úterý 18. července 2023

Double Smash, Beef Burger, Litomyšl

Litomyšl, slavné to město. Občas je tam hodně smetanových receptů, teda koncertů. Občas tam zajela Božka Němcová a občas tam přijede celá Evropa i s předsedkyní Ursulou von der Lejnovou. A abych nebyl pozadu, občas tam dojedu i já sám, taky mit menier Lejno. A kde se nacházím, tam chtě nechtě bude o burger míň pro ostatní. Tentokrát jsem si uzmul jeden Double Smash od okna Beef Burger na samotným náměstí, kde jsem nejedl poprvé a rozhodně ani naposledy.


Protože tomuhle prostě nejde odolat. Sice limitka, ale u Beef Burgeru snad nejde v nabídce sáhnout vedle. Všechno jsou to krasavci. Tenhle Double Smash obsahuje dvě tenký masa smashnutý s cibulí, salát, čedar, nakládanou okurku a uzenou majonézu. Slušný kombo.

Po zakousnutí se mi do pusy a na ruce začala lít masitá šťáva, do toho chuť čedaru a chuť pořádně osmahnuté cibule. Maso bylo super šťavnatý, ale chyběla mu trocha sole. Uzená omáčka byla moc fajn. Salátku si ani nevšimnete. Nejpřekvapivější pecka pro mě byly nakládaný okurky. Už delší dobu si všímám, že v Čechách si domácí okurky nakládají lidi trochu jinak. Míň do kysela a nejsou tak kořeněný. A krásně tlustý plátky těchhle okurek, nejspíš opravdu domácích, tam najdete a dodají burgeru přesně tem šmrnc, kterej masu se sýrem chybí. Houska je pečivovitá, lehounce sladší a nerozpadne se ani pod pořádnou náloží. Ucítíte tak přesně to, co tam máte. Nejvíc maso, sýr, cibuli, okurky a omáčku. I ten salát, pokud se budete hodně snažit.


Až na menší množství soli tomuhle burgeru nebylo co vytknout. Chytnete ho do ruky, kousnete, otočíte, kousnete znovu a jedete až do konce. Prostě pecka. Domácí hranolky byly taky na jedničku. Ty pro změnu byly osolený pořádně. Pálivej kečup taky můžu jedině doporučit.

Tuplem pak za ty ceny, který najdete třeba zde. Double Smash za 189 korun je prostě lahůdka. Pro menší jedlíky verze single dokonce za 139 korun. To už vám pak ty fast foody ve městě ani nechybí. Místním doporučuju a pokud jedete okolo, určitě se vyplatí zastavit a projít si náměstí. Jen bacha na otevírací dobu. Dál nemám co psát. Prostě burger jak má být a jsem rád, že se Česká republika veze na vlně smash burgerů. Ty mám moc rád.

Žádné komentáře:

Okomentovat