sobota 26. října 2019

Mushroom Swiss Chicken, Burger King

Mushrooms & Swiss Cheese

Jak poznáte, že se blíží Vánoce? První, nepříjemná a zelená vlaštovka to začne oznamovat už nějaký tři měsíce předem. To vás dostane do deprese, protože už pomalu nestíháte počítat neteře a synovce a NERF pistole jsou čím dál tím dražší a dražší. Na druhou stranu se ale blíží Sýrová sezóna a to je fajn. Jediná repetitivní akce od McDonald's, na kterou se těším i po letech. Bylo jich víc, ale 1955 a CBO o svoji pravidelnost přišly. A tak tu zůstala jediná, rezatá, bramborovo-sýrová jistota. Novodobý symbol Vánoc, Swiss King. Svoje místo na slunci se ale každoročně snaží najít i Burger King, kterej nám taky každej rok přináší sýrový dobroty. Letos dřív než pod stromeček. Inu kdo dřív přijde... Tak si jdeme zrecenzovat Mushroom Swiss Chicken dřív, než začneme kacířsky přemýšlet, co vlastně mají Vánoce společnýho se sýrem...


Nějakej Swiss Beef nebo Swiss Chicken mě samozřejmě do Burger Kinga nepřitáhl. Šel sem tam z jednoho sprostýho důvodu a tím byly bramborový mřížky, který si tam můžete dočasně zase objednat. Konkurence to s bramborovým finger foodem vzdala úplně, takže Burger King má volný pole. A co k mřížkám? Původně jsem si zamýšlel objednat Mushroom Swiss Beef s jedním masem. Bohužel to nešlo. Leda si objednat promo Double Mushroom Swiss Beef bez jednoho masa, ale za cenu double. Ve sportce jsem pořád nevyhrál, extra omáčku jsem sebou neměl a dávat čtvrt tisíc za oběd ve fast foodu se mi taky nechtělo, takže nic. Have it your way prdlajs. Kombinace kuřete, sýra a hub ale taky nezní špatně, tak jdeme na to.


Po několika minutách slastnýho rozjímání nad parádníma bramborovýma mřížkama, ke kterým vám v menu dá Burger King zdarma omáčku, můj zrak spočinul na sendviči. Celkem vysokej, velký kuře, dobře vypadající houska, dost sýra, dost hub, salát, majonéza. Jo proč ne. Jednoduchá kombinace, na kterou se člověk i celkem těší.


Nosem jsem z burgeru zaregistroval něco zvláštního. A byl to sýr. V Burger Kingu si nepamatuju, že by někdy dávali výrazný sýry. Tentokrát to vyšlo. Měl silnější sýrovou vůni s nádechem takovýho toho švýcarskýho smradu. Lehkým nádechem, ale byl tam. Chuť byla plná a smetanová. Rozhodně to nebyl ten nejlepší sýr, jakej jsem kdy ve fast foodu měl, ale byl pro mě příjemným překvapením. Tak moc jsem se soustředil na houby, že jsem zapomněl, že Mushroom Swiss Chicken má v názvu i Swiss. Zaslouženě.


Podle obrázků vám musí být jasný, že zasloužený je i přídomek Mushroom. Hub tam bylo jako po dešti. Byly všude a byly (většinou) dost výrazný. Trochu zklamáním pro mě byla jejich forma. Podle promo obrázku jsem se těšil na žampióny v nějakým sliznatým sosu, ale dostal jsem spoustu sušších, nejspíš hříbků. Nebo směsi hub, ve které byly nepochybně zastoupeny i hříbky. Některý houby neměly skoro žádnou chuť, některý pak v sobě měli tu typickou hříbkovou. Blbě se kousaly, takže vám většinou v puse skončil celej plátek houby. No díky jejich množství to až takovej problém nebyl. Celkově houbovou část sendviče hodnotím kladně.


Další surovinou na holení je kuře. Z toho jsem odvařenej nebyl vůbec. Někdy mi kuře od Burger Kinga chutnalo víc, někdy míň, takže jsem zázrak nečekal. Ale dostal jsem přesolenou kuřecí perdu do ledvin. Jestli to byl obal nebo samotný maso nevím, ale po zakousnutí jsem ucítil dvě věci. Sůl (sedmdesát procent) a nepřirozeně silnou kuřecí chuť (třicet procent). Jak se vyrábí chuť soli tak nějak tuším, ale jak vyrobili tu chuť kuřete, to radši nechci vědět. Když si doma zabijete slepici a sníte ji ještě tu samou hodinu, tak nebude mít tak silnou chuť. No pokud vám nejsou proti srsti různý dochucovadla, chemie a při čištění zubů polykáte pastu, tak vás tahle silná umělá kuřecí chuť asi nepřekvapí. Já osobně preferuju víc autentický suroviny. Ale jsme ve fast foodu zaměřeným na hovězí, takže OK.


Zbytek byl jen křoví. Salát, majonéza, houska. Majonézy bylo dost a sendvič klouzal do útrob jak měl. K houbám se majonéza překvapivě celkem hodila. Salát chuťově přes houby asi moc nepostřehnete. Houska držela tvar skoro do konce. Byla posypaná kukuřičnou moukou, chuťově neutrální, proč ne. Celkově po zakousnutí ucítíte přesolený pochybný kuře, houby, majonézu a v pozadí zajímavej sýr. V tomhle pořadí. Pokud máte rádi houby a pochybný kuřecí mražený výrobky, Mushroom Swiss Chicken vás nezklame. Já osobně jsem ho zbaštil s radostí. Najdete lepší kousky v nabídce, ale jsem rád, že jsem ho vyzkoušel.


Horší už je to s placením. Nucenou hovězí dvojitou variantu radši ani nebudu komentovat. Ale ani ta kuřecí není nějak rozumě naceněná. Samostatný sendvič stojí 149 korun a v menu 209 korun. Pokud si místo hranolek dáte fantastický, božský a superiorní bramborový mřížky, dáte za menu 229 korun. Jako 229 korun není málo za pár ohřátých polotovarů. Za ty peníze Mushroom Swiss Chicken upřímně nestál. Ale ty mřížky, ty mřížky... mňam.

2 komentáře: