sobota 21. září 2019

Double Angry Bacon King, King Fries se slaninou a sýrem, The Baconist, Burger King

We Love Bacon

Go vegan! Go vegan? Ne? Nikdo? Tak nic. We Love Bacon? Jóóó? Jóóóóó! Jó to zní líp. Přidejme se k naším bratrům z PETA (People Eating Tasty Animals) a jdeme na slaninový hody. První přijde na řadu recenze na Double Angry Bacon King, následovat bude recenze na King Fries slanina a sýr a jako dezert si dáme recenzi na zmrzlinu se slaninou. Jen než začneme, tak prosím o minutu ticha pro mojí stravenkovou kartu, která utrpěla nezvratný škody...


Tak minuta skončila, jdeme na to. Angry sendvičů jsme u BK už měli spoustu včetně jejich krále Angriest Whoppera. Jedná se o ostřejší verze klasiky. Double Angry Bacon King obsahuje dva plátky hovězího, pár plátků sýra, jalapeno papričky, smažený cibulový kousky, slaninu, kečup a majonézu. To všechno si lebedí ve slaninové housce. Kombinace ne až tak neobvyklá, ale o to víc jsem se na ni těšil.


Houska je konečně celkem slušná. Ne jak ta laciná špína z posledního Double Bacon Kinga. Teda co se těsta týče. Je měkoučká, nadýchaná a nerozpadá se. Chuťově je šíleně sladká, jako vánočka, ale na to jsem si už tak nějak zvykl. Co mě ale zklamalo byly kousky slaniny. Jejich menší počet bych přes srdce ještě přenesl, ale ta chuť. Ta byla jak z loňskýho výprodeje. Vlastně ani nechutnaly po slanině, ale spíš po igelitu s příměsí pečiva. Bleh. Pokud je ale nebudete vyrýpávat a jíst samostatně, tak vám až tak zavazet nebudou. Jejich chuťová síla je naštěstí minimální.


Maso je klasika od Burger Kinga. Chuť grilu pochybnýho původu, ale pokud vám sedí, určitě si pošmáknete. Jen začínám být lehce rozladěnej z jejich tlačení na double verze sendvičů. Za mě extra plátek masa ve fast foodech za to prostě nestojí. Maso je suchý a další plátek sendviči rozhodně neprospěje. K tomu cena vzroste raketově nahoru. Takže zaplatíte víc za sendvič, kterej je vlastně horší než single verze a jediný plus je v tom, že se zalepíte do noci místo do večera. Za mě tohle není ideální cesta a příště si řeknu o sendvič s jedním plátkem místo dvou. Snad se upraví i cena a člověk nedopadne jako s šíleným naked sendvičem u konkurence.


Sýr byl celkem fajn a bylo ho dost. Jalapeno papričky dneska asi nemá cenu moc představovat. Takový lehce až středně pálivý kousky, kde angry pocit sendviče spíš dodává množství papriček než jejich samotná pálivost. Smažený cibulový kousky byly super. Sice jich tam bylo pár, ale byly krásně cítit i ve spojení se zbytkem sendviče a patřily k tomu lepšímu, co si do burgeru můžete nacpat. Slanina byla na můj vkus až moc vypečená, ale chuťově špatná nebyla. Hodně uzená. A množství by potěšilo nejednoho majitele prášků proti dně.


Do teď by z toho mohl být celkem fajn sendvič. Nohy mu bohužel podrazily omáčky. Majonéza a kečup. Kombinace možná ne až tak špatná, ale množství bylo na dvojitý maso tristní. Člověk si připadá, jako kdyby se snažil plavat ve vaně. Máte rádi to maso, máte rádi tu slaninu, ale prostě ne a ne si to užít. Všudypřítomná suchost vás bude otravovat víc než bych kdy komu přál. Stejně jako u Double Cheddar Beef. Burger King ty svoje dvojitý verze prostě neumí. Přitom by stačilo vzít tu pixlu s omáčkou a pořádně to pocákat.


Já si toho suchoje vzal domů a pořádně mu naložil. Věrní čtenáři a lidi schopni dvakrát otočit kolečkem na myši určitě poznají omáčku. A musím říct, že pak byl Double Angry Bacon King naprosto fantastickej. Štavnatá chuť, která vám otevře pohárky a polechtá tak, že se vám chce tancovat na stropě. Bohužel si k tomu člověk musí dopomoct sám a to je za 189 korun (!) samostatně (!) a za 249 (!!!) korun v menu sakra, sakra málo.


Takže za tuhle pálku dostanete suchej dvojitej sendvič. S vlastní omáčkou dobrej, jinak nic než průměr. Za cenu, která už s klidem předčí ceny lepších burgráren. A nedostanete ani Angus. Jen dva plátky obyčejnýho masa. Asi musím odejít z IT a najít si něco, kde si vydělám víc, protože podobný ceny za burger ve fast foodu opravdu přestávám chápat. S takovou by se měli nový pobočky Burger Kinga otevírat u poboček Kamali, kde vám půjčí tak výhodně, že z toho roztancujete půlku tramvaje po cestě z Burger Kinga na úřad práce... Kdyby se jeden plátek masa dal pryč a cena klesla o 40 korun, byl by to celkem slušnej sendvič...


Když už pácháte vraždu tvrdě ukrytých stravenek, tak nesmí chybět příloha v podobě King Fries se slaninou a sýrem. Jsou to v podstatě hranolky se sýrem a slaninou. Přesněji (a aby recenze i k něčemu byla) se sýrovou omáčkou a namletou slaninou. Sýrová omáčka je takovej ten skoro umělej čedar. Moc ho tam není, hned zaschne a ztvrdne a rozmočí hranolky. Chuťově v pořádku. Slanina je namletá, uzená, je ji tam lehce podprůměrně a když ji máte v puse, s přehledem přebije jak chuť sýra, tak hranolek. Hranolky pod nánosem přestanou křupat a pokud se přímo nevyžíváte v kanadské úchylárně zvané poutine, tak vás tyhle hrancle asi ze židle nezvednou. Cena 59 korun. Znova si je dávat nebudu. Konkurenci se povedli o něco málo víc.


No a konečně jsme u dezertu. The Baconist. Smetanovo-lehce-vanilková zmrzlina s karamelovou polevou uvnitř a kouskama slaniny nahoře. Že kombinace sladkýho a slanýho funguje, na to přišli už naši rodičové při legendárním objevu kuřecího se sýrem a broskví, jenž se dodnes nestihl vymýtit z restaurací. Tady tohle funguje ještě o chlup líp díky opravdu sladké zmrzlině a opravdu slané slanině. Já rád obojí, takže mi to chutnalo. Slabší povahy se možná znechutí, ale chutná to přesně podle toho, co máte zrovna v puse. Já si osobně nejlíp vychutnám linecký s marmeládou jen pokud je na tom salám, takže tahle zmrzlina mě nějak nešokuje. Samotná slanina byla trochu víc připečená a chuťově místy až hořká. Zmrzka byla fajn a karamelová část byla vynikající. 49 korun za ochutnání stojí. Jen nečekejte žádnou vědu, ať nejste zklamaní. Slaninová poleva by byla větší pecka.


Toť vše k slaninovýmu šílenství. Burger by to chtělo buď pořádně naložit omáčkou a lehce zlevnit nebo dát pryč jedno maso a hodně zlevnit. Na hranolkách mohlo být víc slaniny a na omáčce (když už tam nemůže být strouhanej sýr) by se taky dalo zapracovat. Zmrzlina je celkem fajn svěží vítr a dobrý reklamní promo. Snad se ale Burger King uklidní a nebude po mě za další sezónní promo burger chtít ledvinu...





Žádné komentáře:

Okomentovat