středa 13. října 2021

Red Curry & Rice, Tuk Tuk

U čeho je vždycky ta největší fronta? U stánků na SPD Jarmarku? Těsně vedle! Je to u asijských bister v obchodních centrech. Stovky nudlichtivých lidí namačkaných na sobě slitnajíce nad hromadou jídla za dobrou cenu. A hlavně hodně sójovky! Co si budeme povídat. Raz za čas v té frontě slintám taky. Není to často, ale stane se. Viz jedna recenze na Wok Food z roku 2012 nebo novější recenze na Ngochan z roku 2019. Wok Food je katastrofa, která měla skončit už minulou dekádu a Ngochan byl pokus vedlejšího Guty o něco autentičtější asijskou kuchyni. Asi moc nevyšel, protože se Ngochan proměnil v Tuk Tuk s diametrálně odlišnou nabídkou. Kari s rýží, Pad Thai, Satay a vůbec to nejlepší, co se baští v Thajsku. Za mě dobrá nabídka a už jsem tam pár jídel prubnul. Dokonce jedno z nich dvakrát, tak si na něj střihneme recenzi.


Recenze bude na červený kari s rýží. Na výběr máte z několika druhů mas. Kuřecí tempura, krevety, křupavá kachna nebo tofu. Já si vybral kuřecí tempuru. A musím uznale pokývat, že co se bister týče, patří Tuk Tuk mezi lepší průměr. Ač to na fotce vypadá jako kydanec s masem na plastovým talířku, tak ve skutečnosti se jedná o výborně dochucenej kydanec s masem na plastovým talířku.


Kuřecí maso v tempuře je taková ta křupavá klasika, která asi nikoho nevytrhne. Množství je víc než v pohodě. Rýže je lepivá a dobře udělaná. Nejspíš jasmínová. Tu já nejradši. Samotný červený kari je pak vyložená asijsko-bistro-pecka. Žádný USO (univerzální sójová omáčka), ale poctivá omáčka s chutí kari pasty a kokosovýho mlíka. Trochu pikantní s kouskama hub a zeleniny. Kousků zeleniny by mohlo být víc. A taky většinou je. Tentokrát jsem měl asi smůlu, protože v celým podniku byli všehovšudy dva kuchaři a dělali asi šest miliard jídel přede mnou pro rozvážkový služby. Tak jako tak za 139 korun dostanete chuťově rozhodně nadprůměrný asijský jídlo a co mě se týče, tak je o čtyři třídy výš než cokoliv z Guty (nebo nedejbože z Wok Foodu) hned vedle. Snad tenhle koncept uspěje a v Nové Karolině zůstane, protože se za mě jedná o nejlepší tamní asijský bistro.

PS: Takhle od nich vypadá krevetový satay, když zrovna nemají frmol. Věrní kavoniho instagramový gangstas už tuhle fotku viděli. Plnohodnotné recenze se stoprocentně dočkáte v budoucnu, protože to byla ještě větší pecka než kari.


PPS: Pokud jste Ostravou neprotřelí turisté a hledáte to nejlepší asijský bistro, tak doporučuju sklepní Hanoi v centru. To jen jako takový malý šikovný gastrotip pro lidi, kteří mají Hejlíka za hipsterskýho vocasa a hledají opravdový, doslova undergroundový zážitky.

Žádné komentáře:

Okomentovat