pátek 15. října 2021

Čičidort

Ať žije demokracie a volby! A tím nemyslím nedávný volby do parlamentu, ale ty opravdu důležitý. Ty z Instagramu! Tuhle jsem vyfotil nezáživnou kočku, která mi vlezla na varnou desku, pak jsem na stejné varné desce vyfotil vynikající, křupavý, voňavý a domácí rohlíky a nechal vás hlasovat. Hlasovat, jestli chcete recept na Čičidort nebo domácí rohlíky. Inteligentní vtip plný kvalitního humoru, kterej ovládám jenom já, se nečekaně obrátil proti mně a záhy jsem už vymýšlel recept na Čičidort... 

Možností bylo několik. Sežrat kočku, nafotit králíka a tvrdit, že je to kočka a nebo to vzít z jinýho soudku. Kočku si vykrmuju několik let, ta musí vydržet na horší časy. Králíka mám v mrazáku, ale bez hlavy. Nuda. Takže vyhrál jinej soudek. A teď Babico raď. Nebo radši ne. O další masovej kopačák asi taky nikdo nestojí. No neptejte se mě jak, nakonec vyhrála kombinace vodky a masa. Přesněji kombinace Chi Chi koktejlu a čevabčiči. To je dost čiči na Čičidort.

Suroviny:
Ruská vodka, kterou vám kdysi kdosi daroval
Ananasovo-kokosový džus
Čubrica
Mletý maso - 80% kráva, 20% prase
Čerstvá smetana ke šlehání z K-Jarmarku nebo SPD Jarmarku
Dva balíčky želatiny
Olej, sůl, pepř a ostatní hovadiny, co má každý doma


Nejprve si připravte Chi Chi dortovej základ. Chi Chi je vlastně taková Pina Colada pro socky, co nemají na bílej rum. Takže smíchejte 4 panáky vodky a 4 panáky smetany. Zbytek vodky vypijte nebo si schovejte. Směs nalijte do malýho hrnce. K tomu nalijte asi 3 deci džusu. Ve směsi rozmíchejte oba balíčky želatiny a pomalu zahřívejte za stálýho míchání. Do směsi si dejte teploměr, protože musíte hlídat teplotu. Jakmile bude mít směs těsně nad 60°C, tak směs odstavte od zdroje tepla. Nalijte ji do připravené formičky. Nechte zchládnout a pak dejte do ledničky. Tvrdnout to bude pár hodin.

Na tu teplotu během přípravy bacha. Nad 70°C se vám začne odpařovat alkohol a nad 80°C vám přestane fungovat želatina. Já použil tu nejlevnější želatinu z Kauflandu. Pokud máte nějakou jinou nebo nedejbože nějakou hipsterskou veganskou z kytiček, tak za výsledek neručím. Výsledkem by měl být obří želatinovej panák s pořádným vodkovým řízem a ananasovo-kokosovým pozadím.

Dekorujeme čevabčičim. To si připravíme splácáním mletých mas, čubrici a dalšího koření dle chuti. Já tam ještě dal opravdu na jemno nastrouhanou cibulku, trochu sodovky a hodně dlouho jsem si s tím masem hrál. Čím dýl to budete hňácat, tím líp vám to pak bude držet tvar. Tady je to třeba, protože z želatiny musí čevabčiči pořádně trčet. Ať to nějak vypadá. Ze směsi udělejte válečky a opečte prudce na grilu.

Finální Čičidort aneb Čevab-Chi-Chi dort by měl vypadat nějak takto:


Dort jak z Master Chefa!



Kompletní jídlo. Maso, dezert a ještě se k tomu líznete... Ideální na osamělý večery nebo naopak na pořádnou párty. A vy si snad příště rozmyslíte, pro co budete hlasovat... :)

2 komentáře: