neděle 8. března 2020

Single Big Tasty Chicken, McDonald's

Nejradši mám Big Tasty!

Jak chutná kuřecí Big Tasty? Jdeme to zjistit. Ještě před tím bych tu mohl lkát nad tím, že McDonald's už nedělá skoro žádný novinky, pořád samý Maestro, zmenšenej Tasty, plnej Facebook blbostí místo pořádných informací a podobně. Ale nebudu. Pro McDonald's už halt nejsme cílová skupina. Ta je teď o něco mladší a preferuje formu nad obsahem. A já to respektuju. Třeba to Maestro jednou omrzí i mladší generace. Do té doby si pojďme užít těch pár drobků, co se objeví pro nás, fanoušky pořádných novinek, přátel tuku, soli, cukru a morbidní obezity.


Single Big Tasty Chicken obsahuje (nečekaně) to stejný, jako Single Big Tasty. Kromě (nečekaně) kuřecího (nečekaně) masa. Takže zbytek tvoří kouřová omáčka, cibule, rajčata, salát, slanina, sýr a houska. To všechno ve střední (na Big už zapomeňte) housce.


Po rozbalení vypadá hezky. Spousta surovin v menší housce oku lahodí. A jazyku taky. Po zakousnutí má největší slovo omáčka. Krásně vyuzená a fantasticky okořeněná omáčka lepší než třináctej plat prostě vládne světu. V sendviči ji najdete přehršel. Ale přesto se vám bude zdát, že by ji mohlo být ještě o malej chlup víc.


Důvod je prostší než syn vesnickýho idiota a televizní rosničky. Kuřecí plátek je všehoneutralizátor a ke všemu dost suchej. Chutě neutralizuje mastná strouhanka chutnající lehce po oleji. To by nebyla žádná hrůza. Ale smažený pečivo uprostřed normálního pečiva je silnej soupeř pro ostatní suroviny. Samotný kuřecí maso bylo chuťově v pořádku, ale přišlo mi dost suchý. Buď si poleželo dýl v ohřívači nebo ve friťáku. Vzhledem k opravdu dlouhé čekací lhůtě, která začíná být delší než bez objednávkových systémů, jsou dost možný obě varianty.


Zbytek surovin je pak přesně ten parádní koncert, kterej očekáváte a kterej dostanete. Uzené omáčka s lehkým pepřovým švihem, rajčata, slaná masitá slanina, trocha salátu, čerstvá cibule s řízem a i ta houska je sama o sobě hodně povedená. Ementálu tam bylo taky dost, ale v boji s kuřecím plátkem a jeho všepohlcující strouhance přinesl asi největší oběť.


Single Big Tasty Chicken není špatnej sendvič. Je vlastně docela dobrej. Maso není špatný, omáčka je tak geniální, že kdyby byla ještě o chlup geniálnější, tak by převzala vládu na českým McDonald's a zrušila Maestro, zelenina je čerstvá, slanině nemám absolutně co vytknout a prostě všechno je fajn fajnový. Ale hovězí varianta je ještě o dvanáct kilometrů lepší. Lepší a nejlepší. Ač ho McDonald's zmenšil, tak pořád je Big Tasty Bacon to nejlepší, co si tam můžete dát. A kuřecí verze téhle zmenšené modly je sice nadprůměrná, ale není to ono. Nepasuje to k sobě až tak dobře.


Samozřejmě pokud patříte mezi těch pár bláznů, kterým třeba chuťovka Tasty Chicken chutná víc jak Tasty Beef, tak přesně pro vás je Single Big Tasty Chicken. Zbytku doporučuju ochutnat čistě ze zajímavosti. Pokud ale nevlastníte úchylku ochutnat všechno, co v Maďarsku označují krásným slůvkem "Új", tak Single Big Tasty Chicken klidně vynechte a dejte si hovězí verzi. Ta je lepší. Cena obou variant je 95 korun samostatně a 135 korun ve velkým menu. Cena to, vzhledem ke konkurenci, není až tak vysoká. Bohužel se díky zmenšení možná nenajíte. Pokud jste zvyklý na pořádný porce, tak doporučuju ještě něco přibrat.


Třeba tyhle Chicken Wings za 49 korun k menu. Křidýlka u McDonald's už nejsou žádná rarita a rotujou s ocelovou pravidelností. Většinou to byl naprosto šedý průměr až tmavě šedý podprůměr. Tentokrát mě překvapily parádní šťavnatostí. Asi víc podkožního tuku nebo co. Bohužel tím končí všechny klady. Chuť obalu nestála za moc. Vlastně za nic. Strouhanka s olejem plus lehký náznak pikantnosti dneska prostě nestačí.


Ale chválím šťavnatost. Ani bych nepoznal, že jsou to zmražený polotovarový polotovary. Už jen zapracovat na chuti a třeba si je příště objednám nejen ze zvědavosti, ale i s radostí a slinama u pusy. Každopádně pokud máte velkej hlad a do fast foodu si chodíte zvětšovat mastnej břišní polštář, tak si je k menu přihoďte. Ať máte nějakou tu zásobu tuku. Nikdy nevíte, kdy skončíte v karanténě...

PS: Příští sezónu u McDonald's má být prý zase Maestro, takže si od McDonald's dám nejspíš pauzu. Takzvaný suchý jaro. Navíc mám pocit, že mi celou dobu sezení u stolu někdo koukal do jídla...

Žádné komentáře:

Okomentovat