úterý 3. srpna 2021

Hot Bacon, Pizza Hut

Vymyslel už někdo vtipnej úvod k recenzi na pizzu? Jde to vůbec? Asi ne. Proč se snažit...


Pizza Hut má málokdy novinky a mě to moc nevadí. Pizzu od nich beru spíš jako zpestření jídelníčku o nějakou tu zeleninu navíc než plnohodnotný fast foodový jídlo. Každopádně když jsem se dozvěděl, že mají nějaký novinky a mezi nima je i jedna pikantní slaninová pizza, nenechalo mě to chladným. Ani tři různý barvy paprik mě nedokázaly odradit...


Složení je jednoduchý jak vysoká škola života. Slanina, červená cibule, trikolóra paprik, mozzarella a pikantní rajčatový základ s chilli. Začnu tím základem, kterej byl normálně rajčatovej. Pikantnost tomu dodala až paní, která po obložení pizzy vzala s lehce satanským úsměvem kořenku plnou mletýho chilli a sypala a sypala a sypala jak Grznár steroidy. Za to ji děkuju, protože chilli koření nejspíš pamatovalo Džejára a jen díky obřímu množství pizza měla celkem slušný grády. Na krásnou šestku z desíti to bylo s přehledem.


Zbytek surovin byl naprosto v pohodě. Slanina byla krásně masitá a dobře upečená. Mohlo ji být o chlup víc, ale málo ji taky nebylo. Slaniny halt není nikdy dost. Papriky svítily všema barvama duhy a bylo jich tam tolik, že chuťově se prosazovaly snad i víc než slanina. Za normálních okolností by mě to možná i vadilo, ale v kombinaci s červenou cibulí, rajčatovým základem a chilli kořením vznikla dost dobrá kombinace chutí. Takový italsko-americko-česko-mexický pizzový lečo se slaninou. Červené cibule bylo totiž taky dost a tahle pizza byla paradoxně víc o zelenině než o samotné slanině. Hodně mi připomínala povedenou Vegemanii. Ale lepší. Se slaninou a chilli. Sýru bylo akorát. Ani málo ani moc.


Nevím, jak to Pizza Hut dělá, ale snad jako jediná pizzerie umí připravit zeleninu na pizze tak, že mě to ani nevadí jíst. Ba si i pochutnám. Asi vymakaný časy a teploty při pečení. Každopádně Hot Bacon bylo další příjemný překvapení od Pizza Hut a tuhle pizzu jsem zbaštil s radostí a blbým úsměvem na rtech. Taky tam byla trocha výčitek, že jsem si k ní nevzal pití. Zchladit jsem se musel až zmrzlinou z McDonald's. Malá pizza (23 cm) stojí v Ostravě 129 korun. Na menší a lehčí oběd stačí v pohodě. Na větší hlad to bude chtít dezert nebo nějakej extra finger food. Každopádně pokud máte rádi papriku, slaninu, pikantní jídla a pizzu, tak je Hot Bacon přesně pro vás. Můžu ji doporučit s klidným svědomím.

Žádné komentáře:

Okomentovat