úterý 31. srpna 2021

Prezidentské řízky

TATABAZAR 

Dámy a pánové. Dlouho tu nebyl žádnej recept. A je mi jasný, že všichni toužebně a netrpělivě čekáte, kdy se tady zase objeví nějaká perla domácí české kuchyně. Ač se to čteností stránek s receptama (skoro čistá nula shlédnutí) zatím bojíte dávat najevo. Statistiku sice tak trochu kazí recept na Tyrolský špecle z roku 2013, kterej si přečetlo skoro tři tisíce lidí, ale to je jedno. Prezidentský řízky budou mít větší úspěch! Očekávám minimálně 2 853 390 shlédnutí! Prostě recept pro dolních deset miliónů...

Suroviny:
5 kuřecích prsíček
2 cibule
200g gothaje
150g eidamu
4 vajíčka
mletá paprika
olej
sůl
láska k vlasti

Rozpalte troubu na 200°C. Trochu vymažte pekáček olejem. Prsíčka překrojte podélně, aby nebyly tak tlustý, naskládejte do pekáčku, osolte, posypte mletou paprikou. Cibuli nakrájejte na půlkolečka, nasypte na maso. Poklaďte maso s cibulí nakrájeným gothajem. Nastrouhejte eidam, smíchejte s čtyřma rozkvedlanýma vajcama a směs nalijte do pekáčku na maso. Nahoru dejte dva plátky másla. V originále je Hera, ale tu jsem v ledničce nenašel. Pečte v troubě na 200°C asi 30 minut.


Jakmile je to upečený, rozdělte na jednotlivý porce a podávejte s kaší ke zvláštním a slavnostním příležitostem. Mně osobně to chutnalo, ale už si to nikdy znova neudělám.



Mňam!

2 komentáře:

  1. Kto nemá eidam, dá tam tvarůžky. A kura tam tiež vlastne netreba, stačí použiť viac gothaja ;-) Jirka pozdravuje!
    Lenka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Když nemáte kuře, dejte tam junior! A víc sole! :)

      Vymazat