středa 12. června 2019

Krava-shi, McDonald's

Asie v Meká-chi!

Je na čase zkompletovat asijskou nabídku u McDonald's. Po nevydařeným Kreveta-shi a celkem vydařeným Kuřecí-mo tu máme další názvovou ujetinu a sice Krava-shi. Mimochodem chtěl jsem ho zkusit i v kombinaci s extra sýrem a extra krevetama, ale nějaký mocipán ve vedení rozhodl, že krevety půjdou cpát jen do extrémně hnusné černé housky. Bohužel pro nás všechny. Místo bujaré duorecenze nás tak čeká obyčejná a nudná recenze jen na Krava-shi tak, jak byl zamýšlen a na promo fotky vyfocen. Škoda. Ale netřeba plakat nad rozpadlou růžičkou brokolice. Jdeme na to.


Krava-shi obsahuje hovězí maso, salátový okurky, salát s mrkví, bílou čerstvou cibuli, sezamovou omáčku a honey mustard omáčku. To všechno je v experimentální bíle housce.

Nejvíc čtenáře bude zajímat asi houska. Je to stejná hrůza jako ta černá? Není. Ta bílá je dost dobrá. Dokonce možná o něco lepší než jejich klasický housky. Nepřišla mi tak sladká a byla lehčí. Barvu docílili prý nižší teplotou při pečení. Co je na tom pravdy netuším a upřímně je mi to i celkem buřt. Hlavní je, že bílá je lepší než černá. Transparenci International, Romeu, ostatní osvětové organizace a paní Šabatovou, nepochybně věrnou čtenářku tohoto blogu, ujišťuju, že lepší hodnocení bílé od černé opravdu není založený na nějakých předsudcích. Předsudky mám jen a pouze k zelenině.


A naštěstí žádný z předsudků se tentokrát projevovat nemusel. Salát s mrkví, nebo jak ho vznešeně nazývá McDonald's, "Mix salát", je super. Svěží větší kousky zelenýho, něčeho fialovýho a občas zahlídnete oranžovou. Děti mají radost, ženy mají radost a tím pádem všichni, včetně mně, můžeme mít taky radost. Volbu salátu chválím. Z čeho budou mít ženy menší radost je bílá cibule, ale já bych se ji nevzdal. Celkem se tam hodí a společně se silným kombem omáček dodá sendviči potřebnej švih. Jen její množství by mohlo být větší. V mým sendviči byly tak dva kroužky cibule, což je škoda. Víc cibule prosím.


Co jsem ale pořád moc nepochopil jsou salátový okurky. V Krava-shi máte tentokrát rovnou tři opravdu tlustý kolečka, takže horní část sendviče se vám zaručeně zkusí podívat daleko od části spodní. Pokud jste v pobočce starýho střihu, tak máte papír, kterej vám to zachytí. Pokud jste v pobočce novýho střihu a svůj burger máte na tácku, tak se připravte na pořádnou jízdu vnitřností sendviče a následný znovuskládání. Být ty kolečka tenčí, tak se to možná nestane. Okurky jsem se snažil držet v sendviči, takže se i celkem dost prosazovaly v celkové chuti. Dodávaly, stejně jako v ostatních asijských sendvičích, jistou exotickou příchuť nádražního hladovýho okna. Přijal jsem je s respektem a pochopením, ale příště už prosím novinky bez salátových okurek...


Ještě jsem nepopsal ani maso. No jestli jsem mluvil o nudné recenzi, tak maso se k ní náramně hodí. Suchá placka krávy. Celkem dobrá, ale ta suchost je znát a nebýt tam tolik zeleniny a dvě omáčky, tak do stropu skákat nebudete. Nemůžu si pomoct, ale ještě tak rok zpátky mi maso od McDonald's přišlo šťavnatější. Poslední kousky, co jsem u nich měl, šťávu neviděly snad ani před zmražením. Takže maso taková fast foodová klasika. Neurazí, ale ani nenadchne. V době vzrůstající konkurence (mrk mrk na Punk Food) to může být brzo dost málo.

A na konec to nejlepší. Omáčky. Sezamová omáčka od McDonald's je naprosto boží. Alespoň mě opravdu sedí. Má silnou, nefalšovanou, intenzivní a exotickou chuť sezamu. Možná si ji budete pamatovat z krevetovýho McWrapu, kterej byl neméně boží a to i právě díky omáčce. Bohužel si do Krava-shi nemůžete krevety z Kreveta-shi přidat, což je vzhledem k tomu, že jsou v nabídce a stačilo by jen trochu upravit software objednávacích panelů, naprostá hereze. Samozřejmě si můžete koupit ty obalovaný finger food krevety a do Krava-shi si je narvat. Ale i tak je to zabitá příležitost. Trochu víc kreativity a volné ruky by neuškodilo. Zato si to Krava-shi můžete přidat třeba Jalapeno papričky... Kdo o tom rozhoduje?


No a další omáčka je Honey Mustard neboli miláček-medíček hořčice (taky umím vymýšlet blbý názvy McDonalde!) :). Tu fanoušci nezdravýho stravování znají, protože ji McDonald's posledních pár let používá dost často. Je sladká a hořčicová a sama o sobě tak lehce nadprůměrná. Ale v kombinaci se sezamovou omáčkou se až nebezpečně doplňujou. Sladká a lehce pikantní chuť se k silné chuti sezamu opravdu hodí a kombinaci omáček hodnotím hodně dobře. A celkem závidím tomu, kdo má vymýšlení kombinací omáček na starosti. Takhle si s tím vyhrávat musí být super zábava a když se k tomu ještě povede výsledek, tak to musí být parádní šichta.


Celkově během pozřívání Krava-shi ucítíte hovězí maso, salátový okurky, kombinaci silných omáček a občas salát nebo housku. Pokud máte hodně cibule, tak nejspíš ucítíte i tu. Taková celkem vydařená kombinace, která vás ze židle určitě nevystřelí, ale dovolí vám si sendvič v klidu vychutnat. Z šedýho průměru tak Krava-shi dostane spíš povedená kombinace omáček než bílá houska. Za mě je to nadprůměrnej kousek a pokud máte chuť na krávu od zlatých oblouků, tak Krava-shi stojí za ochutnání. Cena je 119 korun samostatně a 159 korun v menu se skleničkou. Tuhle cenu obhájí snad jen ta sklenička, protože sendvič je to velikostí ne o moc větší než McRoyal, takže poměr cena výkon bohužel dost pokulhává. I tak ale za to ochutnání stojí.

PS: A jestli chcete můj osobní žebříček asijských týdnů, tak na prvním místě to bude Kuřeci-mo, pak Krava-shi, linoleum, výplň žíněnky na severočeské základní škole a pak Kreveta-shi. Ta houska je opravdu ryzí fail a zajímaly by mě statistiky, kolik lidí si na Kreveta-shi zašlo víc než jednou. Celkově se mě ale tyhle asijský týdny hodně líbí a návrat skleniček beru jako malou osobní výhru. Už jsem doma pomalu přestával mít z čeho pít a radši si k nové skleničce dám burger než švédský masový koule. Tak snad příští kolo skleniček neuvidíme za dalších sedm let nebo kolik to bylo... A finger food taky můžu jedině pochválit. Jen tak dál.

PPS: Taky jsem zkusil novej milk shake černý rybíz a ten je fajn. Chuť rybízu je opravdu silná a přesto díky spoustě cukru není kyselá. Dost svěží. Za mě povedená a na současný vedra jak dělaná příchuť. Taštičku jsem ještě neměl, ale to jejich černý těsto mě moc netáhne (opět bez předsudků, paní Šabatová)...

Žádné komentáře:

Okomentovat