úterý 1. února 2022

Queen Burger, Chacharova pizza

V ostravských kuloárech se šušká, že tu nějak protěžuju Amici. Ne, že by mě zajímalo, co se šušká v něčem, čemu se říká kuloár, ale budiž. Svěžím větrem budiž recenze na buger od Chachara.


Pamatujete na Pizza Records? To si takhle Chachar kdysi vyrobil sám sobě vlastní konkurenci. Po pár letech vyšuměla jak pára nad hrncem a zůstal po ni jen Facebookovej profil... a burgery! V Pizza Records dělali celkem obstojný burgery, který pod svý křídla převzal samotnej Chachar. Nabídka sice bývala bohatší, ale těch pár hlavních burgerů zůstalo. Já si vybral starej dobrej Queen burger.


Jako první věc bych vypíchnul vymazlenou krabičku. I 💓 Eidam naštěstí vystřídala hláška I 💓 Burger. Zde otevřít se sice trochu ztrácí, ale tak tenhle IQ test zvládne asi každá hladová osoba. Ale ten hlavní superbonus téhle krabičky nespočívá v designu, nýbrž ve funkčnosti. Díky druhu papíru a dvoum dírkám na krabičce vám burger přijde v naprosto famózním stavu a hranolky jakbysmet. Co se dovozu týče, vertikálně vzpřimuju Chacharovi palec.


Queen burger obsahuje 140 gramů hovězího masa, karamelizovanou cibulku, čedar, anglickou slaninu, francouzskou omáčku, rajče a ledový salát. To všechno v relativně slušivé housce. Burger po rozbalení vypadal pěkně a kdyby mi ho někdo dal před obličej a tvrdil, že je od Chachara, asi bych mu nevěřil. Ušli kus cesty. Ale co chuť?


Tam už to byl klasickej Chachar brousící hranu průměru jako nervy soudných autolakýrníků. Maso udělaný o chlup víc než by mělo být, hovězina se trochu ztrácela a bylo cítit, že maso prostě není úplnej kvalitativní top, jakej najdete třeba v Eatmeatu nebo Mama's. Salát byl nasekanej na malý kousky, takže lítal všude. Karamelizovaná cibulka nebyla špatná, ale bylo ji málo. Zato slanina byla geniální. Nebyla to nějaká domácí, uzená, široko nařezaná slaninka ze šťastnýho čuníka, ale to, co nepobrala při vstupu, to nabrala během přípravy. Trochu to polidštím. Obyčejná slanina, ale upečená k dokonalé dokonalosti. Člověk se do ní zakousne a ocitne se v šunkovým ráji. V ráji plným šunek, slanin, uzených boků, krkoviček, prostě ráji každýho milovníka vyuzených vepříků. Taková ta slanina, kterou ať dáte kamkoliv nebo přikousnete k čemukoliv, tak prostě neuděláte chybu. Další vyerektovaný palec.


Zpátky na zem. Omáčka. Francouzská omáčka. Průměrná majda, asi z nějaké pixle. Rajčata v pohodě. Čedar zapadl. Houska nadprůměrná. A musím uznat, že už dlouho jsem neměl vyloženě špatnou housku. Nejen od Chachara, ale obecně. Svítá na lepší časy. Co svítá. Vyloženě svítí na lepší časy, co se housek týče.

Tož a to je všechno. Průměrný maso, průměrná omáčka, průměrná zelenina, vynikající slanina a výborná houska. Bohužel opravdu dobře udělaná slanina a kvalitní houska vám vynikající burger neudělá. K tomu je třeba to hlavní a to je vynikající maso. Queen burger od Chachara je fajn. Celkem dost muziky za relativně solidní cenu. Alespoň pak v porovnání třeba s Amici. Za Queen burger dáte 189 korun, vymazlená krabička je v ceně. Za ty peníze stojí. Dobře se najíte, ale konkurence je neúprosná a má burgery o třídu výš. Každopádně pokud máte spolek nesourodých obědvajících činitelů a jeden z nich chce nudle, druhej pizzu, třetí třeba špecle a vy máte chuť na burger, tak Chachar rozhodně není špatná volba. V tomhle případě snad i jediná a já to beru. Kdyby takovýhle burgery dělala každá kuchyně s takhle širokým zaměřením, tak klobouk dolů...

Žádné komentáře:

Okomentovat