pátek 25. května 2018

Classic Burger, Eatmeat, Ostrava

Žermaso! Naposledy jsem v Eeatmeatu ochutnal ten nejlepší Hot Dog, jakej jsem kdy měl. Ochutnávka burgeru tak na sebe dala nečekaně dlouho čekat. Tak se pohodlně posaďte, svoje veganský kamarády pošlete na dušenou kapustu s tofu, řasou a semínky a začtěte se do pokračování o hledání ostravskýho top burgeru.


Takhle vypadá jejich Classic Burger. Srovnejte s obrázkem na jejich webu. Poprvé a dost možná naposled jsem dostal burger, kterej vypadá líp ve skutečnosti než na obrázku! Co dodat. Prostě bomba. Složení odpovídá názvu. Classic. Hovězí maso z Klokočova, kečup, hořčice, jejich okurky, rajče, BBQ slanina, karamelizovaná cibulka, čedar a polníček. To všechno v jejich housce. V burgeru bylo všechno z popisku, tak si můžeme pěkně všechno rozebrat.

Začnu nečekaně zeleninou, ať držím nějaký to napětí. A rovnou tím nejnudnějším. Rajčata. Rajčata byly... rajčata. Chutnaly taky tak. Trochu mi vadilo jejich spodní umístění. Ale o tom později. Dál se mrknem na okurky. Podle popisku to jsou "jejich" okurky. O tom bych polemizoval. Když si od nich koupím burger, zaplatím ho, mám ho před sebou, tak jsou to snad "moje" okurky né? Ale teď vážně. Tomu, že si je nakládají sami, tomu bych uvěřil. Byly super. Aniž bych tušil něco o jejich, teda teď mojich, okurkách, tak jsem jednu z nich po chvíli vytáhnul, ochutnal samostatně a obdivoval. Jemná nakyslá chuť, parádní křupnutí i přes to, že okurky byly nakrájený na tenoučký proužky a to nejdůležitější, nebyla tam ta otravná koprová chuť. Prostě nakládaný okurky přesně dle mýho gusta. Chválím a pochvaluji. Snad jen jedna výtka. Umístění. Stejně jako u rajčat se okurky válely dole pod masem. A problém? Všichni burger žrouti vědí. Jezdilo to sem a tam a tam a sem. Nepomohl ani polníček, kterej schytal dávku šťávy z masa.

Tím jsem se dostal k masu. Hovězí z Klokočova. Krásně uleželý a chuťově perfektní. Cítit jde to nejlepší, co z krávy můžete vytáhnout. Udělaný krásně do růžova. Ale zase bych našel jedno minus. Mohlo být víc šťavnatý. Výběr kousků krávy na mletí bylo nejspíš v pořádku. Problém byl v tom, že všechna šťáva z masa vytekla okamžitě po zakousnutí. Na tácku zůstala dobrá decka šťávy (viz fotky níže). Nechci ani přemýšlet, kolik šťávy musela schytat houska. Nejspíš by pomohlo maso nechat chvilku odstát, než se dostane ke svýmu novýmu majiteli. Maso bylo i tak moc dobrý. Ale pokud srovnáváme se špičkou, což s klidným svědomím můžeme, tak tady Eatmeat trochu ztrácí. Taky na jedné půlce bylo o něco víc pepře, než bych rád.


Karamelizovaná cibulka byla fajn. Sladká, smažená... karamelizovaná. Prostě fajn. Chuťově tvořila zajímavý kombo s kyselkavou hořčicí a okurkama. Co tam máme víc. Třeba sýr. Tomu není co vytknout. Čedar nikdy neurazí. A co slanina? Podle popisku by se mělo jednat o BBQ slaninu. Člověk by si hned představil takovou tu klasickou chuť BBQ omáčky. Chyba lávky. BBQ tady znamená spíš uzená. Uzená kouřem. Pravá slanina. Ne taková ta přesolená chemicky uzená slanina z obchodu. Ale opravdu domácí uzená slanina. Cítíte maso a zlehka kouř ovocnýho stromu. Takhle nějak chutná slanina, pokud si ji uděláte v domácí udírně. Eatmeat má super dodavatele, o tom žádná. Bohužel dva plátky slaniny se kvůli lehčí chuti oproti zbytku moc neprosadily a byly převálcovány krávou. Pochvalu si zaslouží i houska. Chuťově spíš neutrální než cokoliv jinýho. A ta výdrž. Spolkla menší kyblík šťávy z masa a stejně držela tvar až do konce. Snad by mohla být jen o něco víc foremná a měkoučká. Ale i tak je to houska na jedničku. Dokonale plní svůj houskový úděl.

Tím jsme si rozebrali všechny suroviny. Všechny jsou fajn, jen by to chtělo doladit některý maličkosti. Šťáva by měla být víc v mase než na tácku. Klouzavá zelenina vám přidá práci při jedení. I ta houska by šla ještě o ty dvě procenta víc dotáhnout. Celkově je ale Classic Burger parádní burger. Silná chuť masa uprostřed, sladkokyselá kombinace dole, nahoře klasika v podobě hořčice a kečupu. Slušná houska. Co víc dodat. Tenhle burger dostál svýmu názvu Classic. Jeden z nejlepších klasických burgerů, který si můžete dát uprostřed Ostravy. Není nejlepší. Hogo Fogo má jejich burgery víc dotažený. Na stranu druhou Eatmeat za tenhle parádní kousek chce 149 korun. Což je krásná cena. Classic Burger od Eatmeat tak můžu s klidným svědomím doporučit všem, kteří mají burgery rádi. Zklamaní rozhodně nebudete. Na ostravský top tam ale ještě kousek chybí.


Hranolky Eatmeat nevede. Místo toho mají tyhle nový brambory dotažený k dokonalosti. Slupka trochu křupne, vnitřek je udělanej akorát. Super koření. Já osobně radši hranolky, ale co se brambor týče, tak těžko bych někde hledal lepší. Lepší jsem jedl snad jen jednou a sice ve Scansenu, ale ten už je zavřenej. Takže asi tak. Slaninovou mayo jsem už měl taky lepší, ale rozhodně neurazí. Cena brambor je 29 korun a domácí omáčky podle výběru 19 korun. To jsou zase krásný ceny a pokud máte velkej hlad, rozhodně si obojí k burgeru/hot dogu přihoďte. Ostatní maličkosti taky potěší. Třeba výběr amerických limonád. Extra ubrousky na každým stole a podobně. Eatmeat je sakra povedenej podnik a jeden z těch, vedle kterých chcete bydlet a na který jste ve městě hrdí. Doporučuju.

Žádné komentáře:

Okomentovat