pondělí 23. května 2022

Zelné placky 2

TATABAZAR 

Jestli něco opravdu jsem, tak jsem muž, který umí plnit svoje slipy. Teda sliby. Třeba tuhle jsem v komentářích pod receptem na Zelný placky slíbil, že vyzkouším i verzi se škvarkama a kořením. Taky jsem slíbil, že recept sprostě ukradnu a vložím na blog. Inu, slipy se mají plnit nejen o Vánocích.

Suroviny:
250 gramů hladké mouky
1 lžička soli
100 gramů namletých škvarků
300 gramů kysanýho zelí
1 lžička pepře
1 lžička drcenýho kmínu
1 lžička papriky

Škvarky pomelte nebo posekejte a dejte do mísy. Přidejte vymačkaný a nasekaný zelí, mouku a všechno koření. Pořádně hněťte rukama, dokud nezískáte kompaktní těsto. Z toho zrobte placky a dejte na plech vyloženej pečícím papírem. Pečte na nějakých 200 stupňů nějakých 20 - 25 minut dozlatova. Hodně záleží na troubě, takže doporučuju sedět u trouby, koukat na placky a oblažovat se chlazeným pivem.




Placky byly boží. Stejně jako první verze s máslem. Ta mi přišla o chlup víc návyková, ale škvarková verze je zase víc dochucená a pikantní. Prostě každá verze má něco do sebe. A obě rozhodně stojí za vyzkoušení. Taky to dokazuje jediný. K zelí a mouce můžete vlastně nacpat skoro cokoliv a bude to pecka. Asi upustím uzdu své fantazii a brzo vás trefí verze třetí!

1 komentář: