úterý 3. března 2020

Nugget Wrap, Burger King

Čekali jste recenzi na nějakou novinku od McDonald's? Ha! Nic nebude. Dáme si recenzi na Nuda Wrap, teda Nugget Wrap. Nedávno se v ČR objevila ptačí chřipka a muselo se vybít spousta drůbežích chovů. Spousta slepičích životů přišlo nazmar. Nebo ne? Zhruba ve stejnou dobu Burger King přišel s megaslevou na kuřecí nugety. Podivný načasování? Konspirace? Chřipkový nugety? Třetí oko? Čtyřprdelní opice? Pravdu se nikdy nedozvíme. Jako investigativně investiční novinář jsem však pojal za povinnost přijít tomu na kloub. Vybral jsem si Nugget Wrap.


Na obrázku vypadá takhle. Nudně. Nugety, rajčata, salát, majonéza, tortilla.


Ve skutečnosti vypadá takhle. Nudně. Nugety, rajčata, salát, majonéza, tortilla. Co mě potěšilo byl fakt, že celej wrap byl zapečenej na grilu. Tím pádem tortilla byla krásně křupavá a nahřátá. Trochu to schytal salát, kterej teplo moc nemusí, ale celkově zapečení chválím a "už nikdy žádný novinky" konkurence by si mohla vzít příklad. Velikostí byl wrap naprosto standardní, jakej dostanete ve všech fast foodech.


Po zakousnutí do nugety byla jasná jedna věc. Není to čistý kuře. Už konzistence naznačí, že je to lehce nastavený nějakou chemickou mňamkou. Je to špatně? Jak se to vezme. Kvůli zdravé výživě do fast foodu asi nechodíte. Konkurence dělá nugety z čistýho kuřecího masa a jsou nudný až hanba. Bez omáčky se nedají pomalu vychutnat a ve wrapu by to byl propadák. Burger King má nugety víc fast foodovský a hodně mi připomínají léta, kdy oběd pro mě představoval rozpálenej friťák a pytel čehosi z mrazáku. Taková ta správná nezdravá kuřecí příchuť. Ano kuřecí. V nugetách od Burger Kinga jde cítit kuře. Až podezřele moc. Kuře společně s těstíčkem, který je chuťově celkem fajn a neruší.


Zbytek wrapu je pak klasika nad všechny klasiky. Trocha salátu, trocha rajčat a majonéza. Složení jednoduchý jak šlapka a funguje prvotřídně. Tenhle wrap jsem překřtil na Nuda Wrap v úvodníku, ale nikdy jsem si nudu tak dobře nevychutnal, jako u téhle tortilly.


Wrapu vládne fast foodová kuřecí chuť nuget. Těch je tam dostatek. Tři nebo čtyři. Chtěl jsem to počítat, ale nakonec jsem se nechal unášet jednoduchostí a na počty nezbyla mozková kapacita. Každopádně nuget je tam dost na to, aby byly ve většině kousnutí. Kromě nuget jde krásně cítit i zelenina. Salát i rajčata. Rajčata mně překvapily svoji celkem silnou rajčatovou chutí. Všechno to krásně dokresluje majonéza. I tu tortillu ucítíte.

(N jako nugety)

Recenze působí celkem kladně. Aby ne. Dostanete přesně to, co čekáte. A vlastně ještě víc, protože těch pár surovin k sobě až neuvěřitelně pasuje a chuť nuget umí příjemně překvapit. Problém je, jak už to u BK bývá, cena. Já koupil dva Nugget Wrapy za 120 korun díky kupónu v aplikaci. Ale jakmile dojdou zásoby nuceně pobitých kuřat a cena se dostane na standardních 100 korun za kus, tak bude zle. 60 korun za jeden je cena slušná a když sníte dva, tak se celkem slušně naobědváte. A troufnu si tvrdit, že v rámci možností i celkem zdravě (určitě pak na fast foodový poměry). Pokud bych ale měl za tenhle wrap dát stovku, tak to ne. Za ty peníze nestojí ni náhodou. Ale pokud Nugget Wrap najdete v kupónech, nebojte se je použít. Třeba vás příjemně překvapí. Jako mě.

Žádné komentáře:

Okomentovat