čtvrtek 30. července 2020

McChicken s extra rajčaty a parmazánem, McDonald's

Nudí vás nudná nabídka u McDonald's? Jak už jsem psal v recenzi tam dule, tak nově si u McDonald's můžete přidávat extra suroviny za extra příplatek do skoro všech sendvičů z nabídky. Kdosi tady na blogu zmiňoval McChicken s rajčetem. To zní tak dobře, že by byl hřích to nezkusit. A proč si rovnou nedat rajčata dvě a k tomu parmazán? Jdeme na recenzi McChicken s extra rajčatama a parmazánem.


Nějak takhle by na něj vypadal promo obrázek, kdyby jim grafiku dělal kůň po operaci mozku. Krása.


Hned na úvod podotknu, že jeden plátek rajčete vás vyjde na pětikorunu, dva plátky na desetikorunu a relativně dost parmazánu taky na desetikorunu.


Uvnitř jsem našel všechno, za co jsem si zaplatil. To vždycky potěší. McChicken si raz za čas dávám normálně. Kuřecí placka chutná jak kuře a obal je akorát křupavej a pěkně opepřenej. K tomu lehká majonéza, salát a nic víc, aby to nepřebilo chuť kuřecí placky. McChicken je jednoduchej a dobře ochucenej kuřecí sendvič. Ale přece jen si člověk občas říká, jestli mu něco nechybí. Že by to něco bylo rajče?


Je to rajče! Už při prvním kousnutí se mi v puse rozlinula klasická pepřová kuřecí chuť s nakyslou majonézou, ale v pozadí se ještě krásně válela ovocná chuť rajčete. McChicken to povzneslo o úroveň výš. Vzhledem k tomu, že salát vám z většiny sendviče stejně vypadne do krabičky, tak rajče je přesně ten kus zeleniny, kterej do McChicken padne jak Halinina pěst na zelinářovo oko. Rajčata si doporučuju připlatit rovnou dvě, ať je máte všude.


Tak moc, jak mě rajčata potěšily, tak moc mě parmazán nepotěšil. Bral jsem ho spíš jako takovej pokus. A k tomu kuřeti by se snad i hodil. Spolu s rajčetem by dodal sendviči krásnej italskej nádech. Ale problém s parmazánem mám v jeho kvalitě. Nebo spíš nekvalitě. Trochu mám pochyby, jestli jsem vůbec dostal pravej parmazán. Sýr byl na plátky. Na plátky, který se moc nelámaly tak, jak to parmazán dělá. Na plátky, který po parmazánu voněly jen lehce, spíš ve vůni připomínaly uleženej eidam a to nejhorší byla chuť. Deset procent parmazánu, devadesát procent nakyslýho eidamu. Co je špatně?


Dostal jsem snad nějakou náhražku? Dostal jsem zkaženej parmazán? Moc se mi nechce věřit, že by tohle McDonald's odebíral jako parmazán a s klidným svědomím to ládoval do sendvičů svých zákazníků. Suroviny si McDonald's míval ve zvyku hodně hlídat. No nevadí. Pokud jste fandové italských tvrdých sýrů, parmazán od McDonald's raději vynechejte. Ať nejste zklamaní jako já. A je to škoda, protože k tomu kuřeti by se fakt hodil.


I tak jsem ale hrozně rád, že jsem tenhle sendvič ochutnal. I přes pochybnej parmazán jsem si na něm pochutnal a hlavně jsem objevil nádheru v podobě kombinace klasické chuti McChicken a svěžích rajčat. Až mě příště chytne chuť na McChicken, dva extra plátky rajčat budou jasná volba.


Cena McChicken bez modifikací je 85 korun. Dva plátky rajčat plus deset (přidávají se po jednom za pětikorunu). Celkem dost parmazánu, bohužel pochybné kvality, dalších deset korun. K tomu si vezměte veliký McMenu a jste na krásných 155-ti korunách. Pokud vynecháte parmazán, tak se dostanete na 145 korun a celkem slušně se najíte, pochutnáte si a ještě dostanete skleničku. Za mě proč ne. CBO to není, ale chuť na kuřecí zažene určitě.

1 komentář:

  1. McChicken s rajcinou si uz roky davam v rakuskom McD, je to super kombinacia. Ak uz do toho davat davat syr, mne sa zda vhodnejsi chedar ako parmezan.

    OdpovědětVymazat