pátek 27. srpna 2021

California Twister, KFC

California Summer

Jak kvalitní může být recenze na něco, co jsem zbaštil 25 dní zpátky? Posuďte sami. Stalo se to takhle. Dal jsem si California Twister (kterej byl už nějakej ten pátek v nabídce) a nestihnul na něj napsat recenzi před dovolenou a obdobně zábavnýma činnostma. Pak sem se na to logicky úplně vyprd, protože kdo by psal recenzi na něco, co kdysi jedl a co už stejně nebude v nabídce. No a protože California Twister je pořád v nabídce a protože novinky ve fast foodech začínají být vzácnější než dobrý dietní jídlo, chtě nechtě sem tu recenzi hodit musím. Ať se to tu trochu hýbe. Berte to jako dárek za prvních 100 sledujících na Instagramu! Dobře vám tak.


California akce jako taková už v KFC kdysi byla. A taky měla svůj zvláštní Twister. Psal se rok 2017 a byl to Twister Guacamole. Z něho si vzpomínám hlavně na perfektní nakládanou červenou cibulku a zvláštní kombinaci omáček. Tentokráte se trochu šetřilo. Červenou cibulku máme normální, omáčku jen jednu a to ještě dost fádní Sriracha majonézu. Takže vlastně trochu pikantnější majonézu. Zůstaly stripsy, salát, rajčata, paprikový nachos a guacamole.


Po rozbalení na mě vykoukl macatej macek. Úplně, ale úplně macatej. Tím děkuju pobočce ve Futuru (odkud je focený macek), zmíním i perfektní pobočku v ostravským centru na náměstí a hodím trochu špíny na pobočku v Nové Karolině. Futurum a centrum má vždycky perfektní nabitost sendvičů a čerstvost kuřete. Naopak v Nové Karolině jsou vždycky nějaký problémy. Buď je tortilla nabitá jen z poloviny nebo máte suchý a starý kuře nebo nemají půlku nabídky včetně šejků. To jen tak bokem, kdyby to četl někdo ze zainteresovaných manažerů. Ale jdeme dál na California Twister.


Jak jsem psal, měl jsem ho pár týdnů zpátky, takže si perfektně vybavím jen pár střípků. Prvním je slovo nuda. Pálivý kuře v kombinaci s pálivou omáčkou mělo tendenci smazat ostatní chutě a třeba guacamole člověk cítil míň než by chtěl. Kombinace pikantního kuřete se stejně pikantní omáčkou asi nebyla ta nejšťastnější volba, ač samotná omáčka chuťově špatná nebyla.


Střípek dva. Paprikový nachos. Raz za čas na vás vyskočila chuť značně nečekaná až vetřelecká. To byly nachos. Halt na kukuřičně paprikovou chuť v sendvičích ještě zvyklej nejsem, takže to pro mně bylo příjemný osvěžení. Nachos by ale mohlo být víc.

Střípek tři, červená cibulka. Kéž by tam byla ta nakládaná z let minulých... Tahle obyčejná byla, no obyčejná.


Toť všechny střípky. Na zbytek surovin nemám nikterak divoký vzpomínky. Twister jsem si užil, ale devadesát procent veškerých chutí tvořila pikantní chuť kuřete a omáčky. Jen okrajově se občas ozvalo nachos, guacamole nebo zelenina. Nebyla to žádná pecka, abych se přetrhl s recenzí předtím a není to žádná pecka, abych se přetrhl s recenzí teď. A už vůbec to není taková pecka, abych si ji dával znova během těch 25ti dní nebo někdy v budoucnu. Ale za ty peníze stál. Pokud nemáte do čeho kousnout, za zkoušku určitě stojí. Tuplem, když to vypadá, že na pořádnou novinku si počkáme do příští pětiletky... Cena 109 samostatně. Za bezednej kelímek a cca sedmnáct hranolek si přihoďte padesátikorunu.

4 komentáře:

  1. Hm, nedávno jsem šel okolo KFC a vzpomněl na mega pocket. Tak nahlédnu, a leda prd. Aktuální nabídka mne nezlákala.

    Tak jsem šel zas dál.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo nedávno sem dopadl podobně. Šel jsem na oblíbenej Mega Pocket a odešel lehce zklamanej s Kentucky Gold Wrapem. Není špatnej, ale Mega Pocket nenahradí... :/ K tomu v Nové Karolině neměli ani arašídovej shake...

      Vymazat
    2. Tady v Rumunsku momentálně běží variace na Mega pocket kde je koprová omáčka. Tak jsem si na tebe Kavoni hned vzpomněl :)

      Vymazat
    3. Okamžitě volám na ministertvo, ať rumunsko přesunou minimálně do tmavě červené na Covid mapě... :))

      Vymazat