neděle 7. dubna 2024

Cheeseburger Pizza, Vosíme

Americká sezóna

"Ještě to stihneš!", přišlo mi na email od Vosíme. Od 8.4. končí jejich Americká sezóna a začíná nová. A mají pravdu. Já to stihnu. Vy už asi ne. Teda pokud nemáte upozornění na nový články nebo tak. Tak jako mohl jsem tu recenzi napsat týden zpátky. Ale nenapsal. Hlavní je, že jsem to stihl!


Vosíme má spoustu poboček po celé Moravě. Zbytek republiky plnej veganů, abstinentů a voličů fyjalové drahoty je nezajímá. Takže nemoraváci nemusí číst dál, Moraváci štamprlu do ruky a jdeme na to. Součástí Americké sezóny ve Vosíme je/byla Hot Dog Pizza a Cheeseburger Pizza. Já chtěl prve Hot Dog Pizzu, ale v Ostravě v centru z nějakýho důvodu nebyla k dostání. Na Porubě byla. Na Jihu taky... Tož s pocitem méněcennosti jsem vybral Cheeseburger Pizzu.


Tomato, mozzarella, cheddar, vysočina, nakládaná okurka, burgerová omáčka. Jůesej bejby! Jes! Teda jez! Prostě to sežereš. A teď trochu vážně. Nebylo to špatný. Těsto tenký, klasicky gumovitější a tahavější bo dovoz. Sýra akorát, aby byl cítit, ale nepřekážel. Vysočina dobrá, pěkně pustila tuk a občas křupla. Okurky fajn. Víc kyselý než koprový. Nahoře najdete oregáno. Za to oba palce nahoru. Rajčatovej základ tam byl a byl ok. Teda oukej. Burgerová omáčka, tož ta mě ale zklamala. Byla to taková ta nejlacinější omáčka podobná spíš francouzskýmu dresingu než čemukoliv americkýmu. Taková ta hodně olejovitá, nahnananá kdovíčím. Krom sladkokyselosti žádná přidaná úroveň. Podobně kvalitní omáčky dneska koupíte v obchodech pro socky, jako je Action nebo Pepco. Jakožto člověk s dětmi uvhrnutý do chudoby fyjalové drahoty sem v Actionu nedávno byl, ze zajímavosti koupil tohleto a kvalita je asi na stejné úrovni. Halt ne všeci jsou zazobaní jako důchodci a mají na omáčky Heinz nebo ty střední řady z Kauflandu, ale když už si na něčem založím Americkou sezónu, tak bych čekal něco trochu lepšího.

Každopádně celkově pizza nebyla vůbec špatná a člověk si pochutná. Vysočina s okurkama je dobrý kombo, sýra akorát a když se přenesete přes lacinější chuť omáčky, tak vám nic nebrání v tom tuhle pizzu spucovat jak Šilerka rozpočet. Takových osm z deseti klidně. Na dovezenou pizzu dobrý vyšší průměr. Cena 199 za malou, z které se jeden člověk v pohodě nají.


Co se mojí nejbližší pobočce ale moc nepovedlo, byl dovoz. K pizze si mimo jiné můžete/mohli jste objednat i bramborový spirálky. Ty se do auta podívaly ale až při druhé jízdě, protože při první byly zapomenuty. Tím pádem i přes vychytanou krabičku přijely v gumovým stavu a stály za lejno. K tomu byla ta jejich slavná burgerová omáčka, která ač těžce podprůměrná, tak jen díky ní jsem byl schopnej tu bramborovo spirálovitou gumu pozřít. Chyba se stane, chápu, ale tak snad si alespoň nějak vyladí procesy, aby se nestávala opakovaně. Si pak člověk rozmyslí, jestli to za 59 korun riskne nebo si radši koupí pět Bruncvíků.


A pokud máte po letních bonusech a máte chuť rozhazovat, můžete si za dvacku objednat i jejich limitovanou magnetku. A pokud máte štěstí jako já, dovezou vám magnetku ze staré akce. Jako chtěl jsem émerickou včelu, mejd in jůesej, jako mají na webu. No dostal jsem jinou, starší. Ale po tom, co manželka z kuchyně na mě volá "Proč máme na ledničce letící hov*o?!" to tam vidím taky a tu magnetku miluju. Posuďte sami:


Takže abych to shrnul. Cheeseburger pizza je fajn. Vosíme stojí za to vyzkoušet, je to ta lepší dovozová pizza. Burgerovou omáčku příští rok vylepšit. Jezdit jednou místo dvakrát. Magnetky jsou fantastickej nápad... 

A teď si jdu pustit Bailadora, ať vím, jak se vyhnout žabám a fyjalové drahotě! Práci a Moravě zdar!

Žádné komentáře:

Okomentovat