neděle 9. prosince 2018

Sýriously největší burgerová výzva, McDonald's

Sýriously nejlepší sezóna

Sestav si burger. Magický spojení slov. Kladný konjunkce vesmírných těles (nebo nějaký manažer z McDonald's, těžko říct) zařídily, že i my Ostraváci letos dostaneme dáreček. Dáreček v podobě panelu, kde si můžete vytunit svůj promo burger. Celá krása spočívá v tom, že si můžete přidat nebo odebrat pár surovin, který byly kýmsi předvybrány a zobrazí se u jednotlivých burgerů. Pokud jste jako děti skládaly Lego zásadně podle návodu a veškerou představivost nechaly hluboko v krabici, tak vám McDonald's na web vložil menší nápovědu v podobě obrázku:


Já sice návody od Lega spíš vyhazoval, ale po shlídnutí obrázku, utření stolu a trojnásobným ověřením, že ostravská Nová Karolina je opravdu na seznamu "sestav si burger", jsem si řekl, že toto stojí za pokus. Taková správná junk food prasárna. Cíl tohodle burgeru je jasnej. Vzít Cheese King s grilovaným hermelínem a přidat si do něj vše možný po jednom kusu. Cíl výzvy samotné je taky jasnej. Netvářit se jako debil při přebíraní tohodle macka u pultu (zklamal jsem), neposlintat podlahu při cestě ke stolu (tak napůl splněno) a to hlavní, pokořit ho. To jsem zvládl na jedničku. A něco málo vám o tom napíšu, protože proč vám nepokazit pár minut života čtením, když můžu, že jo.


Co tenhle macek obsahuje? Teď to bude trochu delší. Původní Cheese King s hermelínem obsahuje to, co už tu bylo dva roky zpátky. Plátek hovězího, plátek hermelínu, salát, dva plátky slaniny, smaženou cibulku a sýrovou omáčku v housce sypané sýrem a slaninou. K tomu si při objednávání otevřete okýnko úpravy burgeru a zaškrtnete všechno, co zaškrtnout jde. Jalapenos, nakládaný okurky, extra slanina, sýr ementál, extra grilovaný hermelín a extra hovězí maso. Cenu jednotlivých položek vám hodím naspod recenze. Teď jdeme na ty zábavnější věci.


Na obrázku se zdá tahle sýriously největší burgerová výzva opravdu obří. Ve skutečnosti už tak velkej respekt nebudí a spíš se dá srovnat s pořádným burgrem z burgrárny než s něčím, co najdete na travel channelu. No i tak je to asi to největší a hlavně nejvyšší, co jsem u McDonald's kdy dostal. Můj burger měl dvě tváře. V jedné bylo v podstatě jen maso, hermelín a slanina. Zbytek surovin včetně omáčky se nacházel až nějaký čtyři kousnutí opodál.


A přesto tyhlety první kousnutí byly naprosto luxusní. Silná chuť hovězího masa, silná chuť hermelínu a supersilná chuť parádní slaniny k sobě padly. Úplnej masožroutskej sýrgasmus. Pokud někdy začne válka proti veganům, tuhle chuťovou kombinaci si budou dávat masožrouti před bojem, aby věděli, za co že to vlastně bojujou. Hermelín se k masu hodí a tuhle kombinaci mám moc rád. Ale nikdy bych neřekl, že slanina tomu dodá až o tolik vyšší rozměr. Dodá. Mňam. A další zázrak. Ani bez omáčky to vlastně nebylo suchý. Dva rozteklý hermelíny se o kluznost zasadily víc než dost.


V druhé části sendviče, kde byly nasáčkovaný všechny suroviny, to byl celkem solidní mišmaš. Nečekaně, ehm... No tak třeba okurky. Kyselý okurky mi do toho všeho až tak moc nezapadaly. K hermelínu se trochu hodily, ale k sýrové omáčce už moc ne. Každopádně si dokážu představit, že si je tam objednám příště znova. Co bych příště určitě vynechal budou jalapenos papričky. Nejsou nikterak extrémně pálivý. To ne. Ale i tak pálí dost na to, aby zastínily tu perfektní kombinaci mas dvou zvířat a plesnivé kravské laktózy. Salátu tam bylo požehnaně. Dodal příjemně svěží křupnutí a díky němu burger nevypadal na prvoplánovej infarkt.


Pak tam máme pár surovin, který jakoby tam vůbec nebyly. Třeba plátek ementálu, kterej tam je extra. Z logiky věci a neúprosných fotek musí být jasný, že tady se ten jeden plátek sýra ztratí rychleji než bohatá běloška v indickým autobuse. Smažená cibulka k tomu taky nemá daleko. Při extrémním soustředění zacítit byla, ale kdyby jste o ni nevěděli, tak ji dost těžko postřehnete. Kyselkavá, tučná a sýrová omáčka ji nekompromisně smete. Tím bych si rád rýpnul do zodpovědných manažerů, kteří mají slovo při výběru povolených extra surovin. Proč tam nejde přidat extra omáčka? Třeba za pětikorunu? To by byla pecka. Zrovna tenhle sýriously macek ji nepotřebuje, protože je tam dost hermelínu, ale u Swiss Kinga by se taková možnost určitě neztratila.


Jak tak nad tím uvažuju, tak už máme probraný veškerý suroviny. Tak jdeme na celek. Jak už jsem psal, hlavní chuťovou linii drží hovězí maso, slanina a hermelín. Pak záleží na okolnostech a místu pobytu ostatní suroviny. Občas je to kyselá okurka, občas jalapeno. Jalapeno dost ruší sýrovou chuť. Občas jde cítit i ta smažená cibulka. A pokud máte zrovna plnou pusu omáčky, s masem a hermelínem se snoubí omáčka. Burger chutná tak, jak vypadá a jak byste čekali.


Jedinou opravdovou výtku k téhle sýriously největší burgerové výzvě bych viděl v kvalitě hermelínu. Ač do McDonald's pořád vozí hermelíny výrobce toho klasickýho českýho hermelínu, tak rozdíl kvality toho z obchodu a toho z McDonald's je velká. Chuťově se zdají být stejný (cítíte hlavně chuť plísně). Rozdíl je v té tekoucí složce. Při jedení mi spousta hermelínu vykapala ven na papír a na konci jsem se ho jal dojet. Tak, jak by to udělal každej milovník smradlavých věcí. A co se nestalo. Studenej hermelín nebyl krásně jemnej a tahací jako originál, ale hrudkovitej, sraženej a bylo vidět, že se ve fabrice při výrobě něčím nahrazovalo. A to je škoda. Tam je rozhodně prostor pro zlepšení. Plátek hermelínu od McDonald's byste si za studena k vínu fakt neužili. Celkově je ale tenhle burger moc fajn a jde poznat, že si někdo s výběrem povolených surovin dal i záležet a že nad tím někdo přemýšlel.


Cena je dost vysoká. Klasický burger 119 a všechny ty suroviny navíc vás vyjdou na 100 korun. Celkově se tak dostáváme na krásných 219 korun českých za samostatnej burger (na účtence je ještě Sprite). Stojí vám tahle výzva za krásných 219 korun? Pokud máte rádi kombinaci masa a hermelínu, nabitou prkenici a máte to štěstí na správnou pobočku okolo, tak vám řeknu jediný. Jděte do toho! U konkurence si kolikrát dáte stejně drahej burger, kterej za to nestojí. Tenhleten sýrovej borec za ty prachy alespoň stojí. Použiju větu z úvodu článku. Taková správná junk food prasárna...

PS: Výzva je to taky dost smradlavá. Neptejte se mě proč a jak, ale po dojedení tohodle vám budou dost smrdět prsty. Různých smradů sýra je v sendviči požehnaně. Proto před objednáním obhlídněte, jestli vámi vybraná pobočka disponuje umyvadlem... :)

Žádné komentáře:

Okomentovat