italských a španělských lahůdek je Napoli jako dělanej. S hrubýma kouskama pepře, aby to mělo říz. K tomu obsahuje i pálivou papriku, takže i samotná klobáska pálí na krásnou čtyřku z desíti. Palec nahoru za kvalitu. Množství je OK.


Kromě salámku a sýra najdete na hroudě ještě nasekaný chilli papričky. Já měl červenou a zelenou. Červená byla taková ta pro amatéry, trojka z desíti. Ale ta zelená, ta už jela obstojný bomby a na takovou krásnou sedmičku z devíti si sáhla dokonale. Skoro jako si na mě něco sáhlo tuhle z Eurovize. Takže chilli papričky vaši hroudu krásně rozpálí, tak jako mě tuhle... Ehm, a dost.


Tyhle Patatine v sobě skrývají celkem povedenou kombinaci a hranolky samy o sobě jsou dotažený k řemeslný dokonalosti. Bohužel, co mi vadilo, bylo samotný zpracování sýrové vrstvy. Na začátku super, ale pak mozzarella ztvrdne a hrozně špatně se z toho začnou dolovat hranolky. Pokud jste rychlojedlíci, tak do tohodle bodu asi nedojdete. No já od poloviny jídla doloval hrancle ze sýrovýho oslího šourku. A chuť studené mozzarelly není zase taková hitparáda, aby to dokázalo dotáhnout semotamo kolečko super salámu nebo kousek papričky.


Naštěstí v tom nejste sami a v Patatine di Mamma vám dají k hranolkům omáčku. Já si zvolil Chipotle majo omáčku a ta byla fajn. Pikantní celkem dost, ale ne víc jak papričky a byla jí spousta. Snad jen mohla být o fous hustší.

Cena 149 korun. Tož docela dobrá cena vzhledem k množství. Ale dám si to znova? Asi ne. Přece jen ta verze se slaninou a cheddarovým dipem mi sedla víc. Šourek z mozzarelly přenechám jiným. Ač ten salámek je opravdu exkluzivní. Taky doporučuju nějakou jinou omáčku, která vám pikantnost spíš rozrazí, ať má to jídlo ještě jeden, vyšší level. A to je tak všechno.