neděle 4. listopadu 2018

Supreme Angus, Burger King

10 Years Anniversary

Burger King slaví deset let! Zařiďte si další hypotéku, prodejte akcie, zavolejte do Cetelemu a jděte slavit spolu s ním!


Když se slaví, tak se na prachy nehledí. Proto jsem si jako první kousek na test oslav zvolil Supreme Angus. Angus je vlajková letadlová loď společnosti Burger King. To nejdražší a nejlepší, co si tam můžete po výplatě dopřát. Ze spousty dozatimních různých variant Anguse mi opravdu učarovala jen verze Chicago Supreme s perfektní omáčkou ze sušených rajčat. Zbytek variant nebyl špatnej, ale žádná pecka to nebyla. Proto jsem očekávání od Supreme Angus držel u podlahy. Udělal jsem dobře?


Supreme Angus obsahuje velkej plátek hovězího masa, sýr Pepper Jack, slaninu, červenou cibuli, rajčata, salát, majonézu a barbecue omáčku v housce. Dostanete ho v obří krabičce s vlaječkou, která vám připomene, že se chystáte sníst stoprocentně irský hovězí Angus maso. Krabička je fajn a chválím, že burger nedávají na tácku jako konkurence. Svůj Supreme Angus tak dostanete s krásně rozteklým sýrem a celkově je burger tak akorát zahřátý.


Můj kousek byl celkem vtipně poskládanej. Většina surovin si hověla (hovězila?) v druhé půlce sendviče. První půlka tak byla spíš jízda masa s houskou. Začneme hoskou. Houska na tenhle kousek je nová. Nová už od pohledu na promo obrázky a ještě novější od pohledu na fotky. Už dlouho tady nadávám na rozpadající housky od Burger Kinga, poctivě jim to píšu i do těch anket, co dostanete raz za čas k nějaké účtence a ejhle, najednou tu máme novou housku. Pecka! Bezedně jsem doufal a věřil v to, že kvalitou bude sahat na naprosto fantastickou housku z Nightmare Kinga. Aaaaaaaa (bubny) aaa (činel) aaaaa nic. Je lepší než ty předchozí, ale ta z Nightmare Kinga to není ani zdaleka. Ta zůstane asi vyhrazena jen pro západní trhy a my tu máme, podle mě, nějakou polskou náhražkovou housku. Je sice měkká a konečně drží tvar, ale ta chuť není to pravý ořechový. Chutná hrozně lacině. Jen po mouce. Konzistencí taky ze židle nikoho nezvedne. Je v ní víc vzduchu než pečiva. A ta barva? Hrozně žlutá. Nebo spíš podezřele žlutá. Takhle žlutý housky nemám ani svoje domácí a to je dělám z domácích vajec. Houska na Supreme Angus použití barviv rozhodně nezapře. Houska to není vyloženě špatná. Ale je to prémiová houska na sendvič za dvě hodinový mzdy zaměstnanců fast foodů? Je to ta houska, na kterou jsme všichni čekali? Ne, není. Snaha byla. Ale jak říkal můj tělocvikář, jen snaha někdy nestačí...


Maso je starý dobrý Angus masíčko. Asi to nejlepší maso, jaký ve fast foodu dostanete. Kdybych si v supermarketu koupil ty nejdražší mražený hovězí burgery, tak bych chtěl, aby chutnaly zhruba stejně. Ale pořád by to byly jen mražený burgery. Takže nějakou původní šťavnatost opravdu nečekejte. Váha je prý 175 gramů za čerstva. Těžko ověřit, ale porce je to slušná. Najíte se. Masu tak nemám moc co vytknout.

Sýr Pepper Jack poctivý fanoušci fast foodů asi znají. V podstatě klasickej americkej sýr s papričkama. V podání Burger King je hodně smetanovej, ale jinou chuť jsem nějak nepostřehl. Ani těch papriček tam od pohledu moc není. Po prvotním letmým prozkoumání jsem se dokonce lekl, že mi dali jinej sýr. Nedali. Ale i kdyby dali, tak celkovou chuť burgeru to nejspíš nezmění ani o píď. Pepper Jack byl fajn. Samostatně. V celkové chuti sendviče se ztratil jak pára v digestoři.


Zato slanina příjemně překvapila. Opečená byla akorát a svoji chuť dokázala protlačit do všech soust, který ji obsahovaly. Měla snad silnější masovou chuť než samotný Angus maso. Taky byla až podezřele uzená. Ale v kombinaci se zbytkem surovin prostě bodne. Červenou cibuli mám v burgerech rád. Vždycky přidá příjemný křupnutí a není tak palčivá jako její bílá ségra. Společně s Angusem a slaninou fajná kombinace. Rajče jakbysmet. Dodá vláhu a trochu kyselosti. Salát byl... salát.


Dvojkombinace majonézy s barbecue omáčkou snad nikdy neomrzí. Snad. Pokud jo, tak Burger King zkrachuje. A to máme vlastně všechno. Takže Supreme Angus je v podstatě spojení celkem dobrýho masa s dobrou slaninou, čerstvou zeleninou a klasickou kombinací omáček v chuťově lehce podprůměrné housce. Jako není to špatný. Sníte to, pochutnáte si (v té části, kde máte všechny suroviny), najíte se a odejdete celkem spokojení. Ale je tohle sendvič na desetiletý oslavy? Na první kulatiny? Je tohle sendvič, za kterej chcete dát 169 korun samostatně a 219 korun v menu? Myslím, že ne, Time. Je to jen nablýskaná klasika. Za cenu, za kterou si dnes koupíte čerstvý burger v dobré burgerové restauraci. Bohatýrským fanouškům kulatin a fast foodů ho doporučit můžu. Neurazí. Ale ta mlčící normální většina si najde lepší kousek za stejný nebo i lepší peníz. A o nic nepřijde...


Ke svýmu slavnostnímu sendviči si můžete dočasně přikoupit i pytlík bramborových véček za 49 korun českých. Jsou fakt z brambor. Žádný bramborový těsto jako mřížky. A musím říct bohužel. Já radši ty těsta. Bramborový véčka jsou v podstatě jen americký brambory divných tvarů, kterýma se maximálně o něco líp nabírá omáčka. Žádná pecka a rozhodně ten pytlík neodpovídá ceně padesát korun. Pokud jste kryptomilovník amerických brambor, tenhle produkt je přesně pro vás. Zbytek zase může vynechat, o nic nepřijde. Ale jsem rád, že se Burger King vydává do pole bramborovýho finger foodu. Třeba to časem nakopne konkurenci a budeme tam, kde jsme byli kdysi ve zlatých časech českých fast foodů.


Já si svoje véčka dal s nějakou jejich salsou. Na obale extra hot, ve skutečnosti taková dvojka z desíti. Dost ovocná, nakyslá, lehce sladká. Vyvážená a docela dobrá omáčka. Díky ní se ty véčka daly zbaštit. Pokud už do véček půjdete, tak nějakej dip rozhodně doporučuju. Véčka jsou samy o sobě dost suchý. Salsa - devět korun, upřený pohled Mr. Beana - k nezaplacení.

Žádné komentáře:

Okomentovat