středa 23. října 2019

Palouk burger, Palouk, Ostrava

Ne často se otevře nová restaurace blízko centra Ostravy. Ne často je to restaurace s celkem slušným menu. Ne často je to restaurace od lidí z úspěšné porubské restaurace Sbeerka. A ne často do takových vlítnu chvilku po otevření. Tentokrát jsem se ale nechal přemluvit a navštívil restauraci Palouk kousek od Komenského sadů. Na stolech mají lístečky, že začínají a žadoní o zpětnou vazbu, aby mohli být lepší a lepší. Celkem sympatický. Tak tady je jedna moje do sbírky.


Bod číslo jedna. Nedávejte zákazníkům spálený housky. Normálně bych to vrátil, ale pokud je kousek od Přívozu někdo tohle schopnej někomu dát na talíř, tak jsem to radši oloupal a snědl. Nerad bych měl v nové verzi napliváno.

Bod číslo dva. Nedávejte lidem spálenou slaninu. I když tohle mě zrovna až tak netankovalo. Slaninu já sním v každé formě. I uhelné.

Bod číslo tři. Když napíšete sezamová houska, dejte tam alespoň jedno semínko sezamu.

Bod číslo čtyři. Když napíšete medová cibulka, někde v tom sendviči by se měla objevit medová cibulka.

Bod číslo pět. Obří kousky salátu pod masem způsobí jízdu obsahu vnitřku sendviče podobnou jízdě bobu na zimní olympiádě.


Ale abych jen nekritizoval. Houska, kdyby nebyla spálená a nechyběl na ni sezam, by byla celkem fajn. Chuťově to bylo jedno z těch lepších pečiv. Maso bylo medium, namletý akorát, dochucený bylinkama a nebylo špatný. Sice mohlo být o chlup šťavnatější, ale rozhodně jsem měl i horší masa v burgeru v Ostravě. A že jich bylo... Čedar byl krásně hutnej a kvalitní. Omáčka ze sušených nakládaných rajčat s kapary chutnala jak obyčejná majonéza s trochou sušených rajčat, ale nakonec proč ne. Omáčky bylo dost (to si myslím dost zachránilo situaci). Plátek rajčete byl jako z obrázku.


Bohužel můžete mít slušný maso, ale pokud chybí suroviny (cibulka, sezam), další suroviny jsou spálený (houska, slanina), tak hostovi úsměv na tváři nevykouzlíte. A nezachrání to ani opravdu dobrej coleslaw a fantastický (!) hranolky. Tady si dal někdo záležet se skladbou menu, ale někdo další to zjevně tak úplně nezvládl. Tak snad tahle zpětná vazba pomůže. Ani číšník neměl odvahu se zeptat, jestli mi chutnalo. I když bylo poznat, že to původně zmýšlel... Cena 215 korun. Kdyby to bylo připravený tak, jak se patří, byla by to pecka. Takhle jsem se sice najedl, ale za dobře utracený peníze to rozhodně nepovažuju... Tak třeba příště. Pivo mají dobrý.

Žádné komentáře:

Okomentovat