pátek 28. prosince 2018

Double Cheese Angus, Burger King

Merry Cheesemas

Veselé Sránoce! Veselé Sýronoce? Vánosrosce? Sýroce? ... Veselé Sýroce! Vánoce jsou za náma a určitě jste všichni dostali obrovskou haldu oblečení s potiskem hamburgerů, vtipných ponožek a luxusních paštik. To jsou fajn věci, ale my věrohodní fastfoodoholici máme naše vlastní Vánoce pokaždé, když vyjde ve fast foodu nějaká novinka. A jedny z těchto malých Vánoc nám letos nadělil i Burger King s jejich Veselýma Sýrocema. A nejsou to jejich první Veselý Sýroce. Už tu byly třeba v roce 2015. Tehdy jsem ochutnal Clause. A další sýrovej pokus byl třeba Cheesy Angus XT v sezóně 2016/2017. Letos tu máme ale něco extra. Ani ne tak extra sendviče, ty jsou celkem obyčejný. Ale ke každýmu XXL menu (velkej bezednej kelímek + kyblík hranolek) dostanete skleničku! Malá blbost, ale vždycky potěší. Zvlášť, když už vám všechny tyhlety malý skleničky doma dávno došly, protože máte olšový ruce a poslední skleničky rozdával McDonald's tak před šesti roky. Jó kam nemůže McDonald's, tam nastrčí Burger Kinga. Po bramborových finger foodech Burger King přebral otěže i v rozdávání skleniček. Jen tak dál!


Letos Burger King přišel s Double Cheese Angusem a Angusem BBQ Supreme. Ten BBQ vypadá dost nudně. Smažená cibulka, slanina a barbecue omáčka... Nuda. Ale Double Cheese Angus? Dva druhy sýra, hovězí Angus maso, kyselý okurky, červení cibulka, salát, jogurtovo-pepřová omáčka a jejich nová houska. To už zní exotičtěji. Jdeme na to.


Po rozbalení z gigantické krabičky na mě vykoukl macek s pořádným masem. Angus placka od Burger Kinga je dost velkej kus masa. Většinou neurazí, ale tentokrát mi přišel hrozně suchej. Nevím proč co a jak, ale prostě to maso bylo hrozně suchý a až moc žvýkavý. Sníst se to dalo, celkem dobře, ale že by to byl gurmánskej zážitek, to asi ani ne. Dva druhy sýra byly čedar a Pepper Jack. Pepper Jack byl nedávno v Supreme Angusu. Jedná se o lehce smetanovej sýr s papričkama uvnitř. Měl jsem tu čest ochutnat velkou část sýra jen tak bokem a musím říct, že i celkem pálivýma papričkama. Na stupnici by to byla taková dvojka z deseti, ale šlo poznat, že sýr má být pikantní. Chutě obou sýrů se spolu nespojily a v celkové chuti sendviče šlo rozeznat každej sýr jednotlivě. Zajímavej fakt.


Červená cibulka byla fajn. Tak akorát palčivá a křupavá. Mohlo by jí ale být víc. Naopak kyselých okurek mohlo být míň. Měl jsem tam asi šest kousků šíleně koprových, zelených a vodnatých potvor. Já mám rád kyselý okurky. Ale kopr... kopr ne. Nejraději bych se dal na VŠCHT, vynalezl speciální virus požírající sazenice kopru, dal ho do dvojlitrové PETky a všechny ty koprový sazenice tou lahví vlastnoručně umlátil. A Burger King má okurky hodně koprový. Dvě okurky jsem snědl se zbytkem surovin kvůli recenzi a kompletnímu zážitku, ale zbytek sem vypreparoval a ponechal osudu v krabičce.


Salátu tam bylo dost, byl čerstvej a nasekanej na větší kousky. Nemám co vytknout. Co by se ale dalo zlepšit bylo množství omáčky. Bylo ji tam žalostně málo. Hlavně když vezmu v potaz suchý maso a dost suchou housku. Tuhle novou housku už jsem popisoval tady. Nerozpadá se, chuťově celkem ujde, ale konzistencí je taková laciná. No prostě mohla by být lepší (ale i horší). No a omáčky bylo vzhledem k suchosti téhle housky a masa málo. Což je škoda, protože ta jogurtovo-pepřová majonéza je super. Jemná, maličko nakyslá a dost pepřová. Hrozně moc se hodí k zelenině. Tuhle kombinaci jsem si pochvaloval už u několika sendvičů. A tady nemůžu, protože té omáčky mohlo být mnohem víc. Ideálně dvojnásobek. Se zbytkem sendviče by ladila krásně.


Z Double Cheese Anguse mám smíšený pocity. Sýry byly fajn, omáčka byla fajn (až na množství), cibulka byla fajn, ale maso bylo suchý, houska sušší, celkově celej sendvič byl sušší. Okurky se mi tam nehodily vůbec. Dva různý pikantní prvky (papričky v sýru plus pepř v omáčce). Dohromady to byl takovej sušší mix docela nesourodých surovin. Mě osobně moc nezaujal a až na ochutnávku sýrů jsem si ho ani neužil, ale moji velevážené spolustolovnici, která se se mnou něco najedla burgerů, naopak zaujalo to, že je "konečně jinej než všechny ostatní". Takže tak. Je to zajímavej burger, kterej někomu může sednout a někoho může minout. Mít tam pořádnou porci omáčky a šťavnatější maso, nejspíš bych si ho užil taky. Ale jestli si ho nedáte, tak o žádnou pecku nepřijdete. Maximálně o skleničku. Cena v XXL menu je 219 korun. Takže samostatně to bude 149 korun a v normálním menu 199 korun. To je pořád celkem dost peněz, ale je o dvacku levnější než zmiňovanej Supreme Angus, takže můžu jen souhlasně pokývnout. Ale i tak bych příště volil jinej sendvič do svýho skleničkovýho XXL menu...

Žádné komentáře:

Okomentovat