čtvrtek 28. dubna 2022

Chilli Cheese Chicken King, Burger King

Wild & Tasty

Yeeeehaaah! Koukáte v pondělí na Primu? Fandíte osamělým farmářům a farmářce? Dokáže vás rozparádit pořádně podojená kráva? Pokud jste odpověděli třikrát ano, tak má Burger King akci přesně pro vás. S kovbojským kloboukem na promo obrázku a vaše peněženka zažije to, co každá pořádná kráva na farmě. V nabídce je burger s vypimpenou (slova přímo z webu) chilli cheese omáčkou nebo burger se slaninou a cibulovýma kroužkama. Já nemohl neochutnat tu vypimpenou verzi. Už jen kvůli tomu, že když zadáte slovo vypimpená do Googlu, tak vám vyjede obří růžová Multipla...


Nebudu lhát, nečekal jsem moc. Přecejen kuřecí maso, chilli cheese omáčka, ať už vypimpená nebo ne, sýr, jalapenos, smažená cibulka, salát a houska. Prostě přerostlej Chilli Cheese Burger s kuřetem. Chilli Cheese Burger od Burger Kinga mám rád. V roce 2013 mě moc nezaujal, ale čím víc jsem se dostával k pikantním chutím, tím častěji jsem si na něj zašel. Tentokrát to ale není chuťovka za pár kaček, ale regulérní promo sendvič za neregulérní nepromo cenu. Začnu tou, proč ne. Tenhle burger vás vyjde na 159 korun samostatně. To je o celých šest korun míň než celej Big Tasty Bacon McMenu.


Chilli Cheese Chicken King dostanete zabalenej v krásným papíru. Krabičku dostanete pouze k burgeru nad 200 korun asi. Celkovej první dojem byl smutnej jak český komedie. Na druhou stranu obsahoval všechno, co měl, takže aspoň tak. A to na druhou stranu myslím doslova, protože veškerou smaženou cibulku jsem měl naplácnutou na jednom kousku pod masem.


Na začátku jsem se soustředil na kuřecí maso. Jedná se o jakýsi nafoukaný kuřecí maso obalený v cornflakes. Usmažený tak, aby to vykouzlilo úsměv na tváří každýho umaštěnýho tlusťocha. Po luxusním křupnutí bohužel následuje celkem nudná, fádní a slabá chuť kuřete. Takový kuřecí nic v křupavým obalu. Ještě k tomu tenký. Pffff.


Naštěstí zbytek surovin dodá přesně to, co jste čekali při objednávání burgeru. Chilli Cheese chuť. Jalapenos krásně ovocně pálí. Akorát tak, aby to štíplo a akorát tak, aby se z toho neleklo všední obyvatelstvo naší země. Salát je nasekanej na velký kousky, takže vám nebude všude padat, ale budete ho mít ve spoustě soust. Sýrový plátky jsem dostal dva místo jednoho, jak velí obrázek. Pěkně nalepený na sebe. Těžko říct, jestli chyba byla v kuchyni nebo na promo obrázku, ale byla to příjemná chyba. Sýr dodal extra sýrovou injekci omáčce.


Vypimpená chilli cheese omáčka neurazí asi nikoho, kdo si na chilli cheese kombinaci potrpí. Trocha pikantnosti a přemíra chemicky sýrové nálože nechybí. Není to ta nejsilnější a nejsmradlavější chilli cheese omáčka, ale je to jedna těch lepších chilli cheese omáček. Množství by za mě mohlo být vyšší. Bylo ho těsně pod tak akorát množstevní lajnou.


Ty dvě sousta se smaženou cibulkou byly taky fajn, ale příště bych radši trochu lepší redistribuci. Houska byla super. Burger King má buď příšerný housky nebo výborný housky. Tahle byla v kategorii číslo dva. Houska byla nadýchaná, měkká a chuťově zajímavá. Posypaná kukuřičnou moukou, aby to nevypadalo, že jste podojili peněženku za průměrnej burger.


Bohužel to jste ale právě asi udělali, pokud držíte Chilli Cheese Chicken King v ruce. Je to fajn burger. Sýrová chuť s jalapenos se asi neomrzí, ale kuřecí plátek brousí hranu průměru zespodu, zbytek surovin je při nejlepším na průměru, možná omáčka je lehce nad. Na burgeru si pochutnáte, ale pokud kolega vedle vás tlačí svoje Big Tasty Bacon velký menu za stejný peníze, tak se prostě nezbavíte dojmu, že příště radši to menu od konkurence. A taky že jo... Chilli Cheese Chicken King můžu doporučit, pokud máte kýbl peněz a úchylku na pikantně sýrový kombinace. Pokud tuhle úchylku nemáte, tak si zajděte jinam. Taky mi moc nejde do hlavy, proč i Burger King všude promuje kuře, když to kuře umí snad ještě o dost hůř než zlatý oblouky... Přichází doba kuřecí? Kuřověk? Snad ne. Já prostě radši tu krávu.

Žádné komentáře:

Okomentovat