úterý 16. srpna 2022

Vosí Špizza, Vosíme

Pizza pizza pi-zza! Pizza pizza pi-zza! Čeho se na světě sní denně 30 miliónů a 1,26 miliónů každou hodinu? Pizz! Pizza pizza! Co mají děti na světě nejradši? Někdo si zjevně myslí, že kapelu Mirai a nugetky od McDonald's, ale ona to bude pizza! A protože i já rád pizzu, tak si teď budete muset přečíst recenzi na další kousek od Vosíme.

 
Ochutnal jsem něco, co by si nejspíš většina dětí neobjednala a nejspíš ani nikdo z kapely Mirai. Vosí Špizzu. Smetanovej základ, mozzarella, listový špenát, anglická slanina, vejce a česnek. Kombinace, co se pizz týče, asi zvláštní, ale z kuchařskýho hlediska docela v pohodě. Smetana, špenát, česnek a vajíčko, to je klasická kombinace. A slanina k tomu? No proč ne.


Dovezená pizza dokonce vypadala skoro jako na promo obrázku. Vyblitých barev na mojí fotce z čínskýho šmejdofonu si nevšímejte. Halt ne každej pere v Perwollu, jako členové kapely Mirai. Pizza měla všechno a hlavně všeho akorát. Slaniny akorát, špenátu akorát, česneku akorát, sýru akorát. A to jsem moc rád. Třeba množství česneku je celkem těžký odhadnout. Ve Vosíme se jim to povedlo. Česnek jste občas ucítili a přesto nepřebíjel zbytek. Špenátu bylo taky akorát tak, aby to zvládli i jedinci, pro který je špenát až moc zelenej. Špenát byl listovej, lehce spařenej, žádná mražená kejda. Čiže ta nejlepší variace špenátu. Vajíčko bylo udělaný tak akorát, abyste se nemuseli bát druhýho dne. Slaniny akorát, byla dobrá, vypečená, dodávala pizze ten správnej šmrnc. Sýr byla mozzarella, jak má být a bylo ji akorát tak, abyste nejedli sýrovej šourek kalorickej jak Mirai menu. A nahoře oregáno. To by na dobré pizze nemělo chybět.

Samotný těsto je pak takový to spíš americký než italský těsto. Sice tenký, ale víc gumový než křupavý. Těžko soudit, jak by vypadala pizza nebýt dovozu. Každopádně od pizzy z krabice bych lepší těsto ani nečekal. A ta největší pecka. Pecka, kterou jsem si pochvaloval už minule. Jejich česneková omáčka, kterou vám k pizze dají "zadarmo". Krásně česneková omáčka s geniální konzistencí je přesně to pravý, co vás zbaví jindy nudných okrajů těsta. To dělá z pizzy dvojitý potěšení. Vynikající střed a snad ještě lepší okraje s omáčkou. Prostě pecka.

Tahle pizza mi sedla. Lehká kombinace, zajímavá, netradiční, dobře vyvedená a s omáčkou navrch. Cena trochu ustřelená. Asi žiju v minulosti, ale 199 za klasickou velikost pizzy bez nějakých vysoce exotických a zahraničních surovin mi přijde docela dost. Každopádně pokud máte na podobnou kombinaci chuť, asi tu cenu budete muset překousnout. Ony ty ceny ustřelily všude. Cena benzinu a základních surovin ve světě už padá, tak snad brzo svitne na lepší časy. Do té doby můžu Vosí Špizzu doporučit. Pokud máte rádi smetanový základy a špenát, asi těžko najdete nějakou lepší variantu.

2 komentáře:

  1. Nedá mi to, ale opět musím napsat komentář - rovnou double.

    Kapela Mirai mě taky neskutečně se*e, teda pardon kakinká. Jednou jsem byl nucen doma něco kuchtit delší domu v kuchyni, tak jsem si řekl, že si zapnu rádio - byla tam zrovna nějaká hitparáda nejhranějších písní v českém éteru a ty vo*e, tady od těch teploušků tam hrály čtyři písničky z deseti. Nejhorší na tom je, že jsou od nás z Moravskoslezska. Mirai z F-M a další nechutná hovínka Kryštof v čele s Krajočokem :-D z Havířova. Jak moc Čechy nemusím a jsem hrdý na to, že jsem ze Slezska, tak pořádnou muziku jim může teda člověk závidět - viz. tvrdý sever Čech a Rumburk - Řezník!

    Tím se dostávám k druhé části vylití svého srdíčka na tomto legendárním teplém LGBTabcd+++ blogísku :-D a to jsou ceny! Už to je pár let, co jsem koupil barák v Sudetech a odstěhoval se ze svého rodného Karvinska 100 km daleko. Když jsme se tu přestěhovali, tak jsme celkem nevěřili cenám služeb. Vzpomínám si, jak jsem si nedůvěřivě dával místní žampionovou pizzu (btw je fakt top5, co jsem kdy měl) včetně dovozu domů a obalu za 94 Kč. Nyní je už za neuvěřitelných 114 Kč a ještě se mi naposledy majitel omlouval, že už to musel zdražit, aby to pro něj mělo ještě smysl. Zdůrazňuji včetně dovozu po městě a krabice! No a o víkendu jsem byl u prarodičů na Valašsku v Rožnově - žampionová pizza v restauraci, kde odpadají náklady na krabici a naftu, tak za 169 Kč. Radegast 10 za 36 Kč. Ceny jako z jiné planety.

    Takže sečteno podtrženo, prostě záleží na kupní síle, která je na Valašsku asi někde jinde než v Sudetech. Tam by mi ani dvě stovky nestačily na pizzu a jedno pivo a u nás za ně dostanu k té pizze tři desítky a ještě i na tuzér zbyde ;-)

    Jj, tenhle svět už asi není pro nás staré, co máme rádi holky a pivko, místo kluků a koktejlíků... :-(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hele já proti Mirai ani LGBTQ+-10dkg nic nemám. To jen tak, než mě někdo tady osočí z transfobie a už nebudu moct nikdy kandidovat na prezidenta ČR. A já bych se hrozně rád vozil v letadle s plošinou. Srandu si dělám ze všeho. Ze sebe, z tlusťochů, z levičáků, z pravičáků, z Maďarů, ze slovenských Maďarů, z Haliny a příště to schytá třeba Santa Claus. Ale jakmile jsem viděl tu reklamu v telce na Mirai menu, tak to halt nešlo jinak. :) Co se jejich hudby týče, tak tam souhlasím s tvým zjevně oblíbeným Řezníkem. Kdykoliv si zapnu v autě rádio, tak se mi z toho chce zvracet. Ale beru to tak, že už halt nejsem cílová skupina ani McDonald's, ani rádií, a nejspíš už vůbec ničeho. To asi tak nějak přichází s věkem... :) Muziku si musím nahrát na flešku svoji, rádio zapínat s obezřetností a starej dobrej ležák si taky dám vychladit sám, aby na mě náhodou někde nevybafnul Sour Pale Ale jako minule. Sice fajn, ale po druhým kousku bych se pozvracel víc jak z toho rádia.

      S tou kupní sílou to máš pravdu. Ale tak když sem tuhle viděl finalistu gastrofestu v Osoblaze "guláš mez míchání", tak někdy si za to pivo a pizzu radši připlatím. Já to měl naopak. V Sudetech sem vyrůstal, takže normální město si teď celkem užívám... A cenu točenýho neřeším, protože se na něj dostanu párkát do měsíce a stejně už prd vydržím. :)

      Odkaz na guláš přikládám, kdyby tě náhodou minul. Ale něco mi říká, že se stejně objeví i na blogu. :)
      http://www.osoblazsko.com/wp-content/uploads/2013/04/Gulas-bez-michani.jpg

      Vymazat