čtvrtek 29. července 2021

Bacon Cheeseslider, Mr.HotDog, Praha

Lidi bez života, bez cíle, kteří se nudí a nemají nic lepšího na práci než sledovat můj Instagram, tak vědí, že jsem se pár dní pohyboval po Praze a širokým okolí. Tady jsem to samozřejmě nepsal, protože nemám rád, když mě na každým rohu zastavujou fanoušci, fanynky a fanynko třetího pohlaví a chcou autogramy a selfíčka. Na to nejsem. To jsem rád přenechal Ryanu Goslingovi a potají jsem se vydal ochutnat nějakej ten dobrej burger. A protože pravidelně sleduju snad jedinýho savce žijícího v ČR, kterej baští burgery dýl než já, Brewstu, tak vždycky vím, kam zajít. Už pár let mi leží v oku podnik Mr.HotDog. Ze třech důvodů. Dobrej název, úspěchy a dělají slidery. 

Slider je vlastně takovej menší burger, kterej zbaštíte za pár sekund a můžete se vrhnout na další pochutiny nebo další slidery. V Ostravě jejich čas ještě nenadešel, ale v Praze už nejsou nic neobvyklýho. Už v roce 2018 jsem jich tam pár zbaštil. Mr.HotDog a jejich Bacon Cheeseslider u Brewsty byly top v roce 2017, druhý místo v roce 2018 a 2019 a třetí místo v roce 2020. V žebříčku u člověka, kterej sní víc burgerů než Halina kalorií. Takže rozhodování, kam si ve svým vzácným volným čase zajít, nebylo až tak těžký. A takhle vypadá Bacon Cheeseslider od pana párka:


Menší sendvič narvanej slaninou k prasknutí. Burger vypadá líp ve skutečnosti než na fotce, což je krásnej paradox. Každopádně jdeme na popis chutí po zakousnutí, než se utopím ve vzpomínkách a vlastních slinách. Po zakousnutí se vám v puse rozline krásná a klidně tekoucí řeka plná chutí. Máslová houstička, křupavá, božská, nadlidská masitá chuť slaniny, svěží chuť nasekanýho salátu, trocha sýra, trocha cibulky, šťavnatý hovězí maso, lehce nakyslá a až orientálně okořeněná kyselá okurčička a kyselkavá omáčka na variaci tisíc ostrovů, která nezapře svoji inspiraci omáčkou z Big Maca. 

Tenhle slider v sobě zachytil tu největší výhodu sliderů. Všechy suroviny jsou na malým prostoru, takže je budete mít všechny ve všech soustech. A lidem v Mr.HotDog se podařil malej zázrak, když všechny ty suroviny vyladily tak, že je ucítíte všechny a všechny se navzájem doplňujou jak muzikanti v povedené symfonii. Prostě nádhera. Slast v puse. K tomu všemu je každý sousto šťavnatý jak jarní mrholení. Nějak takhle si představuju budoucnost burgerů. Pokud máte rádi Big Mac a bydlíte v Praze, zajděte si na Bacon Cheeseslider do Mr.HotDog. Zaručuju vám, že už nic jinýho nebudete chtít jíst. Furt odmítám nějaký nabídky práce z Prahy, protože mě to město za srdce nikdy nějak nechytlo, ale tenhle Slider je snad první věc, kvůli které bych to stěhování začal i zvažovat... Cena? Přiměřená, 109 korun. Samotnýho slideru se nenajíte, ale v menu určitě najdete spoustu dalších super věcí na ochutnání.


Já ještě prubnul večerní limitku, Corn Dog, k tomu misku Chili, hranolky a pivko. Corn Dog měl super párek, což se podle názvu podniku dalo čekat, ale těstíčko mi přišlo až moc suchý. Naštěstí u mě přistál Corn Dog i s pikantní omáčkou, která byla super a suchost poctivě zahnala do kouta. Hranolky byla tenká klasika z mrazáku. Za mě v pohodě, ty mám rád. Chili bylo hodně cítit po klasické mexické směsi koření, kde nesmí chybět římskej kmín. K tomu taky čekejte pořádnou nálož chilli koření. Hodně masa, nějaká ta fazole. Prostě miska, která by nepochybně zabodovala někde na soutěží v Texasu. Za mě v pohodě, ale příště bych volil míň pikantní výběr z menu. Pivo měli Vinohradskou jedenáctku. Ta nezaujala. Klasickej nefiltrovanej minipivovar s chutí kvasnic. Já radši klasický filtrovaný ležáky. Každopádně na spláchnutí misky Chili se hodí jakýkoliv pivo.

Mr.HotDog můžu doporučit všema dvaceti. Bacon Cheeseslider od nich nemůže zklamat žádnýho milovníka sliderů. Zase jeden plusovej bod pro Prahu. Za tohle bych se v Ostravě nezlobil. Ale za stejnou cenu. V Praze je jídlo teďka paradoxně levnější než v Ostravě...

Žádné komentáře:

Okomentovat