pátek 7. září 2018

Luky Cheese & Luky Chicken, McDonald's

Hlas lidu promluvil a stvořil Luky Cheese. Teda Lukáš Kaláb promluvil a stvo... Ne? Facebooková kampaň promluvila? Stvořila? E? No prostě tu máme nový malý sendviče, který nahradily docela dobrý Tasty Chicken a Tasty Cheese. Přesnou historii Luky burgerů neznám, protože kampaň (až na finále) podle všeho byla pouze na Facebooku. Každopádně snažit se sesadit Tasty omáčku nějakou novou kombinací dvou omáček? Velký sousto na tak malý sousto.


Mimochodem na těchhle sendvičích jsem byl už po začátku školního roku. V době oběda. A jaký bylo moje překvapení, když na pobočce byla doslova stovka puberťáků. Byla taková fronta, že v tom novým objednávkovým systému mizely čísla, aniž by objednávka byla připravená k výdeji. Prý se to stává, když se to přetíží. Celkem zajímavá chyba. Ale ještě zajímavější je... od kdy končí škola před obědem? Za mých mladých let, když neexistoval Youtube a naši rodiče ještě věřili ve světlý zítřky české demokracie, nás ve škole mučili tak to dvou, třech hodin. No nic. Omladina v restauracích mi nevadí. Ale když vám vaše číslo zmizí z tabule, tak je na vás zapomenuto a dokud se neozvete, tak část vaši objednávky někde chládne a čeká na znovuobjevení. Tohle by měl McDonald's vychytat. Já po dvaceti minutách čekání dostal studenej Luky Chicken a teplej Luky Cheese. Džus lovili kdesi u zmrzlin, protože po zmiznutí čísla ho odsunuli ze stolku pro nápoje a odkud se vzaly hranolky radši vědět nechci, ale horký zrovna taky nebyly...


Jako první jsem ochutnal Luky Cheese. Hovězí maso, plátek cheddaru, rajče, salát, čerstvá cibule a to hlavní, dvě omáčky. Medovo-hořčičná a Rustic Red Onion. Web McDonald's prve mluvil pouze o Rustic Red Onion omáčce doplněné o rozmarýn a drcený pepř. Teď mluví o Sandwich omáčce a Rustic Red Onion omáčce. Není náhodou Sandwich omáčka ta z McChickena? Takže zase špatně. Ta druhá omáčka je opravdu medovo-hořčičná. Minimálně já ji v obou sendvičích měl. A v Luky Cheese dokonce pod masem.


Nebudu tu popisovat chuť jednotlivých surovin jako u prémiových burgerů. Chuť cibule a rajčete si určitě každej v mozku doplní i sám. Ale vezmu na přestřes gró sendviče, omáčky. Medovo-hořčičnou omáčku si možná pamětníci vybaví. Naposledy si ji pamatuju v sendviči Grilled Chicken Club z roku 2015. Ale po zakousnutí do sendviče se mi okamžitě vybavil sendvič jinej. Pamatujete na rok 2010 a památnou akci I Love NY? V této akci byl Manhattan Grilled Chicken. V té době revoluční sendvič v revoluční akci. Krásný vzpomínky. Trochu mě teda děsí, proč si pamatuju zrovna takový věci, ale je to tak. Luky Cheese a jeho medovo-hořčičná omáčka ve mě vyvolala krásnou vzpomínku na zlatý časy českýho McDonald's. A to je tak všechno.


Pak se totiž začala ozývat omáčka druhá. Rustic Red Onion s rozmarýnem a drceným pepřem a začala okolo sebe kopat a drtit všechny ostatní chutě. Rozmarýn mám rád, ale musí se ho použít jen troška. Je to taková ta super výrazná bylina, jejíž chuť a vůni má v hlavě uloženej snad každej, kdo někdy stál u plotny s větvičkou rozmarýnu v ruce. A je to právě rozmarýn, kterej vévodí chuťové paletě Luky Cheese. A tím u mě McDonald's moc nezabodoval. Ucítíte trochu i tu cibuli, medovo-hořčičnou omáčku a i to maso, ale ten všudypřítomnej rozmarýn mě osobně zavazel. A vůbec se podle mě nehodil ani k samotné medovo-hořčičné omáčce. Obě omáčky mají dost sladkej základ a jejich vzájemný spojení je na instantní cukrovku. Občas to rozbil pepř, ale opravdu jen občas. Tenhle burger mi připomněl pohádku o pejskovi a kočičce. Rozmarýn, pepř, med, hořčice, cibule, maso... Ale hlavně je to hrozně nevyvážený. No reakce se různí. Někdo si Luky Cheese vychvaluje, někdo ho rád nemá. Já inklinuju spíš k druhé skupině. To ale neznamená, že nebude chutnat zrovna vám. Luky Cheese je dost rozporuplnej sendvič, kterej ale stojí za ochutnání. On totiž moc nestojí. Cena klasicky 39 korun samostatně a o pětku víc s malým pitím nebo hranolkama. Jako svačina velikostí stačí. Mě osobně se ale bude stýskat po Tasty Cheese.


Luky Chicken jsem dostal studenej a po pravdě se hned přiznám, že těm "value" kuřecím plackám od McDonald's neholduju. Takže v rychlosti.


Trochu jsem doufal, že díky medovo-hořčičné omáčce, která se ke kuřeti přecejen hodí víc než k hovězímu, bude tenhle kousek lepší než Luky Cheese. Nebyl. Byl horší. Zatímco v Luky Cheese se proti armádě rozmarýnu snažilo bojovat hovězí maso a občas nějakou tu bitvu alespoň remizovalo, kuřecí placka v Luky Chicken si zahrála na francouzskou armádu a o nějaké bitvě nemůže být řeč. V Luky Chicken hraje prim Rustic Red Onion s rozmarýnem. A přílišná sladkost. Po sladkých omáčkách a sladké housce mi přišla sladká snad už i ta placka.


Prostě mi tahle kombinace nesedla a trochu jsem doufal, že se odněkud vyřítí zlý pes a dorazí to za mě. Ale to by pak mohl v houští hekat a naříkat. Někomu to sedne. Někomu ne. Kdybych si už musel vybrat, radši bych si znova dal Luky Cheese.


Jinak tyhle dva borci s náma budou až do února. Takže máte dost času na to si udělat vlastní názor. Jak sedly vám?

10 komentářů:

  1. Taky jsem měl medovo-hořčičnou. Snad to není špatně, ta omáčka je jediný výrazný plus toho sendviče.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Není to špatně. Má tam být medovo-hořčičná.

      Vymazat
  2. Mě chutnal moc. Obě omáčky mě přijdou úplně skvělé :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Už když jsem psal tu recenzi, tam mě bylo jasný, že zrovna u těchhle dvou sendvičů budu v opozici. Chutná to podle všeho většině lidem plus to vyhrálo u poroty, tak to asi obecně lidem chutná. Těžko říct, proč zrovna mě to opravdu nenadchlo. Asi ta přemíra rozmarýnu. :/

      Vymazat
  3. ...až do února! Krwa!

    OdpovědětVymazat
  4. Mně chutná víc, než klasický cheese. A Tasty mi naopak nechutná vůbec, takže ten únor mě celkem potěšil :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lepší než klasický cheese je i pro mě. I když pravda, že klasickýho cheese jsem neměl ani nepamatuju. :)

      Vymazat
  5. Mě tedy příjemně překvapil. Jako jsem u Tastyho nechápal, proč si objednávat malýho když můžu mít velkýho Tastyho tak tady bych rád viděl velkou verzi se stejnou kombinací omáček.
    Na oběd je to moc malý a na večeři moc nezdravý:) Na svačinu asi přeci dobrej deal, přeci jen ty obyčejný Cheese už nestojí 20...to býval kauf, 5 za stovku. Teď než 3 cheese si už radši něco co má rajče/salát.

    OdpovědětVymazat
  6. nic moc, spis teda nic ... a zabili mi minitastyho :((((

    OdpovědětVymazat
  7. Humus do mcdonald sem začal chodit jen kvuli tastychesu a big tastymu tak nezbyva nic než jet na tasty

    OdpovědětVymazat