úterý 3. srpna 2021

Crobliha slaný karamel, OH Deer Bakery, Praha

Tenhle blog nikdy nebyl o dietních jídlech. Naopak. Věrní čtenáři nepochybně potí omastek místo potu a kolují historky, že Cajthamlová začala znova kouřit zrovna ve stejnej den, kdy jsem založil tenhle blog. Tak jako tak tu většinou najdete recenze na slaný jídla, maximálně nějakou tu taštičku z McDonald's. Ale bylo by mi líto nepodělit se o další pražskej zážitek, o kterým si my, východní socky, můžeme zatím nechat jen zdát. Zakusil jsem Croblihu, hybrida mezi croissantem a doughnutem. Takže pokud jste si koupili o číslo větší plavky a musíte do nich ztloustnout, pojďte si užít tuhle recenzi.


Takovýhle krasavce si můžete koupit na několika pražských pobočkách OH Deer Bakery nebo si objednat dovoz. Já si vybral podle Nutelly nahoře. Představa zamazané huby od hnědýho krému byla silnější než všechny ostatní ovocný, citrónový a podobný příchutě, který už trochu smrdí zdravou stravou. K mýmu příjemnýmu překvapení na mě uvnitř čekal ještě krém ze slanýho karamelu. Možná o něm byla zmínka v prodejně, ale zaslepen nastupující cukrovkou sem to přehlídl.

A to je dobře. Není nic lepšího než se zakousnout do křupavýho máslovýho těsta a'la croissant s lehkým náznakem toho tučnějšího doughnutovýho. Do toho na vás z vrchu útočí oříškovo-čokoládová Nutella a všude na jazyku se už povaluje i poctivej slanokaramelovej krém, kterej jste zprvu nečekali. V puse se vám odehrává zločin proti zelenině a mozek do vás pumpuje tolik endorfinů, že vám z toho málem rupne pumpa. Představte si, jak se zakousnete do vašeho úplně nejoblíbenějšího burgeru a jak si to užíváte. A teď si představte jeho sladkou verzi. Nepochybně by vypadala nějak podobně. Teda pokud máte rádi Nutellu a slanej karamel. Je to návyková kombinace, díky které tuhle Croblihu ztrestáte asi za dvě minuty. Slabší povahy dostanou výčitky ze stravovacích návyků, silnější povahy se začnou těšit na repete. Nakonec se pak stejně všichni sejdou u pultu, protože to prostě nejde jinak.


Cena téhle Croblihy byla 99 korun. To se může zdát dost, na druhou stranu jen o něco málo míň dáte za kdejakou osminku šizenýho cheesecaku v cukrárně. Takže raz za čas si dopřát tenhle sladkej plněnej tunel sebelásky neuškodí. Mně mrzí jen jediná věc a sice, že jsem propásnul ten se slaninou nahoře, kterej sem zahlídl na webu. To mohla být ultimátní prasárna. Tak třeba příště...

Žádné komentáře:

Okomentovat