čtvrtek 17. prosince 2020

Kentucky Gold Wrapper, KFC

 American Soul

Snažili jste se po minulé recenzi zabít přežráním a pořád nic? Pořád pod váma nepraskla váha? Nevadí. Naše geniální a prozíravá vláda se uvolila, že si můžeme koupit jídlo ve fast foodu už i osobně a potají ho pak někde venku za rohem zpucovat. Takže pořád je tu možnost vyžrat se k dokonalým proporcím koule ze superhmoty a implodovat pryč z téhle banánové republiky. Nově vám v tomhle cíli pomůže i KFC. KFC vzalo svůj úspěšnej burger Kentucky Gold Grander a s malýma změnama ho nacpalo do tortilly. Nazvali to Kentucky Gold Wrapper a pokud je zrovna správná konjunktura Marsu s opičím zadkem v Amazonii, v loterii PES padlo to správný číslo a někdo z vlády si dal venku pivo, tak si Kentucky Gold Wrapper můžete sehnat i vy a zkusit.


Stejně jako Double Bacon Cheddar Pocket Wrap, tak i Kentucky Gold Wrapper je ta správná fast foodová prasárna. Uzřete sami z popisku na webu: "V čerstvě zapečené tortillové kapse je kromě smaženého stehenního řízku zakápnutého limetkou i slanina a cheddar, okurky, smažená cibulka, navrch ještě hranolky, majonéza a lahodná Kentucky Gold omáčka.". Nádhera.


Po rozbalení vypadá Wrapper dost impozantně. V ruce se taky neztratí. Prostě macek. Po prvním zakousnutí se rozline jen jedna jediná chuť. Kentucky Gold omáčka! Ta úžasná omáčka, která šla kdysi v KFC koupit i samostatně. Ta parádní uzená hořčičně majonézová lahůdka s vyladěnou sladkostí i kyselostí. Úplná královna omáček. Vyrovnat se ji může snad jen král omáček ze Swiss Kinga. Ale obojí jsou to úplně odlišný, ač obě geniální omáčky. No na rozdíl od Swiss Kinga, kde většinou máte velkou část sendviče celkem sušší, nebo Double Bacon Cheddar Pocket Wrap, kterej taky působil spíš sušším dojmem, tak v Kentucky Gold Wrapperu je Kentucky Gold omáčky požehnaně. A kdyby to náhodou nestačilo, tak je tam ještě majonéza! Prostě od prvního do posledního sousta Kentucky Gold Wrapperu budete mít pusu plnou omáček a o suchosti si můžete nechat zdát. Velký a moc významný plus pro KFC.


Nutno podotknout že Kentucky Gold omáčka patří k těm chuťově silnějším. To znamená, že ostatní suroviny budou hrát tak leda druhý housle nebo se ztratí úplně. Třeba sýr asi moc nepostřehnete. Chuť majonézy jakbysmet. Co cítit jde parádně je pikantní kuřecí stehenní masíčko. Masa je dost, je udělaný akorát a s Kentucky Gold omáčkou si rozumí perfektně. Díky němu taky zhruba od půlky sendviče začnete pociťovat pikantní linku sendviče. Do té doby bude hrát jasnej prim jen omáčka, pak se to začne kombinovat. Slaninu ucítíte jen pokud se budete opravdu soustředit. Chuť hranolek přes nálož chutí asi moc nepostřehnete. Tvoří tak spíš jakousi bramborovou výplň, aby se člověk najedl. Cibulový kroužky by chuťově odvedly asi větší kus práce. Nahrazení kroužků, který jsou v burgeru, hranolkama osobně moc nechápu. Já bych radši kroužky. No takhle si zase nemusíte kupovat menu, protože hranolky už máte v ceně sendviče. A bezednej kelímek taky nechcete. Kdyby vás někdo viděl srkat z kelímku na veřejnosti, tak vás za úsvitu popraví...


Co mě v sendviči hodně bavilo byly kyselý okurky. Absolutně se do celkové chutě nehodily. Kyselou chuť do pikantního masa a uzené omáčky by mě nikdy nenapadlo dát. A přesto mě ta exoticky kyselá chuťová facka, která přišla s každou okurkou, opravdu pobavila a už jsem se těšil na další. Nehodící se nesourodý chutě nějakým kouzlem můj mozek přijal rád. Smaženou cibulku jsem vůbec nepostřehl a nebýt webu a fotek, ani nevím, že tam byla. A to jsem ten sendvič měl už několikrát...


Celkově je Kentucky Gold Wrapper nesourodej jako tahle recenze. Některý suroviny se tam hodí perfektně, o některých ani nevíte, že tam jsou, od okurky dostanete svěží facku, sýr se schovává vzadu... Přesto je to boží sendvič. A může za to hlavně omáčka Kentucky Gold. Tu ucítíte od začátku až do konce a pokud tuhle omáčku znáte a víte, že vám chutná, tak si nedokážu představit, že by vám Kentucky Gold Wrapper mohl nechutnat. Je to prostě omáčková jízda s pikantním masem a sem tam zajímavou vložkou. Za mě asi to nejlepší, co teď KFC nabízí. Milovníkům junk foodu tuhle jízdu vřele doporučuju. Ale pozor! Za dvě hodiny, 8 minut nebo za dva týdny může být všechno jinak a fast foody se zavřou, takže ochutnávejte rychle.


Samostatně sendvič vyjde na 119 korun českých. Vzhledem k množství a kvalitě jídla to beru jako vynikající cenu. V menu nevím, menu zabil Covid. Ale hranolky už máte v sendviči, vodu máte doma a venku pít stejně nesmíte... 

Rok 2020 se už teď povedl. V očích většiny asi ne, ale za mě je to je dobrý ročník. Nápad cpát burgery do wrapů místo housek mi sedl a už se těším, jestli se toho někdy chytne i McDonald's. Jen mě mrzí, že historie si vzpomene spíš na ty miliony mrtvých lidí a obří ekonomický ztráty než na ten revoluční směr tortil místo housek a těžkou ignoraci zeleniny... Budiž to alespoň poučení pro budoucí generace že i v těch nejtěžších časech se můžou zrodit krásné věci.

3 komentáře:

  1. Tu kentucky gold omáčku normálně dávají když si o ní řekneš, měl bys jí dostat v takovým tom nepopsaným kelímku, kam dávají i sýrovou, co tak vím. U nás v Budějcích to tak funguje.

    OdpovědětVymazat
  2. Kentucky Gold omáčka je božská! A s ní i celý Kentucky Gold Wrapper. Jen by mě zajímalo, kde se dá sehnat samotný wrap za 119 Kč. Minimálně v Praze (OC Chodov) je za 145 Kč samotný wrap, 199 menu. A myslím si, že ta cena je stejná od minulého roku, co jsem ho měl poprvé. Jinak Kentucky Gold omáčka někdy šla k něčemu vybrat na těch samoobslužných kioscích. Jinak je to s kvalitou dost jak na horské dráze. Někdy plno omáčky, někdy skoro žádná, jindy mraky okurek, osobně smaženou cibulku cítím asi v každém. Jo a nevím od kdy, ale už to nějakou dobu nebalí do těch skvělých papírových krabiček, kde se odtrhnul vršek a dalo se to krásně jíst, ale balí to celé do papíru, ze kterého se to celé musí rozbalit. Tady palec dolů.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, ohledně toho balení: Občas nám nepřivezou krabičky na wrapper, takže wrapper končí v obyčejném obalu. Např. minule jsem dělal wrapper bez kentucky gold omáčky a bez krabičky, nebylo nic :).

      Vymazat