pondělí 7. září 2020

Kuřecí burger s kimchi, Lidl

Co by to bylo za rok bez recenze na nějakou lahůdku z Lidlu? Špatný rok. Ale nás labužníky ani smrtící virus nezastaví v ochutnávce toho nejlepšího, co Lidl do mikrovlnky nabízí! Letos si v mikrovlnce na talíři potočíme a posvítíme si na asijský burgery.


Přesněji na kuřecí burgery s kimchi. Jeden se sladkokyselou omáčkou a jeden, pro velkou změnu, se sladkou chilli omáčkou. Cena celkem vysoká, obrázek celkem v pohodě, velikost nadprůměrná. Těšil jsem se.


Prvně jsem si projel složení. Sada malýho chemika by vám tady nestačila. Dost možná by vám na přečtení nestačila ani maturita z chemie. Označení normální surovina byste dali tak polovině ze surovin. Posuďte sami:



Je to špatně? Není. Díky chemii vůbec vidíte tyhle písmenka, takže chemii já rád. V jídle bych ji možná snesl o něco míň, ale bavíme se tady o jídle do mikrovlnky pro ty největší lenochy a životní lůzry. Dobře nám tak. Ale jedna věc je přece jen špatně. Znáte kimchi? V době, kdy korejský potraviny seženete i v tom nejvýchodnějším análu republiky, nejspíš už ano. Jde o nakládaný zelí. Taková korejská verze naších nakládaček. O dost pikantnější a trochu smradlavější (rybí omáčka) verze. Je to jedno z jídel, na který si musíte chvíli zvykat. Ale jakmile si zvyknete, stane se pro vás dost návykový. No ve složení těchhle burgerů se na kimchi nějak pozapomnělo. V jednom není zelí vůbec a ve druhým je jakou součást omáčky v množství menším než malým, takže o kimchi taky nemůže být řeč. A ona na něm není řeč ani na obalu jako takovým. Jen v letáku. Někde se stala chyba. Nevadí.


Příprava je tak jednoduchá a jednoduše popsaná, aby to pochopilo i to největší jelito. Nic nerozbalujete. Jen to chytnete tak, jak to je, šoupnete to do mikrovlnky, otočíte knoflíkem na daný čísílko a jakmile vám to tam zacinká, tak máte snídani/svačinu/oběd/večeři připravenou. Po vytažení (vyklepání) tohodle produktu je třeba zhodnotit vzhled. Vzhled nic moc. Kdyby na obalu stála nějaká ta protiimigrantská hláška, tak bych si myslel, že je to propagační produkt mladšího Václava. Vůně taky nic moc.


Bohužel za prd stála i chuť. Prve jsem ochutnal verzi se sladkokyselou omáčkou. Maso jako takový úplně špatný nebylo. Bylo to kuřecí maso, chutnalo jako kuřecí maso. Konzistence byla dost podezřelá, ale pořád se jednalo o lepší plátek než u spousty fast foodů. Cítit nějaká ta trocha chemie z kuřete byla, ale co už. Sýr byl v pohodě a byl asi to nejlepší na celým burgeru. Houska taky docela v pohodě.


Omáčka měla zvláštní konzistenci. Takovou hutnou a tučnou. Chuťově byla taky zvláštní. Trochu pikantní. Sladká vůbec. Trochu kyselá. Jedním slovem eeeehhhhbrrr. Prostě nic moc. Našel jsem tam asi tři kousky nakládané cibule. Ta měla zvláštní, ale zajímavou a celkem dobrou chuť. To mělo být asi to kimchi. Největším překvapením byly houby v burgeru. Překvapením prostě pro to, že sem je tam vůbec nečekal. Chuťově se moc nepředvedly. No a to je vlastně všechno. Za 55 korun dostanete rozplizlej kuřecí burger s pochybnou omáčkou a bez kimchi. Koupit? Myslím že ne, Time.


Verze se sladkým chilli byla o něco lepší, ale pořád dost hrůza. Omáčka byla hodně sladká a ze záhadnýho důvodu byla míň pikantní než ta sladkokyselá. Ke kuřeti se hodila o něco víc než ta sladkokyselá, takže i ten burger byl celkově o něco málo lepší. Nakládané zeleniny ale pořád objevíte asi tři kousky. Překvapivý houby tam najdete taky. Stejně jako sýr.


Pokud vás někdo zamkne v Lidlu k topení a bude vás nutit baštit tyhle kuřecí mordy, zvolte si verzi se sladkou chilli omáčkou. Pokud se ale budete Lidlem toulat dobrovolně, doporučuju utratit svých půl sto korun za něco chutnějšího. Třeba balení vložek a kus květáku, nebo tak něco. Tentokrát se teda Lidlu burgery moc nevyvedly. Snad to příště napraví, protože mě samozřejmě nic nezastaví v požívání pochutin všeho druhu v housce a příště bych si rád i pochutnal.

Žádné komentáře:

Okomentovat