úterý 2. listopadu 2021

Harissa Wrapper, KFC

WRAPPERS 

Už to zabalte! ZABAAALTE KOONEČNĚ!!! Tak takhle jsem řval na nejmenovanou obsluhu jednoho nejmenovanýho KFCčka v ostravským Futuru na nejmenované Novinářské ulici. A proto byli ve stresu a zapomněli na okurku. Jinak si to nedokážu vysvětlit...


Je to tak. Po opravdu dlouhé době jsem šel ochutnat novinku do jednoho z Nejsvětější Trojice Fast Foodů. Šel jsem do KFCčka na novej Harissa Wrapper. A ne, neřval jsem na nikoho a ano, zapomněli na okurku. Takže jsem ve Wrapperu našel "jen" kuřecí stripsy, čedar, smaženou cibulku, hranolky, harissa omáčku a bylinkovou jogurtovou omáčku. Mimochodem o bylinkové omáčce web KFC poctivě mlčí, přestože celku dodávala zvláštní chuť. Ale o tom později.


Prve bych rozebral velikost wrapperu. Byl velkej. Dost velkej.


A plnej. Hodně plnej.


Jakože fakt. Kuře jsem měl od shora až do samotnýho konce. K tomu kopec hranolek uvnitř. Harissa Wrapper je plnohodnotný jídlo i bez menu, protože přílohu najdete už uvnitř. V mých očích dokonale udržitelnej produkt. Nemusíte plýtvat zbytečnýma obalama na hranolky, kelímkama na limonádu, kterou si sebou stejně neodnesete a za současných best in covid výherních čísel to brzo ani jinak nepůjde. Ještě informace, že zabitý kuře zbytečně nezabíralo moc místa v kleci, nemělo zbytečný světlo a nějak zbytečně moc kyslíku k dýchání a bude to ideální jídlo pro všechny udržitelně zelený fanatiky. Jen tak dál!


Ale teď vážně a k chuti. Harissa Wrapper chutnal po dvou věcech. Po omáčce první a po omáčce druhé. První omáčka, harissa, je taková vytuněná arabská chilli omáčka. Se silnou chutí římskýho kmínu a mletýho koriandru. V podání KFC je pálivá jen o chlup víc než jejich obal na kuřata. Takže takovej průměr pro široký publikum. O dost víc mě ale zaujala hlavní chuť číslo dva, bylinková omáčka. Hodně dlouho jsem v puse identifikoval, co že se to tam děje. Tak nějak jsem to nečekal, protože podle popisku jsem čekal jen pikantní jízdu. Ale najednou v puse kopr! A ten poznám i kdyby mě jen lehce polechtal uprostřed kýblu čili, protože ten poznám všude a vždycky. No a ono jo.


Jogurtová bylinková omáčka je vlastně klasickej bylinkovej dresink, kterej koupíte v každým krámě na rohu ulice. Nějakej ten kopr, nějaká ta petrželka, bazalka a podobně. Žádná extra věda. Ale v kombinaci s harissou a pikantním kuřetem funguje nebývale dobře. Úplně by k tomu sedla i ta salátová okurka, kterou mi tam ale zapomněli dát. Takhle jsem měl wrapper plnej kuřete se sýrem, se zajímavýma omáčkama a hranolkama jako výplň, ale chyběl tomu ten šmrnc. Bylo to takový leč chuťově zajímavý, tak táhlý a nezáživný jídlo. Každý sousto chutnalo stejně, v každým soustu jsem měl ty samý suroviny. Nic, co by člověka vytrhlo z dlouhé kuřecí rutiny. Kdyby tam občas byla ta okurka...


I tak ale do mě Harissa Wrapper zahučel jak kyblík tučnýho jogurtu do Haliny (držím palce Halině, ať se vylíže z Covidu). Kdybych byl lulin na Youtube a hodnotil bodama, byla by to taková sedmička z deseti. Nadprůměr, konečně nějaká změna, ale bez okurky? Chtělo by to nějaký náborový video... Tak jako tak za 139 korun dostanete našlapanou tortillu plnou dobrot. Pokud máte rádi pikantní a orientální jídlo, Harissa Wrapper vás nemůže zklamat!

Žádné komentáře:

Okomentovat