čtvrtek 12. března 2020

Bavorák, Bageterie Boulevard

Když jsem v minulé recenzi psal o suchým jaru, tak to byla sranda. Ne návod, pánové z krizovýho štábu. No nic. Food courty si dávají na chvíli pauzu a v centru Ostravy tak zůstane otevřený jen KFC. A na Porubu kvůli Maestru jezdit nebudu. Takže suchý jaro bude sušší, než by kdo čekal. Jako malou náplast nabídnu recenzi na Bavoráka od Bageterie Boulevard. Je to limitka, která už má po svým limitu, takže recenze úplně na prd a zbytečná jak salátový bary.


Echt Bavorák Schmeckt Gut! Ja! Bavorák už tu jednou byl. V menší verzi, ale byl. Recenzi z roku 2016 najdete tady. V podstatě celkem dost srandy za pár korun. Velkýmu bráchovi téhle srandy jsem tak nemohl odolat. Složení je až brutálně jednoduchý. Bavorská sekaná, okurky, hořčice, bageta, tečka.


Začněme sekanou. Sekaná byla studená, málo opečená a chuťově dost otřesná. Minule tam byl solidní průměr se sýrem. Taková ta klasická bavorská sekaná. Žádnej zázrak, ale zázraky člověk nečekal. A teď? Jakási lepivá hmota, ve které je víc mouky než kuřecího separátu. Chuť dohnaná kdoví čím. Pořád mám rád junk food a pořád si rád dopřeju levnej tlustej párek. Nebo slovenskej točenej za 60 za kilo. Ale tahle sekaná, ta byla ještě o třídu níž. Od BB jsem čekal víc.


Okurky překvapily mile. Byly to takový ty naprosto klasický český nakládačky, který zná každej z nás. Na chlebíčkách, ve vlašáku, jen tak k pivu. V bagetě jich byla spousta a co se okurek týče, tak tam si není na co stěžovat. Byly akorát kyselý, akorát sladký, krásně křupaly. Klidně bych si je koupil na doma.


Hořčice byla hrozně zvláštní. Pořád jsem přemýšlel, proč a jak. Barva je jasná. Žlutá jak ranní moč po transplantaci ledvin. Ale bylo tam něco víc. Šílená sladkost a pak mi to došlo. Med. Tohle byla klasická medová hořčice. Prve mi myšlenky cestovaly v mozku zleva doprava a zprava doleva ve snaze pochopit, proč někdo cpe medovou hořčici k sekané a kyselým okurkám. Mimo jiný jsem si vzpomněl na můj krásný pokus Leberkäs-Krapfen. No a doma při pročítání starých recenzí mi došlo, že stejnou hořčici tam dali i minule. Že se tam nehodila jsem psal minule a napíšu to i teď. Ta přeslazená medová hořčice se tam nehodí.


Pečivo jako takový bylo v pohodě. Celkově tak dostanete kopu dobrých okurek, přeslazenou hořčici a sekanou pochybné chuti, původu i teploty. I kdyby tahle bageta byla ještě v prodeji, centra byly otevřený a cena byla krásných 70 korun (což byla), tak ji nedoporučím. Na téhle sekané si člověk prostě nepochutná.


Schmeckt es gut? Nein. Příště prosím pokus o restart Vídeňáku. Ten by ve velké velikosti mohl být více než epesní.

Žádné komentáře:

Okomentovat