pondělí 12. prosince 2022

Pizza Carbonara s Lay's, Pizza Hut

Křřřupavé až po okraj

Rádi si dopřáváte o Vánocích trochu toho luxusu? Koupíte si máslo, co není v akci? Pořádnou škrabku na sníh na auto? Ne ten nejlevnější hrníček z Ikea, ale ten druhej nejlevnější? Pak tahle recenze není pro vás. Tahle recenze je pro ty, kteří jezdí v obřích Audi SUV, kolik stojí máslo netuší a do Ikea zavítali jednou a naposled. Takže pokud patříte mezi tu šťastnější část populace a z nějakýho zvláštního důvodu se chcete sebetrýznit recenzí na pizzu od nějaké ostravské socky se Škodovkou, tak jdeme na to.


Pizza Hut mám celkem rád. Poměr cena výkon je většinou dost tristní, ale na rychlej menší oběd je to vítaná změna oproti všem těm burgerům a smaženým kuřatům, o jejichž genocidu se často zasluhuju. Takže čas na změnu, máme. Chuť na pizzu, máme. Pořádnou novinku, kvůli které se vyplatí zvednout zadek, máme. Málokdy mě něco zaujme tak, že si řeknu, že to musím zkusit. Ale pizza s chipsovýma okrajema? O to bych nerad přišel. Na co mě ale Pizza Hut zapomněl připravit byla informace, že Lay's okraje platí pouze pro střední a velké pizzy.


Takže takhle vypadá střední Pizza Carbonara s Lay's. Začnu netradičně cenou. Střední Pizza Carbonara stojí 249 korun. Speciální sýrový okraje s Lay's stojí 69 korun. Krabička stojí 15 korun. Sumo sumárum to dělá dohromady celých 333 korun. To bude asi můj fast foodovej obědovej rekord. Střední pizza je ale o velikosti klasické pizzy - 31 centimetrů, takže mi zbylo i na večeři. Ale je mi jasný, že větší jedlíci nebudou mít problém tuhle pizzu zdolat na oběd. Pak se jedná o dost drahou srandu.


Samotná Pizza Carbonara špatná nebyla. Slanina, houby, cherry rajčata, červená cibule, mozzarella, sýr Corregio a smetanový základ. Pokud Italové doteď firmě Pizza Hut nepřísahali vendettu, tak tahle kombinace surovin pod názvem Carbonara je určitě dorazí. Každopádně když nebudu koukat na název, tak kombinace to není zlá. Slaniny byla spousta, žampionů taky, nasládlá červená cibule na pizze nemá co pokazit. Mozzarelly bylo akorát tolik, aby se pizza občas pěkně táhla jako na fotkách, ale zase ji tam nebylo tolik, aby člověka znechutila. Sýr Corregio je nějaká napodobenina parmazánu. Chuť se celkem ztrácela, až na okraje. Ale o těch později. Cherry rajčátka byly fajn. Pečený rajčata jsou vždycky fajn. Bohužel s těma Pizza Hut šetřili. Sice si dali tu práci, aby na každé osmince byla jedna půlka, ale i tak by jich mohlo být víc.


Suroviny obecně by mohly být o něco víc kvalitní. Slanina byla klasická anglická bez výraznějších chutí, cherry rajčata chutnaly jako ty levnější ze supermarketu a mozzarella, tak ta neměla chuť skoro žádnou. Na samotným středu to problém až tak nebyl. Tam byl kopec ostatních surovin. Ale ty plněný okraje... tam ta mozzarella působila jen jako jakási hmota na výplň. Jako když chcete utěsnit okna. Samotný Lay's na okrajích byly starý dobrý chipsy tak, jak je znáte z pytlíku. Nalepený na těsto a posypaný asi tím Corregiem. Mixem mezi cheddarem a parmazánem. Víc než chipsy se chuťově prosadil ten sýr. A že by to byl nějakej super nápad strkat brambůrky na okraj pizzy, to zase ne. Skoro nic navíc to pizze nepřidalo. Snad jen na ceně.


Zatím pizza podle recenze působí spíš průměrným dojmem. Ta největší bomba vás ale teprve čeká. Celkem velkej kousek pizzy jsem měl nedopečenej a měl jsem tu čest ochutnat syrový těsto od Pizza Hut. A dle očekávání, nic moc. Na kousku jim chyběla mozzarella a okraj byl jen samý těsto, takže se nestihl propíct. Žádná srdceryvná katastrofa. Ale za 333 korun? Za tu cenu si představuju spíš neapolskou pizzu s prosciuttem pěkne z kamenné pece...


Samotná Pizza Carbonara od Pizza Hut špatná není. Celkem dobrá volba surovin, sice ne moc kvalitních, ale tak je to pizza. Smetanovej základ se tam taky hodí. Plněný okraje za tučnej příplatek jsou ale krok vedle. A nejen z mozzarellou, ale i s těma chipsama. Připlatíte si za to, že okraje budou jedlí jen s nějakou omáčkou bokem. Co mě se týče, tak to nestojí ani za zkoušku. Na obrázku to vypadá hezky, ale realita vás určitě nenadchne. Radši si kupte tu škrabku na auto...

2 komentáře:

  1. Tak to je absolutní úlet za tu cenu.

    OdpovědětVymazat
  2. Se posrali s tou cenou, jeste kdyz to ani nedopecou:)

    OdpovědětVymazat