úterý 13. července 2021

Cheeseburger, Restaurace Gemer, Jeseník

 - aneb simulátor Covidu

Normálně podtitulky nepíšu, ale tady tenhle se přímo nabízí. Ale pěkně od začátku. Republika ušla kus cesty. Většina lidí na konci měsíce už nemusí baštit hlínu, parkoviště už nevypadají jako muzeum socialismu, nadprůměrnej burger dostanete na každým rohu a i v Jeseníku mají krásně spravený náměstí. Nedělám si iluze o Osoblažsku, ale jsem rád, že i můj rodnej sever dohnaly evropský peníze. Takže mise byla jasná. Oprostit se od nešťastnýho zážitku na Křížovým vrchu z roku 2017 a zkusit další burger à la Jeseník. Do oka mi padla Restaurace Gemer v Jeseníku. Podle fotek jasná volba.


Vybral jsem si Cheeseburger. Maso, sýr, rajčata, okurky, polníček, dresink a houska. Klasika nad klasiky. K tomu hranolky, coleslaw a ještě jsem si střihnul česnekovej dip. Bez dipu za krásných 180 korun. Po zakousnutí jsem ale zůstal tak nějak na vážkách. Žádná chuť. Že by zase covid? Pravda, půlroční covidový výročí mám za sebou. No ochutnal jsem česnekovej dip, točenou kofolu, trochu obsahu ze solničky a ověřil si, že covid nemám. Znova kousnu do burgeru a zase skoro žádná chuť. Rajče bylo trochu cítit, okurky byly trochu cítit, sýr byl cítit, ale maso postrádalo sůl jako... no jako sůl. Uprostřed bylo hodně syrový. Medium mi sedí víc, krvavý mi až tak nevadí, ale leckoho by to odradit mohlo. Každopádně absence chuti je pro mě celkem problém.

Houska vypadala hezky, ale taky to nebyla žádná hitparáda. Byla taková hodně nafoukaná, hodně prázdná, taky skoro bez chuti, ale hlavně na spodní straně bylo hodně syrové bílé mouky. Kdybych ji otočil a oklepal, byl bych jak u Sheena doma. Taky houska vsákla většinu omáčky.

Cheeseburger od Gemera není žádnej vyloženej propadák. Pokud si ho sami ochutíte nebo jste na šílené bezsodíkové dietě, pokud vám nevadí krvavý maso a postarší housky, tak za pár peněz dostanete průměrný jídlo. Ale na milost bych to vzal hlavně díky té ceně. Křížovej vrch měl burger o tři třídy horší a o šest tříd dražší, tam to byl úplnej propadák. Cheeseburger od Gemera si myslím, že byl spíš chvilkovej lapsus. Kuchař měl nejspíš covid nebo došla sůl. Každopádně znova si zajdu na burger radši jinam... Což mě přivádí k otázce. Kde dělají v Jeseníku luxusní burgery? Jídla jsem tam zbaštil dost, i dobrýho, ale vynikající burger nějak ne a ne najít...

PS: Svíčková a coleslaw taky postrádaly chuť. Pokud to nebyla souhra náhod a opravdu tam takhle (ne)dochucují normálně, tak můžete tenhle podnik opravdu navštívit jako simulátor covidu. Třeba to přemluví k očkování i pár fanoušků lízátkové revoluce...

Žádné komentáře:

Okomentovat