úterý 28. července 2020

McRoyal s extra slaninou, čedarem a jalapenos, McDonald's

Dlouho předlouho na nás, urputný novinkochtíče, McDonald's prděl z vysoka. A když už pořádný novinky předvede, tak jim po dvou týdnech dojdou suroviny. A přesto našli způsob, jak mě tam donutit vejít a utratit peníze. Skleničky stranou, ty teď nemyslím. Pokud čtete občas novinky v okýnku napravo, tak víte, že už nějakou chvíli jdou upravovat v klikacím panelu téměř všechny sendviče z nabídky. Snad jen Big Mac zůstal ušetřen. A tím upravovat nemyslím odebrat suroviny, ale nějaký i přidat. U každýho sendviče se liší, takže si to musíte projít sami. Buď přímo na pobočce nebo to jde prý i na Dáme Jídlo. Já mám rád vůni přepálenýho oleje, takže já si to tam šel prubnout osobně. No a vylezl z toho McRoyal s extra slaninou, čedarem a jalapenos.


Normálně bych asi nebyl tolik odvařenej z možnosti přidat si pár obyčejných surovin do obyčejnýho burgeru, ale ty dlouhý léta Maester, zprznění srdcovky Big Tasty Bacon, absence bramborových mřížek a spirálek a pouhý slibování rozmanité nabídky novinek člověka vyprázdní. Po těch letech ve mně zůstala díra a tu se teď McDonald's alespoň trochu snaží zaplácnout možností tvořit svoje výtvory. Samozřejmě nelze nezmínit, že z dobroty klaunskýho srdce to nedělá, protože každá extra surovina vás vyjde na extra peníz. V mým případě byla každá za extra desetikorunu.


No co by člověk neudělal pro skleničku zadarmo. Takže jdeme na recenzi. McRoyal jako takovej je vlastně větší Cheeseburger. Chtěl jsem napsat velkej Cheeseburger, ale nemůžu. McRoyal je pořád takový střední tintítko. Pro zajímavost Cheeseburger má 119 gramů a McRoyal 204 gramů. A to není váha masa, ale váha sendviče. Pokud se snažíte žít zdravě a trhat rekordy v tuhosti stolice, tak vás negativně zaujme i obsah vlákniny. V Cheeseburgeru je jí 1,9 gramů a v McRoyal 2,2 gramy. Dost bylo nudné statistiky. Kvůli zdravýmu jídlu lidi do McDonald's opravdu nechodí. Jdeme na chuť.


Chuť, vzhled i vůně byly perfektní. Žádná ze surovin nechyběla. Nevím teda přesně, kolik se má čeho přidávat, ale sýra jsem tam opravdu přehršel, slaniny dva plátky a jalapenos tak akorát, aby si člověk vychutnal i chuť ostatních surovin. A že bylo co vychutnávat. Kombinace sýra, masa a kečupu je natolik silná, že se nezbavíte dojmu, že opravdu baštíte větší Cheeseburger. A na tom není nic špatnýho. Cheeseburgery se baští po celým světě z dobrýho důvodu.


Trošku smutný na tom bylo to, že ta chuť masa pocházela spíš ze slaniny než z hovězího. Samotná hovězí chuť byla obalená sýrem natolik, že se ji nechtělo ven se sýrové peřiny a ozvala jen raz za čas. Slanina to naštěstí vzala na sebe. Hodně se prosadil i ten kečup. Kyselá okurka se taky nenechala zahanbit se svojí hodně koprovou chutí, jak je to u McDonald's zvykem.


No a samozřejmě byly cítit i jalapeno papričky. Ani ne tak jejich ovocnost, jako spíš kyselost a pikantnost. Normálně si baštíte Cheeseburger se slaninou a najednou ucítíte trochu kyselosti a příjemně vás začne pálit pusa. Opravdu příjemně polehoučku. Limita trojky zleva z deseti. Zbytek surovin drží jalapeno hodně na uzdě. Čerstvá cibule je krásnej křupavej bonus, ale chuťově si ji nějak extra nevybavuju.


McRoyal s extra slaninou, čedarem a jalapenos není moc vyladěnej sendvič. Hovězí maso se trochu ztrácí i přes jeho váhovou převahu a kyselý okurky společně s jalapenos taky nejdou až tak extra dohromady. Ale jakožto celek jsem si tenhle burger užil. Užil jsem si ho tak, jako už dlouho žádnej burger od McDonald's. Stačila k tomu jen kopa sýra a slanina. Nevím, jestli je to dobře nebo špatně, ale já jsem za to rád. Když už si nemůžu dát pořádnou novinku, tak si aspoň splácám něco, na čem se nešetří surovinama a na čem vím, že si pochutnám.


Trochu problém pak nastává u placení. Stejně jako Burger King si i McDonald's nenechá ujít příležitost si za změny ve složení nechat pořádně zaplatit. Takže tenhle McRoyal s extra slaninou, čedarem a jalapenos vás vyjde samostatně na krásných 115,- a ve velkým menu (to je to, k čemu teď dostanete skleničku) vás vyjde na 165,-.  Poměr cena/váha je to dost tristní, ale u konkurence by vás podobný tunění vyšlo asi ještě o něco dráž.


Každopádně já si tenhle McRoyal opravdu užil. Spousta sýra, masa, nějaká ta pikantnost, dobrej kečup... Byl to druhý nejlepší McRoyal, co si pamatuju. První je pořád Royal Bacon, ten neporazí asi nic. Na třetí místo bych zařadil McRoyal Hot. A už se nemůžu dočkat, až se pustím do modifikací Fillet-O-Fishe. Toho mám rád, ale půl plátku sýra by opravdu chtělo změnu.

PS: Pokud jste přišli na nějakou opravdu ultimátní nebo jen šílenou kombinaci, dejte vědět. Rád vyzkouším. :)

2 komentáře:

  1. Ultimátní asi ne, ale pro mě je klasika Big Tasty bez rajčete, extra sýr a 2 plátky slaniny. Rajčata nemůžu a sýr pod i nad masem je pecka. Slaninu netřeba komentovat :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já rajčata miluju a v Tasty jde (pro mě) o nepostradatelnou součást. Ale extra sýr a extra slanina... To stojí za zvážení. :) Díky za tip!

      Vymazat