neděle 13. února 2022

Lay's Original Recipe Chicken, KFC

Možná vám neuniklo, že KFC má jedno z nejpodivnějších prom posledních měsíců, možná i let. Nabízí menu se speciálníma Lay's chipsama. Ty se tváří, že jsou ochucený speciální směsí jedenácti bylin od Plukovníka Sanderse. V chipsech jsem celkem konzervativní. Buď slaný, paprikový nebo le fromáž (smetana s cibulí). Slaninový, pizza, gril a podobně mě netankujou a s opovržením je obcházím v obchodech obloukem. Ale chipsy a'la KFC? To kdyby mi uteklo, tak by mě to asi mrzelo.


Čekal jsem nějakej malej degustační pytlíček. Nakonec z toho byl klasickej pytel se 140-ti gramy chipsů. To je jeden z těch větších a v době další vlny zmenšování výrobků kvůli uhlazení inflace je to příjemný překvapení. Míň příjemný překvapení byla samotná chuť a kvalita. Nejsem nějakej obří fanoušek chipsů, ale když už je kupuju, Lay's to většinou nejsou. Jejich kvalita zdaleka neodpovídá ceně. To samý platí i pro KFC verzi. Samotný chipsy jsou malý, většinou dost přepálený a chuťově hrozně neurčitý. Samotný složení komentovat nebudu, chemku u podobných věcí asi čekáte.


Chuť je zvláštní. Předpokládám, že chuť má připomínat Kentucky kuře. Takový to nepikantní smažený kuře, kde jde cítit hlavně sůl a bylinky. Lay's KFC chutná trochu jako odlehčený slaninový chipsy s obří příměsí pepře a nějakou neurčitou chemickou směsí, která měla asi připomínat bylinky. V pozadí pak cítíte samotnou bramboru. Samotný kuře Kentucky mi nepřipomínají. Možná kdybych to baštil vedle sebe, tak bych si to spojil víc. Ale kdybych poslepu ochutnal tyhlety Lay's, tak s KFC bych si je určitě nespojil. Prohlásil bych je za nějaký rádobymasový s pepřem.


K chipsům ve speciálním menu dostanete (kromě kuřete a hranolek) ještě půl litr citronovýho Schweppese. Voní jako tonic, chutná jako citronová limča, dost sladká, hořkej tonic je až v daleké dochuti. Celkem v pohodě. S chipsama to není žádný super kombo, takže těžko říct, proč to takhle promujou. Je to jedna firma, ale existujou i zajímavější limonády. Ale proč ne. Ochutnal jsem něco, kolem čeho bych v obchodě asi prošel bez povšimnutí. Takhle si dost možná samotnej Schweppes Citrus koupím. Celkem dobře si ho dokážu představit smíchanej s levnou blended whiskey, které se doma chcete zbavit, ale samotná se pít nedá...

Cena Lay's KFC, 0,5 litru Schweppes Tonicu, 5 Hot Wings a velkých hranolek je 179 korun. Byl jsem v centru Ostravy a dostal 5 obřích křidýlek, takže jsem byl totálně spokojenej. Pokud bych dostal klasickou porci, tak bych možná pozdvihl obočí. Každopádně připlatit pár kaček za velkej pytlík speciální limitované verze chipsů mi přijde jako super nápad a jsem rád, že jsem to zkusil. I přesto, že se jejich chuť netrefila do mých chuťových preferencí... Palec nahoru pro KFC, že je podobná věc vůbec napadla.

3 komentáře:

  1. Jinak jdou koupit minimálně i v Bille

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jen dokazuje, že je opravdu obcházím v obchodech obloukem. :) Každopádně díky za info. Tak jako tak bych si je znova nekoupil... Ani v akci. :/

      Vymazat
  2. K chutím chipsů - za sebe doporučuju strážnický horčicový

    OdpovědětVymazat